Liečba bábätiek s čiernym kašľom

30.09.2012 09:00

International Medical Council on Vaccination - 23.VIII.2012 - Dr. Suzanne Humphries

 

       Pôvodný článok "Treating Infants With Whooping Cough"
       z angličtiny preložil Ing. Marián Fillo.

 

       Proroci očkovacieho náboženstva pokračujú v podsúvaní ich neúčinnej očkovacej látky čoby opatrenia na kontrolu čierneho kašľa. Ak opatrenia na tvorbu kolektívnej imunity naďalej nebudú úspešné a bábätká ochorejú, umiestnia ich v nemocnici, kde ešte len nastane skutočné dielo skazy. Ak prežijú, tak budú započítané medzi nakazené, ale príliš mladé na to, aby boli očkované. Pre mňa osobne je ich prežitie napriek súčasnej "liečbe" čierneho kašľa dokladom statočnosti ľudského imunitného systému. Ak zomrú, budú započítané ako obete neočkovania.

       Myslím si, že lekári, čo sa starajú o tieto bábätká so strachom a chabými očakávaniami, by mali hľadať nové spôsoby, ako im zachrániť život, namiesto zotrvávania vo svojej rezignovanosti. Bábätká dokážu prežiť čierny kašeľ, keď sa vie, ako na to.

Bábätko s čiernym kašľom v nemocnini       Bábätká, ponechané napospas "modernej" medicíne sa dostávajú do nevýhodného postavenia. Bežní lekári vedia len podať antibiotiká, ktoré však v skutočnosti kašeľ zhoršia a vedú k potlačeniu imunity v črevách, ku kolitíde, ako aj k alergickým reakciám. Zoberú bábätko od matky a pravdepodobne budú trvať na kŕmení umelým mliekom. Bábätko dajú do kyslíkového stanu, aby tam kašľalo, pripevnia mu ruku k doske a napichnú mu žilu, z ktorej mu každodenne berú krv. Ako vidno na fotografii tohto bábätka s čiernym kašľom, nechajú ho kašľať ležiac na chrbte, čo zabráni správnemu vykašliavaniu hlienov a povedie zvýšenému riziku nákazy a komplikácií. Nedajú bábätku vôbec žiadny vitamín C. Všetko toto vytvára predpoklady pre mizerný výsledok "liečby".

       Mnohí však zvládli liečbu čierneho kašľa u malých bábätiek podomácky. Tu je pár rád od nich.

       Pomôckou č. 1 je hojdacie kreslo. Dojčiaca mamička potrebuje vysoké dávky vitamínu C a zdravú stravu, šťavy z mrkvy a červenej repy atď.

       Veľmi dôležité je riediť hlieny bábätka vitamínom C a ak jeto potrebné, tak aj N-acetyl-cysteínom. Je potrebné držať bábätko vo zvislej polohe s podopretým hrudníkom a nakláňať ho mierne dopredu, aby kašľalo.

       Dojčenie vyvolá kašľanie, takže matka by nemala dojčiť bábätko bez toho, že by mala niekoho iného po ruke. Keď sa bábätko prisaje a mlieko tečie, môže pustiť bradavku a začať kašľať. Matka potrebuje okamžite podať bábätko niekomu inému, kto vie zvládnuť jeho kašeľ, a zastaviť tok mlieka: prehnúť bradavku a zatlačiť ju na niekoľko sekúnd. Po tom, čo pomocník/pomocníčka dostal(a) z bábätka hrču hlienov a bábätko sa upokojilo, nechajte ho znovu sa prisať. Tentokrát už dojčenie nespustí kašeľ.

       Dojčenie bábätka s čiernym kašľom je dvoj-krokový proces pre dvoch ľudí:

  1. mlieko vyvolá kašeľ, postarajte sa o bábätko,
  2. dajte ho znovu prisať sa. Na druhýkrát už mlieko nespustí kašeľ, pretože hlieny sú už von.
     

       Výnimočne dojčenie nespustí kašeľ, ale ten sa dostaví až po dojčení, takže vtedy nevyjdú z bábätka len hlieny, ale aj časť práve vypitého mlieka.

       Aj v spánku sa budú bábätkám hromadiť hlieny, takže musíte byť veľmi ostražití, pretože keď sa bábätko zobudí, prvou vecou, čo urobí, môže byť panika kvôli nahromadenému hlinu. Je si totiž vedomé, že dýchacia kapacita jeho pľúc nie je úplná.

