Keď sa lekár rodičom za odmietnutie očkovania vyhráža políciou

17.12.2010 22:08

rodičia z Oravy

 

       Máme tri deti: 12-ročnú dcéru, 10-ročného syna a po dlhšom odstupe dcérku, ktorá má 1 rok aj päť mesiacov. Chlapec asi mesiac po zaočkovaní MMR vakcínou začal padať do pravej strany, nevenovali sme tomu nejakú pozornosť, najprv sme si mysleli, že to robí schválne, ale keďže to trvalo asi dva mesiace, tak sme boli na rôznych vyšetreniach. Nič sa našťastie nenašlo, čo by naznačovalo, že ide o niečo vážne. Prešlo to, ale chlapec je neposedný asi od 1 roku a pol, má problém obsedieť, to je problémom až doteraz, najmä v škole, nesústredí sa.

       Asi vyše 2 rokov dozadu mi chlapec začal vracať. Najprv som si myslela, že ide o vírus, tak som mu nasadila diétu a prešlo to. O dva týždne sa to zopakovalo, tak sme vyhľadali lekára a on tvrdil, že ide asi o nejaký vírus i keď som trvala na tom, aby mu zobrali krv, lekár sa vyjadril, že to nie je potrebné. No o týždeň sa to zopakovalo zas a to som už trvala na tom, aby mu zobrali krv, tak mu ju zobrali a vyšiel mu zvýšený cukor. Keďže ja som v tom čase čakala dcérku a zažila som veľmi nepríjemné nežiaduce účinky z liekov Torekan od nevoľnosti a ocitla som sa na neurológii, tak sme začali s manželom bližšie skúmať lieky a dostali sme sa aj k očkovaniu.

       A v súvislosti so synom a s prejavmi, ktoré boli a sú z očkovania, o čom sme presvedčení, sme sa rozhodli, že naše deti už nebudú zaočkované ničím. Keď som sa spýtala svojho lekára na prejavy, ktoré syn mal a či to je z očkovania, samozrejme to môj lekár poprel a tvrdil pri tom padaní do pravej strany: VEĎ SA Z TOHO DOSTAL!!! Je dosť odvážne povedať. A keby sa nedostal? Kto si to vezme na zodpovednosť? Lekári určite nie, veď dnes rodičia všetko podpisujú, že súhlasia. A pri zvýšenom cukre, čo mu to spôsobuje? Odpoveď lekára bola, že máme cukrovku ja alebo manžel. Aj keď ja som bola vyšetrená na cukor ako tehotná a bolo to v poriadku, a manžel chodí každý rok na preventívne prehliadky a je v poriadk, a ani v rodine nemáme cukrovkára, lekár stále tvrdí, že ju máme my.

       Náš endokrinológ mi povedal, že tam to percento môže byť, že tú cukrovku vyvolá očkovanie. A keďže sme odmietli očkovanie, ocitli sme sa na RÚVZ, kde sa nám samozrejme vyhrážajú podobne ako lekár.

       Pýtala som sa: "Prečo musíme podpísať súhlas s každým očkovaním aj keď nesúhlasím?"

       Bolo mi povedané: "Veď nemusíte súhlasiť!"

       "Áno, nemusím, ale to sa potom ocitnem u Vás?"

       "No to je pravda," znela odpoveď. Na otázku:

       "Prečo by ľudia boli proti očkovaniu, keby to bolo naozaj dobré a zdraviu prospešné pre naše deti? Aký by mali dôvod na odmietnutie?"

       odpoveďou bolo, že "je to pre peniaze."

       Opýtala som sa: "Pre aké peniaze? Nie je to snáď naopak, že z očkovania majú peniaze?" Na to sa už nezmohli na slovo.

       Preto naozaj chráňme si svoje deti a slobodne sa rozhodujme. Aj keď prežívame boje a vyhrážky, nevzdáme sa. Dokonca nás náš lekár strašil políciou, ale my sme sa len usmiali. Naša nezaočkovaná dcérka je zdravá, ešte vôbec nebola chorá, a deti okolo, ktoré boli zaočkované a sú mladšie, už boli niekoľkokrát choré a dokonca sa ocitli aj v nemocnici.

       Keďže my sme veriaci kresťania, tak sa za naše deti aj modlíme, a náš syn má už dlhší čas cukor v norme. Veríme, že máme veľkú ochranu a pomoc od Boha, ktorý nám pomáha prejsť akýmikoľvek problémami.