ĽSNS neuspela, očkovanie na báze dobrovoľnosti neprešlo

09.02.2017 00:00

    [...]

    Podľa nich sú občania SR pod hrozbou pokuty nútení podstupovať očkovanie a nechať očkovať svoje deti bez ohľadu na to, či s týmto významným lekárskym zákrokom vyslovia súhlas, alebo nie. “Vykonávanie lekárskych zákrokov bez informovaného súhlasu dotknutej osoby alebo jej zákonného zástupcu je pritom v rozpore so základnými ľudskými právami, a preto je porušením medzinárodného práva, ktorým je Slovenská republika viazaná,” argumentovali poslanci s odvolaním sa na Dohovor o ľudských právach a biomedicíne, podľa ktorého sa “zásah v oblasti zdravia môže vykonať iba vtedy, ak osoba, ktorej sa týka, bola informovaná a so zásahom vyjadrila súhlas”.

    Na presadenie dobrovoľnosti očkovania uviedli poslanci ĽSNS viacero argumentov. Tvrdili, že očkovanie so sebou prináša celý rad závažných rizík pre život a zdravie ľudí, nie je dostatočne efektívne a často je kontraproduktívne, nie je pravou príčinou ústupu infekčných chorôb, nie je opodstatnené, pretože veľká časť chorôb sa už u nás nevyskytuje, pokles zaočkovanosti populácie v poslednej dobe nemal za následok vznik epidémií, očkovanie niektorými vakcínami je nezlučiteľné s kresťanskou vierou a že očkovanie je veľký biznis farmaceutických firiem.

 

    Viac na stránke Hlavné správy.

    K tomu viď komentár Fašisticko-nacistická väčšina v NR SR odmietla čo i len debatovať o zdobrovoľnení doteraz povinného očkovania.