Milióny Číňanov sa postavili na odpor proti plošnému očkovaniu

15.09.2010 00:09

NaturalNews.com - 14.IX.2010 - Jonathan Benson

 

       Pôvodný článok "Millions of Chinese oppose mass vaccination plan"
       z angličtiny preložil Ing. Marián Fillo.

 

       Svetová zdravotnícka organizácia (World Health Organization = WHO) sa opäť pokúša presadiť plošné očkovanie, tentokrát na ľuďoch v Číne. Ale jej snaha o "vyhubenie osýpok" zaočkovaním 100 miliónov čínskych detí roznietila rozsiahle protesty občanov Číny, ktorí nielenže neveria zdravotným odporúčaniam svojej vlastnej vlády, ale domnievajú sa aj, že očkovanie je nebezpečné.

       Podľa denníka Boston Globe čínska vláda nedávno oznámila 10-dňovú očkovaciu kampaň proti osýpkam, čo vyvolalo protesty občanov, ktorí sa obávajú nežiadúcich účinkov očkovania. Podľa správ pretekali internetové fóra diskusiami o tejto kampani, a medzi obyvateľstvom kolujú nespočetné SMS-ky o možných nebezpečenstvách očkovania.

       Čínska vláda sa urýchlene snažila potlačiť obavy verejnosti, ale jej úsilie bolo márne. Totalitná vláda má zlú povesť kvôli klamstvám a podvádzaniu obyvateľov vo veciach ako napr. epidémia ťažkého akútneho syndrómu dychovej nedostatočnosti (severe acute respiratory syndrome = SARS) v roku 2003 alebo fiasko s kontamináciou umelého mlieka pre dojčatá, kvôli ktorej pred pár rokmi ochorelo okolo 300.000 bábätiek a najmenej 6 z nich zomrelo.

       "Nedostatok dôvery k nášmu jedlu a zdravotníckym výrobkom nevznikol za jeden deň," vysvetľuje článok v Global Times. "Náprava škody a vybudovanie dôveryhodnosti potrvá dlhý čas. Oddelenia verejného zdravotníctva potrebujú prijať okamžité opatrenia na všetkých frontoch."

       Avšak úprava rétoriky a navrhnutie nových reklamných kampaní sotva zatvorí oči miliónom Číňanov, ktorí vedia veľmi dobre, čo má ich vláda za lubom.

       V marci tohto roku (2010) umreli štyri deti a desiatky utrpeli vážne poškodenia zdravia po očkovaní proti kliešťovej encefalitíde, nákazlivej žltačke typu B a niekoľkým ďalším chorobám. Čínske ministerstvo zdravotníctva poprelo, že by choroby a úmrtia boli spôsobené očkovaním, zatiaľčo zároveň pripustilo, že očkovacie látky boli nevhodne skladované.

 

Zdroj: