Milé překvapení u dětské lékařky ohledně odmítnutí povinného očkování

08.01.2013 05:12

       Dobrý den vážený pane inženýre,

 

       chci se s vámi s radostí podělit o naši návštěvu pediatra, kdy jsem šla jak na popravu, co mě čeká, když odmítnu další očkování dcery.

       Jaké bylo moje překvapení, když lékařka mi na moje odmítnutí pravila:

"Samozřejmě vaše rozhodnutí respektuji, je to vaše dítě, vaše zodpovědnost. Nikam vás hlásit nebudu, nemusejí vědět všechno. Dneska už mají rodiče zodpovědnost za své děti a o očkování se již tak hodně mluví, že již není možné rodiče nějak stíhat. Pokud by hygienická stanice náhodou vytáhla vaše písmeno při kontrole, což se stát může, ale považuji to za krajně nepravděpodobné, obraťte se na mne, něco vymyslíme. Jestli mohu říci svůj názor - očkovala bych tetanus... no, i když ten se už léta nevyskytuje... dál ještě ve světe se objevuje dětská obrna a záškrt, tak kdyby jste cestovali... ale to je na vás, vše to jde dodatečně doočkovat. Ale např. černý kašel již dnes není smrtelná nemoc. Pokud by jste měla zájem, můžete nechat také dítěti nabrat protilátky."

       Pak jsem jí předala náš revers a dárek - měla jsem pro ni koupené 4 knihy ("Varovné signály očkování", "Očkování - obchod se strachem", " Očkování pro a proti " a "Očkování v otázkách a odpovědích pro přemýšlející rodiče"). Zaradovala se, že hned začne číst. Loučily jsme se s úsměvem a přáním krásných Vánoc a šťastného Nového roku. Já, emotivní člověk, jsem se neudržela a vlepila dr. pusu a obě jsme se nasmály :-).

       Toto bylo nad moje očekávání a doteď nemám slov. Hlavně proto, že asi před rokem jsem s touto lékařkou vedla dost vysilující debaty na téma očkování a nechtělo se jí povolit ani schéma 2+1 u hexavakcíny.

       Je vidět, že se zajímá a jistě si o očkování nějaké nezaujaté informace hledá. A také vidím, že opravdu má cenu vytrvat, mít načteno a nastudováno a ne při prvním náznaku konfrontace utíkat k jinému lékaři. Oni si musejí zvyknout, že již nejsme loutky, že přemýšlíme, že se vzděláváme, že máme zodpovědnost.

       Krásný Nový rok 2013 přeje

Eliška

 

Diskusia: Milé překvapení u dětské lékařky ohledně odmítnutí povinného očkování

????

Helena | 21.07.2013

Blbečkové.

ad - očkovanie

Martina | 10.01.2013

Dobrý deň Eliško, Váš príspevok je presne ako keby som ho písala ja ..... naša návšteva u pediatričky sa odohrávala podľa rovnakého scénára - do slova a do písmena, až ma to prekvapilo.

Re:ad - očkovanie

juro | 10.01.2013

tak taku doktorku by som chcel mat. ta nasa sa vyhraza nahlasenim na hygienu

Re:Re:ad - očkovanie

Martina | 11.01.2013

Práve preto ma prístup našej detskej lekárky prekvapil. Pri predchádzajúcej návšteve sa do mňa pustili už aj so sestričkou /dovtedy to bola len lekárka/ a oznámili mi, že nech čakám telefonát zo sociálky, kam nás idú nahlásiť. Na moje argumenty proti očkovaniu vobec nereagovali. S manželom sme im odovzdali prehlásenie, prečo nechceme dcéru očkovať. Je dosť možné, že si to prečítali a zistili informácie k vedľajším účinkom. Martina

Re:Re:Re:ad - očkovanie

Lucia M. | 11.01.2013

Treba na ňu podať trestné oznámenie za vyhrážanie

Re:Re:Re:ad - očkovanie

Ing. Marián FILLO | 11.01.2013

Milá Martinka,

poteší, ak mi napíšete meno a sídlo tej lekárky na sloboda.v.ockovani@gmail.com

Vopred ďakujem

Re:Re:Re:Re:ad - očkovanie

mmarti | 12.01.2013

Pan Fillo,
mozno odvazna otazka... poskytujete na poziadanie mena doktorov, ktori nerobia"problemy" pri odmietnuti ockovania v jednotlivych regionoch?

Re:Re:Re:Re:Re:ad - očkovanie

Ing. Marián FILLO | 13.01.2013

Keď viem, poradím, keď neviem, neporadím. :-)
V niektorých regiónoch totiž neviem o nikom rozumnom.

