Kam to speje s Gardasilom/Silgardom? Očkovanie proti HPV pre deti od 1. narodenín!

20.02.2016 20:27

9.II.2016Marcella Piper-Terry

 

    Pôvodný článok z angličtiny preložila Petra Korausová
    a preklad upravil Ing. Marián Fillo.

 

    Gardasil (na Slovensku sa predáva pod značkou Silgard — pozn. red.) sa testuje na deťoch už vo veku jedného roka. Už dlhé roky hovorím, že cieľom je pridať Gardasil do očkovacieho kalendára dojčiat. Zdá sa, že tam smerujeme.

logo Gardasilu    Táto klinická štúdia sa zameriava na dva zo štyroch kmeňov HPV (angl. Human Papilloma Virus = ľudský papilómový vírus), obsiahnutých v štvorvalentnom Gardasile. Štvorvalentný Gardasil, schválený v roku 2006, bol spočiatku cielený na staršie dospievajúce dievčatá a mladé dospelé ženy. Vekové rozmedzie bolo 19 až 26 a vakcína bola uvedená ako „vakcína proti rakovine“. Keď uviedli Gardasil na trh, marketingové kampane ho prehlasovali za prostriedok na predchádzanie rakovine krčka maternice (cz: děložního čípku). To je dôvod, prečo ho odporúčali iba pre mladé dievčatá a mladé ženy.

    Keď už bol Gardasil na trhu nejaký čas, jeho reputácia, ktorá nikdy nebola nejak zvlášť dobrá, sa zhoršila po tom, ako začali kolovať správy o závažných nežiaducich účinkoch a početných úmrtiach následkom očkovania Gardasilom. Ľudia hovorili Gardasilu „Nie“. Dokonca aj tí, čo nikdy nespochybnili iné očkovacie látky, nechceli Gardasil pre svoje manželky a dcéry. Predaj tejto vakcíny bol nízky a naďalej klesal.

    S cieľom zvýšiť počet predaných vakcín, bola znížená dolná veková hranica na 12 rokov. Boli voči tomu určité menšie námietky, ale nič významnejšie, a tie rýchlo utíchli. Potom prišlo odporúčanie očkovať dievčatá a chlapcov od 9 rokov, pretože teraz už Gardasil „chráni“ nielen pred rakovinou krčka maternice, ale aj pred rakovinou v ústach a krku, ako aj rakovinou konečníka, a keďže chlapci sa tiež môžu nakaziť HPV a mávajú sex s dievčatami:

„Je zodpovedné dať zaočkovať vašich synov, aby nešírili HPV na naše dcéry.“

    Takto obhájili odporúčanie očkovať Gardasilom chlapcov, ktorí samozrejme nemajú žiaden krčok maternice.

    Pri pohľade na to, ako sa vyššie uvedený scenár odohrával v posledných pár rokoch, sa rýchlo stalo zrejmým, že Gardasil smeruje do očkovacieho kalendára pre dojčatá. Dôvod, prečo začali so staršími dospievajúcimi a dospelými ženami, bol ten, že vedeli, že by bol okolo toho rozruch, ak by šli rovno na dojčatá s „vakcínou proti pohlavne prenosnej chorobe“.

    Môžete si myslieť, že to znie ako konšpiračná teória.

„Kde je dôkaz?“

    Gardasil obsahuje 2 kmene HPV, ktoré sú údajne spojené s rakovinou krčka maternice. Sú to HPV 16 a 18. Ďalšie dva kmene sú HPV 6 a 11. Tie nie sú spojené s rakovinou. Sú údajne spojené s opakujúcimi sa nákazami dýchacích ciest. Kto je najviac ohrozený ťažkým priebehom nákaz dýchacích ciest?

    Dojčatá.

    Toto bolo plánované od začiatku. Keby nie, prečo by HPV 6 a 11 bolo vo vakcíne proti rakovine krčka maternice? Možno si pomyslíte, že to je „neuveriteľné“. Možno si myslíte, že to už je „naozaj príliš“ a že to je „šialené“. To sú poznámky, ktoré čítam už pár hodín po tom, čo som prvýkrát zverejnila tento článok.

    Nie je to „neuveriteľné“ a nie je to „naozaj príliš“ pre Stredisko pre potláčanie a predchádzanie chorobám v USA (angl. Centers for Disease Centers and prevention = CDC) a Poradný výbor pre očkovacie postupy v USA (angl. Advisory Committee for Immunization Practices = ACIP). V minulosti už urobili niečo podobné, a to s vakcínou proti nákazlivej žltačke (hepatitíde) typu B.

    Vakcína proti hepatitíde B bola pôvodne uvedená ako vakcína pre ohrozených dospelých, vrátane tých, ktorí sú promiskuitní (heterosexuáli i homosexuáli) a užívateľov vnútrožilných drog. Ďalšou „rizikovou“ skupinou boli zdravotníci (z dôvodu možného styku s nakazenou krvou či inými telesnými tekutinami) a ľudia, ktorí sú väznení alebo umiestnení v ústavoch.

    Problém bol — podobne ako s Gardasilom, — že nedokázali zvýšiť predajnosť vakcín proti žltačke typu B. Nevedeli donútiť dostatok dospelých, aby sa dali očkovať proti žltačke typu B, tak pridali toto očkovanie do dojčenského očkovacieho kalendára, pretože takto „dostanú každého“.

