Lymfadenopatia, hnisavý zápal stredného ucha, anémia a hypogamaglobulinémia po prvej dávke Infanrix Hexa

20.05.2012 00:33

mamička z Martina

 

       Prvýkrát bol syn zaočkovaný vakcínou proti TBC ako 15-dňové dieťa. Hneď po zaočkovaní v noci začal pri spaní syn chrčkať, chrapkať noštekom, noštek mal plný soplíkov. Prvýkrát dostal nádchu, ktorej sa zbavil približne po mesiaci. Miesto očkovania jemnučko zahnisalo, ale boli sme už poučení a vedeli sme ako na to, aby sme sa poliečili a predišli kalmetizácii. Liečili sme ho homeopaticky.

       Kôli zdravotným problémom staršieho syna bol mladší syn prvýkrát očkovaný hexavakcínou až v 47. týždni. Krabičku od Infanrixu Hexa nám dala pani doktorka domov na hranie. Vraj na každé dieťa má v chladničke nafasované vakcíny (čo nesúhlasi s tým, čo som sa dozvedela na hygiene - lekári toho času mali zákaz vyberať a odkladať vakcíny pre pacienta vopred).

       Miesto vpichu na druhý deň zatvrdlo (žeby zlým skladovaním/prepravou vakcíny, napr. jej zmrazením a následným rozmrazením?), zatvrdlina nebola taká obrovská, ako pri staršom synovi (u ktorého bola hmatateľná ešte 6 mesiacov, ak nie dlhšie), ale zjavne miesto reagovalo akoby zápalom. Koža v mieste vpichu sčervenela v okruhu s priemerom cca 5 cm, bola horúca na dotyk a bolestivá. Po 5 dňoch sme spozorovali zdurenú uzlinu nad miestom vpichu. Volala som na pohotovost (bol víkend), či sa ukázať tam alebo počkať do pondelka a ísť k detskej lekárke. Povedali mi že ide určite o reakciu na očkovanie, aby to p. doktorka zapísala a nahlásila. Zapísala to do karty ale nie ochotne a nie s presvedčením, že to je z očkovania. Nezapísala však, že sa synovi utvorila na telíčku na brušku na strane nad očkovaním zvláštna vyrážka. Spočiatku vyzerala ako potnička alebo mierny štipanček, alebo jedna alergická bodka. Postupne sa zväčšila z veľkosti 3 mm, kedy vyzerala ako keloid, na veľkosť asi 6 mm. Je ohraničená tmavšie sfarbeným okruhom. Nikto nevie, čo sa stalo, ale vraj nejde o kiahňu, ani o alergiu na plienky, ani o lipóm (čo sú diagnózy lekárov, ktorí ma presviedčali, že súvis s očkovaním za tým určite nemám hľadať). Mňa napadla teoretická možnosť, či náhodou táto vyrážka nie je ešte oneskorenou reakciou TBC očkovania s Hexou. Vyzerala aj po 3 mesiacoch rovnako, ale po 9 mesiacoch narástla a zatiaľ sa nemení, nerastie a dnu je akoby hnisavá. No nie je to vyrážka, ktorá sa dá vytlačiť. Proste špatí to telíčko, ale naštastie je len jedna.

       Ale z ničoho iného toto všetko byť nemohlo. Jeden pán doktor mi nedávno povedal, že určite to je reakcia na hexu, ale je jediný, ktorý si to myslí a nevedeli sme kam s tým, aby mu do toho nešpárali a nerobili pokusné odbery vzorky - čo ak by sa to krvou roznieslo ako infekcia do celého telíčka?Nevedeli sme, čo to je, a nedokázali sme nájst nikoho, kto by útvarček vybral v lokálnej anestéze. Synček teda musel podstúpiť celkovú anestézu.

pred operáciou
pred operáciou po operácii

 

       Dieťa pritom bolo pred očkovaním úplne zdravé. Dali sme totiž urobiť komplet rozbor krvi, aby sme mali istotu, že je dieťa v poriadku. Doktorka tvrdila, že dieťa je podľa výsledkov v poriadku a potom ho zaočkovala. Po zdurení uzliny mu znovu brala krv a zhodnotila, že má anémiu. Odporučila nás na hematológiu a sono vyšetrenie. Nechala však syna bez liečby, pretože podľa normy sme boli stále OK, i keď na hranici. Na sone okrem uzlín som nechala prezrieť i miesto vpichu. Javilo sa ako mierny absces alebo hematóm a vraj by sme mali s preočkovaním určite počkat, že to by mal vedieť každý lekár aj bez upozornenia od rodičov. Do 3 týždňov po zaočkovaní začal syn mierne pokašliavať.

       Napriek tomu, že sme sa vyhýbali návštevám v čase pred i po zaočkovaní, syn do mesiaca ochorel. Dostal odrazu v noci vysokú teplotu. Lekárka povedala, že ide o laryngitídu, tak aby sme sa nebáli a poslala nás domov. Teploty neustupovali, boli sme 2x na pohotovosti, a vždy nás poslali domov - dýchanie čisté, lieky od teploty, prípadne od alergie, pre istotu sme vyfasovali rectodelt, ak by sa začal dusiť (nepoužili sme ho - našťastie nebolo treba). Laryngitída sa prejavila, ale zvládli sme ju bez liekov. Dávali sme len niečo od kašľa a prírodné mastičky, čaje a pod.

       Napriek tomu teplota trvala už 5 dní a stále stúpala, neklesala. Nedokázali sme ju udržať ani na hodnote pod 38,5 ani tie 4 hodiny čo by mali lieky od teploty zaberať. A to sme vážne pili aj nasilu (striekačkou, lyžičkou), aby sa dieťa nedehydrovalo. Dieťa bolo odrazu bledé, akoby bez života, smutné, veľmi nás vystrašil jeho stav. To už sme ale išli priamo do nemocnice, i keď nás po telefóne so záchrankou odporúčali na pohotovosť. Ešteže sme prišli v hodine 12-tej. Tam sme sa postupne dozvedeli z výterov, že syn mal infekciu baktériou Haemophilus influenzae. Prepichovali mu obe ušká, nasadili liečbu antibiotikami (10 dní). Z nemocnice odchádzal ako pacient so sideropenickou anémiou, hypogamaglobulinémiou, systolickým šelestom okrem už spomínanej laryngitídy, otitídy a po prepichnutí oboch uší i nádchy. Hlieny boli husté, a nekonečné. Odsávali mu ich v nemocnici špeciálnym prístrojom, lebo toto by nezvládla ani naša odsávačka hlienov.

       Po mesiaci sme ochorenie zvládli a teraz sme v poriadku. Anémiu sme liečili čučoriedkovým sirupom (Nahrin) a absolvovali sme vyšetrenia na imunológii. Po 2 a pol mesiaci sa synovi uzliny v slabinách zjemňujú, ale presúvajú sa na krk. Pri každom menšom infekte sú obrovské a prakticky stále hmatateľné. Niekto by povedal: "vaše dieťa asi bude uzlinový typ". Imunologické vyšetrenie dopadlo nad naše očakávanie, čiže v poriadku.

       Je možné aby zdravé dieťa odrazu takto ochorelo len tak? Neverím tomu. Imunita sa očkovaním neskutočne oslabí a jediné, čo ma teší, je, že som nedala naraz spolu s Hexou očkovať i Prevenar, pretože tento Prevenar 13 považujem za nie celkom bezpečný, o Synflorixe pomlčím. A potom by sa vinník hľadal ťažšie.

       Zo zvedavosti som písala o probléme aj lekárom zo stránky propagujúcej očkovanie. Tak ak by ste niekto nevedeli, vraj je normálne, keď dieťa do 1. narodenín prekoná nádchu aj 10x, hnisavý zápal stredného ucha 6x, k tomu nejaké bronchitídy a/alebo zápaly pľúc. Okrem toho je vraj u detí bežná anémia a tiež znížená imunita, teda hypogamaglobulinémia, ktorá môže pretrvávať i do 10 rokov veku dieťaťa. Moja otázka je: Zamyslel sa niekto nad tým, prečo majú deti (tie očkované, teda vraj chránené deti) BEŽNE vyššie spomínané zdravotné problémy? Veď po očkovaní by logicky mali byť odolnejšie. A vraj kmeň baktérie Haemophilus Influenzae, ktorý vykultivovali z výterov, nemusí byť sérotypu B, proti ktorému sa očkuje. Písali, že určite nie je tohto typu. Ja však vravím: dokážte mi to, a uverím Vám. Logicky, ak sa nezisťujú sérotypy, tak potom ich rečiam nemám dôvod veriť. Moje dieťa nikdy nebolo choré tak vážne ako po očkovaní a to za tak krátku dobu!!! A zrovna náhodne sa dostalo do styku s H. influenzae? Naozaj mimoriadna náhoda.

