Matka: Materská sa stále berie ako povaľovanie

30.06.2014 15:27

       [...]

       Internet priniesol šialený rozmach konšpirácií a nezmyslov typu očkovanie spôsobuje autizmus, že rakovinu treba liečiť sódou bikarbónou, na Facebooku som čítal status matky, ktorá ťažký zápal ucha dieťaťa riešila kvapkaním nejakej energetickej vodičky miesto toho, aby šla okamžite k lekárovi. Bavia sa o tých témach aj matky v centrách?

       Samozrejme. Paradoxne, keby ste im zavolali na prednášku lekárku, ktorá by o očkovaní dokázala rozprávať fundovane, mamy by skôr neprišli ako prišli. Ak sa však ohlási niekto, kto hovorí o škodlivosti očkovania, centrum je plné. Jednoducho stačí, že niekto hlása alternatívu a automaticky je o to väčší záujem. Niektoré mamy tvrdia, že očkovanie spôsobilo ich deťom cukrovku. A že to tak musí byť, lebo predtým ju nemali a problém určite vznikol až po injekcii. Keď sa však spýtate, ako vedia, že dieťa nemalo cukrovku už skôr, či mu naozaj niekto hladinu cukru dlhodobo meral aj pred očkovaním, odpoveď nepoznajú. Napriek tomu si to nedajú logicky vysvetliť a ovplyvňujú tým aj ostatné mamy.

 

       Viac na stránke SME.sk.

       K tomu viď komentár Pár poznámok k pro-očkovacej propagande v červenom denníku (Ad: „Matka: Materská sa stále berie ako povaľovanie“).