    Výskumy ukázali, že medzi tými, ktorých imunitný systém primerane odpovedal na prvé očkovanie proti žltačke typu B, až 50% nemá žiadnu známku imunity už po piatich rokoch od základného očkovania tromi dávkami. U dojčiat, očkovaných po narodení, je akýkoľvek prínos preč už dlho predtým, než sa vôbec stanú pohlavne aktívnymi, resp. než si prvýkrát pichnú drogu.

    Účinok Gardasilu tiež rýchlo odoznie. Dr. Diane Harper (medzinárodne uznávaná odborníčka na HPV, ktorá testovala Gardasil) hovorí, že niet žiadneho dôkazu o tom, že očkovanie Gardasilom predchádza rakovine, a akákoľvek ochrana je po 5 rokoch preč.

    Pridajte k tomu obavy z nežiaducich účinkov, vrátane závažných, chronických bolestivých stavov, škodlivé účinky na krvný tlak a činnosť srdca i rastúci počet úmrtí, hlásených u predtým zdravých mladých ľudí po podaní Gardasilu, a máte scenár nočnej mory.

    Ale toto nie je nočná mora. To sa skutočne deje. A ak si myslíte, že sa vás to netýka, ste na omyle.

    Farmaceutická lobby píše zákony na zrušenie náboženských a filozofických výnimiek z povinného očkovania a platí politikov, aby ich zrušenie presadili. Rovnako to bolo u senátora Dr. Richarda Pana v Kalifornii. Farmaceutickí lobisti vyplatili Dr. Panovi vyše 95.000 dolárov v mesiacoch, ktoré predchádzali zavedeniu zákona SB277, ktorý zbavil Kaliforniu výnimky z povinného očkovania z dôvodu „osobného presvedčenia“.

    Viaceré zákony v niekoľkých štátoch „prechádzajú“ cez zákonodarcov bez známky odporu, pretože ľudia si myslia, že sa ich to netýka, alebo preto, že jednoducho o nich nevedia. Ak ste o nich nevedeli, teraz už viete. Ak ste z USA, choďte na NVIC Advocacy Portal a registrujte sa. Denne uvidíte, čo sa deje vo vašom štáte.

    Podnikajte vhodné kroky, keď si to vyžiada situácia. Obráťte sa na zákonodarcov a požiadajte ich, aby vystupovali proti akýmkoľvek návrhom zákonov, ktoré obmedzia vašu schopnosť určiť, čím a proti čomu bude očkovaná vaša rodina. Ostatne, nejde len o deti.

    Idú aj po dospelých a nariaďujú viac očkovaní pre zamestnancov. Zamestnanci nemocníc v Indiane práve strácajú právo odmietnuť viaceré očkovania, vrátane očkovania proti žltačke typu B, ovčím kiahňam (cz: planým neštovicím), MMR (angl. Measles, Mumps, Rubella = osýpky/spalničky, príušnice/mumps, ružienka/zarděnky), chrípke a DTP (angl. Diphtheria, Tetanus, Pertussis = záškrt, tetanus, čierny kašeľ). Prvý návrh SB162 prešiel senátom štátu Indiana bez pripomienky, prešiel pomerom hlasov 50:0.

    Vo Virgínii bol predstavený zákon, ktorý by úplne odstránil všetky náboženské výnimky a obmedzil zdravotné výnimky iba na tie, ktoré vyhovujú veľmi úzko definovaným kritériám CDC, čo by odstránilo zdravotné výnimky pre 99,99% obyvateľstva. Ak má vaša rodina za sebou anamnézu nejakého poškodenia zdravia po očkovaní (vrátane smrti), Vaše dieťa nebude mať nárok na lekársku výnimku z očkovania.

    Ste pripravení stať sa aktívnymi a chrániť svoje základné ľudské právo rozhodnúť, čo bude vpichnuté do vášho tela?

snímka zo stránky ClincalTrials.gov s poukazom na testy Gardasilu od 1 roka do 17 rokov života

    Tu je odkaz na zmienenú klinickú skúšku Gardasilu:

 

Poznámka prekladateľky:

    Veľmi zaujímavé video k téme očkovania Gardasilom so slovenskými titulkami. Dánsky TV dokumentárny film „Očkované dievčatá“  Nežiaduce účinky očkovania Gardasilom a následný postoj dánskych verejných ustanovizní k tomuto problému je možné prirovnať k strkaniu si hlavy do piesku či hraniu sa na hluchých a slepých:

 

Poznámka redakcie:

    Výzva na konci tohto článku je na Slovensku v túto chvíľu mimoriadne aktuálna, keďže máme v túto chvíľu len necelé 2 týždne do najbližších volieb do Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR), ale na náš dotazník o povinn om očkovaní a alternatívnej medicíne zatiaľ odpovedali len 4 politické strany a len 6 kandidátov na poslancov NR SR.

    Budeme veľmi vďační, ak dokážete získať a preposlať nám na sloboda.v.ockovani@gmail.com odpovede na náš dotazník aj od ďalších kandidujúcich strán a hnutí, ako aj jednotlivých kandidátov.

    Vopred srdečne ďakujeme.