       Ešte štastie že sa zrušilo aspoň očkovanie proti TBC, kedže je vysoko reaktogénne a môže sa reaktivovať po podaní hexavakcíny, čo aj pol roka po očkovaní proti TBC.

       Ale od absolvovania TBC a jednej hexy je syn neustále chrchlavý, soplavý (aj farebné), pokašliava hlavne pred zaspávaním, ako ho hlieny dráždia. Verím, že vhodným riešením by mohol byt pobyt pri mori, tak len dúfam, že tohto roku ho tam trošku preliečime a bude v poriadku.

       Výsledky histológie popisujú útvar ako nezhubný nádorček. Za jeho vznikom vidím zvýšenú toxickú záťaž dieťaťa, ktorú prekonávalo po vakcinácii, v spojitosti s oslabením jeho imunitného system, nakoľko všetko bolo v spojení s ochoreniami, ktoré nasledovali. Kedby sme v očkovaní pokračovali, toxická záťaž by mohla niekoľkonásobne vzrásť a mohlo sa niečo pokaziť ešte viac.

       Nedávno som si čítala svoje poznámky, kde som si poznačila, že po Hexe sa syn akoby trošku spomalil v tom, že sa nám predtým staval na nožičky a po nej bol ako keby ho to vrátilo o etapu späť. Našťastie štvornožkovanie nezabudol a na rozdiel od očkovaného brata sám išiel hore po schodoch držiac sa za ruku (alebo zábradlia a ruky) už v 18 mesiacoch života. Starší to dokázal až omnoho neskôr.

       Očkovať som viac nedala, pretože som prestala veriť v pozitívny prínos očkovania, nakoľko dnes riziko komplikácii očividne prevyšuje jeho prínos.

 


Zverejnenie tohto článku (jazyková a (typo)grafická úprava) zabrali správcovi www.slobodaVockovani.sk približne 1 hodinu čistého času.

Ak sú pre Vás tieto informácie zaujímavé či prínosné, môžete našu činnosť podporiť.

 

Diskusia: Lymfadenopatia, hnisavý zápal stredného ucha, anémia a hypogamaglobulinémia po prvej dávke Infanrix Hexa

Co sa dialo po narkoze - este doplnenie

Mamicka z Martina | 19.07.2012

Dakujem vam vsetkym! po vybrati toho neurciteho nadorceku tzv juvenilny xantogranulom, sme sa po 3 mesiacoch zda sa ze zbavili uzlin. Aspon mne sa zdaju ze sa ukludnili a su omnoho lepsie (na krku). Dalsiu vec pri odbere nadorceka som prosila o zistenie ci neslo o TBC vriedok, alebo proste nejaky test kde by sa vyvratila spojitost. Viem ze take nieco sa na histologii da spravit ale zial odignorovali.
Ked sme sa prebudili po narkoze (pred narkozou synovi podali chloralhydrat a dormycum, narkoza trvala cca 30min) t.zn. cca hned pri privezeni uz bol hore, tak mu dali dalsiu davku chloralhydratu (mal zabrat do 10min), nakolko bol podla nich nervozny a plakal (podla mna len sa chcel ukludnit pretoze je stale aj kojeny). A nastala strasna -podla nich opat normalna (bezna) reakcia ktoru mava viacero deti....2 hodiny sme ja, a po telefone i manzel a starou mamou (ktora potom aj prisla osobne a drzo sa nanutila do izby, nakolko ju odmietli vpustit do dnes nechapem preco, zrejme aby nevidela ich praktiky a postupy)...pocuvali neutisitelny kvikot, ziapot, rev. Vypinal sa az tak ze by mi vypadol z ruk. Na postielke sa vypinal, zase chcel ist na ruky, opakovalo sa to v intervaloch 5min ziapot, vzlykanie 1 min, zas ziapot, zas vzlykanie minuta. Potom ho do vecera este sacalo do stran, bol akoby uplne nadrogovany a akoby mal ukrutne bolesti (podla mna hlavicky). Podpisali sme s manzelom ze si neprajeme aby mu bol niekedy podavany chloralhydrat. Neskor nasa neurologicka napisala ze ho nadrogovali, alebo ma susp. alergiu na ten liek, cize zakazuje podavat tento liek, a napisala ze vznik tumorceku je reakcia po hexe. Kontraindikaciu pre ockovanie vsak napisat odmieta, nechce si to zobrat na zodpovednost. pretoze v pritomnosti je uz po operacii cize akoby s cistym stitom :( Je mi zle z takych lekarov co maju na ociach klapky a nevidia do buducna co sa stalo do teraz a co by sa mohlo stat inokedy. Dokonca nasa pediatricka sama od seba povedala ze nase deti uz ockovat nechce, lebo vidi ze to nie je normalne ako reaguju, ale potrebuje to mat od neurologa ...Tomu sa hovori spolupraca. Pre nas vsak nie je dolezite co si myslia hlavne je ze sme sa rozhodli spravne my.

