Komplikácie po očkovaní proti tuberkulóze, vykonanom napriek silnej novorodeneckej žltačke

05.02.2012 19:33

Simona z Pezinka

 

       V januári sa mi narodil zdravý malý zázrak. Po 4 dňoch v pôrodnici nás prepustili i napriek novorodeneckej žltačke. Očkovanie BCG vakcínou proti tuberkulóze sme absolvovali v 7. deň života.

       Nastali problémy so žltačkou, a tak nás pediatrička poslala na Kramáre, kde bola dcéra ako 2-týždňová hospitalizovaná. Zistená hyperbilirubinémia 323 µmol/l konj. 10 µmol/l. Dnes viem, že BCG očkovanie nemalo byť vykonané pri tak silnej žltačke.

       Spočiatku sa na ramienku po očkovaní BCG nič neobjavilo. Až zrazu sa zjavil vriedok, ktorý sa časom zväčšoval. Tento vriedok pediatrička kontrolovala a stále hovorila, že to je v poriadku a ubezpečovala, že to tak má byť. Až nabral veľkosť až 3x3cm, bol plný hnisu, okolo bol zapálený, červený. Našťastie ten zápal nesadol inde v tele.

       To nás ako až 6. mesačnú poslala do Podunajských Biskupíc, kde sme sa objednali na kontrolu. Vriedok nabral hroznú zelenú farbu a bol neskutočne plný hnisu. Koža okolo neho sa olupovala. Žiadala som o skorší termín na pľúcnom, ale odbili ma, že termín máme a ak to praskne, tak to máme potrieť liehom. Veď sú odborníci, tak vedia čo hovoria.

       Aj sa tak stalo: vriedok praskol a my sme urobili ako nám na pľúcnom kázali. Potreli sme liehom, dcérka hučala o život. Tak nás to dohnalo na pohotovosť, keďže z vriedku mala veľkú otvorenú ranu, z ktorej jej niečo trčalo. Na pohotovosti sa chytali za hlavu, že kto nám kázal ošetrovať liehom, že to ju muselo neskutočne bolieť. Ošetrili len okolie ranky, aby sa tam nedostala infekcia, viac nerobili, lebo nevedeli čo s tým. Našťastie na ďalší deň sme mali ísť do Biskupíc na pľúcne.

       1. kontrola. Ordinujúci doktor len skonštatoval, že to je na fotku, aké to má. Nuž, ale asi je to stále v norme a tá reakcia je správna.... Vytlačili jej to, dcérka lapala po dychu od bolesti.

       2. kontrola po 2 týždňoch: opäť čistili vytlačením hnisu. Dieru (ranku) mala ešte väčšiu.

       3. kontrola po 2 týždňoch: opäť čistili, celé rozbabrali (asi to tak má byť). Ranka je červená, otvorená.

       4. kontrola: opäť čistili.

       5. kontrola: ranka nezahojená, chrastička. V správe: dieťa pokračuje v ďalších očkovaniach.

       Z našej iniciatívy, keďže našu pediatričku to ani nenapadlo, sme vyhľadali inú odborníčku z pľúcneho, ktorá skonštatovala podľa fotiek a ranky na ramienku, že v minulosti takéto prípady okamžite posielali k imunológovi, nakoľko to nie je normálna reakcia. Čiže dvaja doktori z Biskupíc, jeden dnes tam ordinujúci a druhý čo v minulosti riešil tieto problémy, ale názor a prax odlišná. Zvláštne.

       U pediatričky sme podpísali, keďže zákon je zákon, odklad očkovania. Vraj nás musí nahlásiť na RUVZ, veď nech koná, ak to treba. Dieťa si zmrzačiť nedám.

       Výsledky z imunologických testov. OSLABENÁ IMUNITA. Pani imunologička sama skonštatovala, že pri tak silnej novorodeneckej žltačke dieťa nemalo mať BCG očkovanie, mali byť urobené automaticky imunologické testy. Imunita nie je našťastie vážne oslabená, ale už pol roka berieme 3x denne Isoprinosine na imunitu. V správe stojí: EŠTE NEOČKOVAŤ.

       Teraz čakáme na ďalšie výsledky. Či budú výsledky dobré alebo zlé, odklad dáme. Zatiaľ som rozhodnutá neočkovať. Ramienko nám zdobí veľká jazva, ako celoživotná spomienka na trápenie.

 

Kliknutím na obrázok sa obrázok otvorí v novom okne/záložke vo väčšom rozlíšení.

 


5.VII.2011

6.VII.2011


6.VII.2011


7.VII.2011


30.VII.2011


30.VII.2011