Re:Re:ad - očkovanie

renata | 16.01.2013

Tak taku lekarku aj zavidim.ta nasa nas zahlasila vraj musi byt chranena,lebo by dostala pokutu

blahopreji!!

Magda | 09.01.2013

Pani Elisko,

blahopreji k takovemu vylepseni vztahu s dokrotkou, je to vyjimecny pripad. I to je skvele, ze ma zajem si knihy precist a netrva si slepe na svem starem presvedceni (to preci umi malokdo z nas).
Preji Vam to! ....jen stale premyslim, jak bych take takovou doktorku mohla najit. Praha a okoli je velky kus a nikde nikdo. Uz si zacinam zoufat, natlak je veliky.

S pozdravem
Magda

A čo ostatné deti?

filip | 09.01.2013

Zaujímalo by ma,ako pani doktorka postupuje v prípadoch,keď rodič nemá ani potuchy o rizikách-či ich o nich informuje a upozorní na ne,pretože jej postoj naznačuje,že o tejto problematike vie zjavne viac,ako jej neprebudení kolegovia.

Ja osobne si neviem predstaviť lekára,ktorý už tento očkovací biznis prehliadol,ale je ochotný tento jedovatý kokteil do dieťaťa pichnúť len preto,že rodič dieťaťa je ovládaný strachom a má len mainstreamové informácie.

Re:A čo ostatné deti?

dedete | 09.01.2013

tak to máš slabú predstavivosť

Re:milé prekvapenie

stara mama | 13.01.2013

z tejto lekárky by si mohli zobrať aj ostatní príklad viď video :
https://sk.gloria.tv/?media=152957

Re:Re:milé prekvapenie

stara mama | 13.01.2013

ďalší lekár o očkovaní : https://www.gloria.tv/?media=32960

Re:Re:Re:milé prekvapenie

stara mama | 13.01.2013

ďalší lekári o očkovaní : https://www.gloria.tv/?media=32966

ziadna odpoved

jar | 08.01.2013

My sme boli u pediatra odmietnut ockovanie,spytala som sa aj otazky o vyrobnom postupe vakcin a ake hladiny v krvi dosahuje hlinik.odpoved som nedostala,dostala som akurat do ruky pribalovy letak..o com to svedci?o tom hliniku som sa pytala zamerne,kedze sa vylucuje oblickami a pediater chcel ockovat dieta s poskodenou oblickou.

Len do pozornosti...

Ľubomír | 08.01.2013

!!!
ZMAZANÉ ADMINISTRÁTOROM.

DÔVOD: TOTO NIE JE INZERTNÁ RUBRIKA, ALE DISKUSIA K TÉME ČLÁNKU. INZEROVANĚ PODUJATIE SA NAVYŠE TÉMY ČLÁNKU (PRÍSTUP PEDIATRA K ODMIETANIU POVINNÉHO OČKOVANIA) VÔBEC NIJAK NETÝKA.
!!!

Re:Len do pozornosti...

MUDr.Ludmila Eleková | 08.01.2013

Než se přihlásíte, podívejte se i sem https://www.rizikaockovani.cz/clanky/Pozor-na-doporuceni-MMS-pro-autisty-Anna-Strunecka-20/. Paní profesorka obvykle ví, o čem píše. U autismu není problém s nedostatkem kyslíku, ale někde úplně jinde.

Re:Re:Len do pozornosti...

Ing. Marián FILLO | 09.01.2013

Nielen to. Prof. Strunecká napísala o autizme dve knihy a neviem koľko odborných článkov.

Ale to je tak-či-onak argumentum ad hominem.

Ak niekto tvrdí, že MMS naozaj pomáha autistom a má za sebou x úspešne vyliečených bývalých autistov, tak sa tým treba seriózne zaoberať (nevravím hneď skúšať na svojom dieťati) a nie dokazovať teoretickú nemožnosť niečoho takého. Zatváranie si očí pred faktami je predsa práve to, čo kritizujeme na zástancoch povinného plošného očkovania. Pochybnosti sú na mieste, nie však zavrhnutie bez poriadneho preskúmania.

Nie som zrovna fanda MMS a podobne ako pani profesorke, aj mne to príde divné až nebezpečné - piť dezinfekčný prostriedok. Ale ak sa po MMS kúre stav nejakých autistických detí dramaticky zlepšil, treba prísť na to, prečo sa to stalo, čo MMS v ich tele ovplyvnilo akým spôsobom atď.