Re:Co sa dialo po narkoze - este doplnenie

Janka | 01.06.2017

Aj moj syn ma uz pol roka tieto xantogranulomy a uz som z toho chorá! Stále sa mu rozširuju po hlavičke a rastie to. Nik nam nevie povedat preco,kedze vysledky na metabolizmus tukov a obdery vsetko v poriadku. Kazdy lekar nam tvrdi ze to nieje nebezpecne a ze to samo zmizne,ze vacsinou do jedneho roka veku dietaťa'. Maly ma 11mesiacov a stale sa to množi! :/ Vyberat to nechcu ze je este maly. Co mame robit :(

Aj my mame Lymfadenopatiu

Kristyna | 29.06.2012

Ahoj "mamička z Martina",
Váš príbeh mi pripomína ten náš...Moja dcérka, teraz 3 a pol ročná sa narodila v 37. týždni ako hypotrofický novorodenec. Vážila 2220 g, ale bola šikovná, dýchala sama, bola dojčená a na 2 deň po pôrode už krásne priberala. Pamätám si na to ako sme odchádzali z nemocnice a doktorka z novoredeneckého oddelenia sa ma opýtala či chcem radšej počkať 2 týždne kým ešte malá naberie na váhe, ale že kľudne to môžeme už "odpichnúť" teraz, aby ešte nedostala tu hroznú!tuberkulózu :-/ Zvolila som si možnosť oddialiť to o tie dva týždne. No doma som mala normálne muky, že čo ak niečo chytí a keď ju v tej pôrodnici zaočkovali proti TBC tak som si vydýchla (škoda, že som sa už ako tehotná nezaoberala očkovaním :-(..) Malá ho zniesla celkom fajn, teda ťažko spozorovať nejaké zmeny na 2 týždňovom babätku. V 3. mesiacoch sme absolvovali prvú dávku hexavakcíny, pri ktorej sa zatiaľ nič nedialo a potom nasledovala 2. dávka v 6 mesiacoch a tá nám naštartovala radu problémov s ktorými bojujeme doteraz (už 3 roky). Takže po druhej dávke hexavakcíny, približne 2 týždne na to sme dostali vysoké horúčky, samozrejme návšteva lekárky, ktorá nám dala ATB že má angínu, vrátili sme sa domov, ľahli sme si do postele a malá dostala febrilné kŕče. Prišla pre nás sanitka a hospitalizovali nás v nemocnici s herpangínou /ATB nám boli teda zbytočné/.Keď sme sa už z toho dostali. Prišli sme domov a začala som si všímať, že malá je nejaká slabá, už sa toľko nesmiala a celkovo začala stagnovať, prestala blabotať a zabudla veci čo vedela predtým. Postupne sa to upravilo /možno si nahováram, že to bolo z očkovania..neviem/. Neskôr som si všimla, že dcérka má za uškom hrčku, veľkosti menšieho hrášku. MUDra nám povedala že je to normálne a že má asi nejaký infekt v tele, a preto sa jej zväčšila. Hrčky začali pribúdať, a vytvorili sa jej dve väčšie na obidvoch stranách pod uškami,a menšie mala a ešte stále má smerom dolu ku kľúčnym kostiam. Obvodná lekárka nás poslala na onkológiu. Urobili jej sonografiu uzliniek na krku v brušku, kompletný rozbor krvy, či nemá v tele niečo na čo tak uzliny reagujú, ale nič vôbec nič jej nenašli. Tak sme tam chodili tak cca každých 3-6 mesiacov podľa potreby. Keď už onkologička nevedela čo snami, vyjadrila podozrenie na neurofibromatózu, poprípade cystickú fibrozu kvôli nášmu nočnému poteniu a malátnosti, hrčiam, neustálemu zahlieneniu... Takže nám pribudla ešte genetika, z genetiky nás posielali na očné vyšetrenia /kvôli NF/, imunoalergológia, ORL a ešte rôzne ďalšie ambulancie. To čo som prežívala keď mi povedali že môže mať tieto genetické ochorenia ani nechcem opisovať. NAŠŤASTIE toto hrozné podozrenie primárka z genetiky vylúčila síce až pomaly po pol roku ale predsa, ani CF sa nám nepotvrdila z potých testov čo jej robili. Imunologický obraz, ževraj v poriadku,ale dcérka je stále soplíková, máva niekedy len tak jeden deň zvýšenú teplotu hrčky na krku z toho na pravej strane priemer 1cm, a na ľavej cez 1 cm. Voľným okom viditeľné. No a čo sa vyriešilo za tie 3 roky? stále neviedia prečo to má, každý lekár nás posiela do iných ambulancii lebo sa ich to netýka " Nie je to ORL problém..."a pod. Zatiaľ máme diagnózu Lymfadenopadia. Čo s tými uzlinami budem robiť a s tou našou chorobnosťou neviem, je to jeden začarovaný kruh.