       Pre bábätká v kašľajúcom štádiu je lepšie "spať" na maminej hrudi v uhle 45° v hojdacom kresle v pohybe. Týmto spôsobom nebude bábútko spať tak ťažko a pohyb vyvolá kašľanie skôr, takže množstvo hlienu nebude tak veľké a malo by sa dať ľahšie zvládnuť. Dospelí môžno budú potrebovať pracovať na zmeny, aby si každý trochu pospal a o bábätko bolo celý čas postarané. Po zvládnutí choroby možno bude treba bábätko odnaučiť od pohybu hojdacieho kresla, aby zaspalo, čo môže trvať aj mesiac.

       Matka musí mať dostatok tekutín. Udržujte hladinu vitamínu C u bábätka vysoko. Rôzne štúdie ukázali skúmaním moču, že sú rôzne stupne hypovitaminózy-C (chorobného nedostatku vitamínu C) u čierneho kašľa. Nasýtenie pacientov s čiernym kašľom vitamínom C značne znižuje intenzitu, počet a trvanie charakteristických príznakov.[5] Každá zverejnená štúdia z minulosti používala dávky, ktoré boli príliš malé na to, aby značne pomohli s kašľom, predsa však väčšina z nich odhalila rozdiel v intenzite a trvaní kašľa.

       Iba Vy môžete vedieť, či ste odhodlaná/ý zvládnuť čierny kašeľ podomácky. Ak máte pocit, že potrebujete ísť do nemocnice, trvajte na pokračovaní dojčenia a sedení s bábätkom, ako som popísala vyššie. Imunologický význam materského mlieka a sústavného kontaktu s matkou je pre bábätko neoceniteľný. Navrhnite podávanie vitamínu C s podporujúcou literatúrou v ruke, spomínanou v tomto článku. Ak budú trvať na vnútrožilovom podaní tekutín a častej práci s krvou, pýtajte si odôvodnenie, obzvlášť, keď bábätko stále dojčíte.

       Ak Vám povedia, že vitamín C je nebezpečný, spýtajte sa ich, prečo lekári chcú skúšať procedúry ako ECMO (ExtraCorporeal Membrane Oxygenation) s veľmi vysokou úmrtnosťou a zjavnému nedostatku prínosov a transfúziu krvi, ale odmietajú riešiť hlavný problém čierneho kašľa, t.j. toxíny (jedy). Vitamín C neutralizuje toxíny. Spýtajte sa, čo robia pre to, aby neutralizovali viaceré toxíny čierneho kašľa. Antibiotiká zabijú množstvo baktérií v tele, čím sa uvoľní ešte viac toxínov.

 

Zdroje

[1]  Dr. Thomas Levy: "Primal Panacea", MedFox Publishing, september 2011. ISBN-10: 0983772800 ISBN-13: 978-0983772804

[2]  viď viaceré odkazy na lekársku literatúru k liečbe čierneho kašľa vitamínom C TU. Spýtajte sa lekára, či si je vedomý množstva literatúry o pôsobení vitamínu C na toxínmi vyvolané choroby, akou je aj čierny kašeľ. Spýtajte sa, či vôbec hľadali nejaké štúdie o použití vitamínu C pri sepse (otrave krvi baktériami - pozn. prekl.). Požiadajte ich, aby si vyhľadali lekársku literatúru pomocou kľúčových slov "ascorbate" (askorbát) a "sepsis" (sepsa).

[3]  Dr. Robert F. Cathcart: "A unique function for ascorbate", Med Hypotheses, 1991, 35(1):32-37

[4]  Dr. Robert F. Cathcart: "Vitamin C: the nontoxic, nonrate-limited, antioxidant free radical scavenger", Med Hypotheses, 1985, 18(1):61-77

[5]  Dr. M.J. Ormerod, Dr. Byron M. Unkauf a Dr. F.W. White: "A further report on the ascorbic acid treatment of whooping cough", Can Med Assoc J, 1937, 37(3): 268–272

 


Preklad a zverejnenie tohto článku zabrali prekladateľovi približne 2 hodiny čistého času.

Ak sú pre Vás tieto informácie zaujímavé či prínosné, môžete našu činnosť podporiť.