A tiež treba rozlišovať medzi rôznymi pôvodmi autizmu. Ak ho má niekto z MMR vakcíny, tak to bude asi iné než keď ho má z otravy ortuťou, a tiež iné než z glutamanu/aspartamu a iné než z DTP vakcíny. Rôzne dôvody autizmu si žiadajú rôzne riešenia.

Viem si predstaviť, že ak by dôvodom autizmu v tom-ktorom prípade boli nejaké patologické baktérie v črevách, tak by MMS mohlo reálne zabrať. Ale to by bolo treba dôkladne preskúmať, nie hneď zavrhnúť, ale ani nie hneď vyhlásiť, že všetok autizmus sa dá vyliečiť pomocou MMS. Ak vôbec, tak nanajvýš nejaká časť, určite nie všetok.

Každopádne: ani MMS ani liečba autizmu nie sú témou tohto článku.

skvele

tsss | 08.01.2013

prijemne citanie :-)
"Nasa" pediatricka sa davnejsie vyjadrovala o homeopatikach velmi pochybovacne a odmietavo a nedavno som u nej vo vitrine videla Viburcol... Snad dojde aj na prehodnocovanie nazorov ohladne ockovania. Snad...

to Slovensko naše dosiaľ tvrdo spalo

skeptyk | 08.01.2013

Asi už doktorom dochádza že budú bez pacientov a bez peňazí. Načo potrebovala podpisovať reverz?

...

Zojita | 08.01.2013

Klobuk dole krasne...kiez by i moja doktorka bola taka...ta moja uz by davala prikrmy a hned aj maso a zeby som nemusela kojit..boze..a za kazdym mam nejaky letacik od Hami :)))

Senior

Helena | 08.01.2013

Ale teraz v Rádiožurnáli veľmi doporučovali očkovanie proti chrípke a hlavne nám dôchodcom.

Re:Senior

bralenka | 08.01.2013

:-)) a určite vás v tom momente zlomili :-)

Mně také paní doktorka respektovala

Světlana | 08.01.2013

Dobrý den,
po informovaném rozhodnutí a dvou osobních setkáních /mezi čtyřma očima/s paní doktorkou-mi paní doktorka řekla:"Respektuji Vás,je to Vaše svoboné rozhodnutí,můj názor na očkování znáte."Jsme z malého městečka.Nejsem tu první ani poslední informovaná.
Děkuji Vám pane Fillo i dalším diskutujícím-pomáháte mi rozšiřovat si obzory!Nikdy mě nenapadlo,že po složení potravin,budu hlídat složení naší domácí kosmetiky/od zubní pasty počínaje/a nakonec se konečně podívám i na složení takového" spotřebního zboží" jako jsou vakcíny.Axiom o jejich nepostradatelnosti se BOŘÍ!Boří ho už i někteří lékaři.

Re:Mně také paní doktorka respektovala

Helena | 08.01.2013

Ja pri nákupe používam zväčšovacie sklo (ktoré mám vždy v kabelke) a veľmi dávam pozor čo kúpim za svoje peniaze.
Ale oplatí sa prečítať aj tento článok:
https://www.naturalnews.com/038598_vaccines_medical_hoax_government_documents.html

Re:Mně také paní doktorka respektovala

Ing. Marián FILLO | 08.01.2013

Milá Světlanko,

tož ďakujem za ocenenie a blahoželám k rozširovaniu vedomia. :-)

dobre

jar | 08.01.2013

No super,tak to by sa mohlo aj nam stat..keby pediater sa zacal nad ockovanim viac zamyslat a skumat,citat,studovat....tak prajem pevne zdravie pani Eliska.

Re:dobre

stara mama | 08.01.2013

Naša pediatrička bola k nám dosť krutá pri prvej návšteve, kedy sme odmietli očkovanie Hexou vtedy našho 3. mes.vnúčika, bolo to vtedy, ked sa Hexa sťahovala v oktobri-2012 1. triedou urgentnosti z trhu. Začala niečo o detských hrobčekoch a tak podobne..., dcéra bola velmi ňu nahnevaná a povedala jej, že či vie o tom, že sa sťahuje aj v ostatných štátoch z trhu a poslala jej potom link, kde sa o tom písalo. No a pri už ďalšej navšteve v 5. mes., kde sa malo zas očkovať a dcéra sa obávala, že sa zas dostanú spolu do konfliktu, bola milo prekvapená a lekárka úplne zmenila prístup, zrejme si tiež už niečo o tomto naštudovala, za čo ju teda tiež chválime, takže osveta určite funguje. Držím palce aj ostatným, aby aj oni našli spoločne pravdu.

Záznamy: 1 - 29 zo 29

Pridať nový príspevok