anemia

petra | 24.05.2012

Dakujem za tip na cucoriedkovy sirup. Syn nie je ockovany vobec a ma anemiu uz od narodenia. (po narodeni hemoglobin 136 g/l, po 8 mesiacoch uz len 85 g/l) Za to vinim skore strihanie pupocnikovej snury.

DMO

Mária | 24.05.2012

Môj syn bol narodený v 32gt.Diagnostikovali mu neskôr DMO, hemiparézu. Je plne očkovaný, žiaľ. Vtedy som si nevedela nič o vakcínach. Neurologické poruchy su vraj kontraindikované. Lekárka však nič neriešila, očkovala jedna radosť. Mohol byť syn očkovaný? Ďakujem

Re:DMO

Ing. Marián FILLO | 03.06.2012

Podľa mňa nemal byť.

běžné není normální

MUDr.Ludmila Eleková | 21.05.2012

Typický příběh, vidím je prakticky denně. Dítě do očkování (někdy už prvního, někdy nějaká zvládne a pokazí se to až po několikáté dávce) zdravé, pak začne nekonečný kolotoč nemocí. Maminka z tohoto příběhu měla opravdu zdravý instinkt, že své dítě nenechala očkovat až skoro do roku věku - a vidíte, co se přesto stalo. Nechtějte si ani představovat, jak by na tom to děcko bylo, kdyby dostalo ve 3 měsících hexu a pneumokoka. Taky by už mohlo být na onom světě.
Výrok proočkovacího lékaře, že je "normální" ve smyslu běžné, aby děti tak stonaly, je bohužel typický pro jeho slepotu.
Když jsem byla já dítě, nic takového normální nebylo. A to jsme žili v znečištěném socialistickém městě, nebyla ovoce a zelenina. Přesto jsme měli lepší imunitu.
Něco podobného se dozvěděla jedna maminka na imunologii. Šla tam s 5letým autistou, potravinové a jiné alergie, již dříve nějaký imunodeficit, aby získala kontraindikaci očkování. Imunoložka řekla, že špatnou imunitu mají dneska všechny děti, že to podle ní není důvod neočkovat. Koho už proboha mají osvobodit od očkování, než autistické dítě s poruchou imunity? Kdo pak vůbec dosáhne na kontraindikaci, když ne takové dítě?
Jinými slovy: musí být proočkovanost, tak se změkčují normy, aby se udržela. Musíte být stále víc a víc nemocní, abyste dostali dispens. Objektivita posouzení zdravotního stavu jde stranou. Když bude mít imunodeficit 100% dětí, všechny v takové míře, která by podle objektivních kritérií kontraindikovala očkování, výjimku dostane jen cca 3% nejnemocnějších. Zbytek je "normální". Takhle oni uvažují. protože kdyby uvažovali jinak, kdyby si kladli logické otázky, už dávno by se muselo přestat očkovat.
A hlavně - není s kým porovnávat, neočkovaných dětí je málo. Tak se to svede na náhodu, že je zdravé "náhodou", mají štěstí apod. a ne na to, že je neočkované.

Re:běžné není normální

Tatiana | 22.05.2012

Presne je to tak, ako pisete pani doktorka. dnes som bola s nasim 18mes synom na povinnej prehliadke a lekarka sa nestacila cudovat, kde sme bloli celu zimu, ked sme ani raz neprisli s nejakou virozou??? ci som nahodou neliecila syna doma - bola jej otazka. a konecny verdikt bol, ze asi je jedinecny a asi je to aj nahoda, alebo zdedena imunita po rodicoch ( v zazname ma uvedene, ze ja ako matka mam imunodeficit ) tak po mne asi ta imunita nebude:))) obzerala mu aj pokozku, vraj taku cistu kozu uz davno na dietati nevidela, a posledna pozoruhodnost bola jeho chodza, vraj krasne chodi, ze ma chodzu ako 3rocne dieta. takze je to tiez podla nej nahoda, ze nase dieta nebolo doteraz chore, zatial co ambulancie boli preplnene. ale ze je to tym, ze je neockovany, tak to neprizna nikto, okrem nas....

Bezne infekcie do 1roka???

Tatiana | 21.05.2012

Hrozny ale bezny vyrok od lekarov....co na to povedat? nase dieta dostalo nastastie iba BCG vakcinu, a nikdy uz ziadnu nedostane. nase dieta, ktore ma teraz 18mes, NEBOLO ESTE CHORE!!!! okrem slabunkeho prechladnutia ( zrejme odomna ), ktore trvalo 2dni a slabeho zachripnutia, ked mu idu nove zubky. ako je mozne, ze lekar povie nieco take??? ze su bezne opakovane virozy a infekcie u deti? od koho moze takto casto dieta ochoriet, ked je doma len s matkou a do kolektivu este nechodi? tieto ich fabulacie, ktorym bohuzial veri este stale vela rodicov. naposledy som tiez pocula mamicku, ktora na pieskovisku rozpravala, ze je bezne, ked je dieta chore aj 20x do roka, vraj to povedala pani doktorka, takze je spokojna, lebo aj ine deti su chore. a ta nasa pani doktorka sa cuduju, preco nase dieta nebolo este chore. naposledy sa ma opytala, ci ho nahodou neliecim doma!? preto Vam zdielam s Vami Vase rozhodnutie prajem Vam vela stastia a vela takychto spravnych rozhodnuti.

bežné áno ale nie normálne

ferko | 20.05.2012

Pre lekárov očkovačov je normálne, okrem toho všetkého, čo ste vymenovala, keď dieťa do 1. narodenín prekoná nádchu 10krát, hnisavý zápal stredného ucha 6krát., bronchitídy, zápaly pľúc, anémia, hypogamaglobulinémia, ktorá môže pretrvávať i do 10 rokov veku dieťaťa......aj leukopénia-celkovo znížený počet všetkých bielych krviniek po dobu jedného roka po očkovaní, ako u detí liečených chemoterapiou...zhodou okolností po takomto náleze lekárka povedala, že to je bežné u viacerých detí.
Leukopénia po očkovaní ako bežná určite je, sama to potvrdila lekárka, ale s ochranou pred infekciami nemá nič dočinenia, práve naopak. Takže áno očkované deti sú a musia byť nepochybne chorľavejšie ako deti neočkované.
Pre mňa tieto fakty znamenajú STOP vakcínam, a Vy ste sa rozhodla tiež určite správne.

Pridať nový príspevok