K práve prebiehajúcej mediálnej hystérii okolo osýpok v Rumunsku a Maďarsku

14.03.2017 19:14

Ing. Marián FILLO

 

    Milé čitateľky/poslucháčky, vážení čitatelia/poslucháči,

 

    vzhľadom k práve prebiehajúcej (od 7.III.2017) mediálnej hystérii okolo epidémie osýpok (cz: spalniček) v Rumunsku (tisíce prípadov) a už aj v Maďarsku (vyše 10 prípadov) som mal v prvé 2 a pol hodiny pondelka 13.III.2017 (včera) na Slobodnom vysielači mimoriadnu reláciu Sám sebe lekárom (č. 71), v ktorej som jednak vysvetlil, čo sú osýpky zač, ako sa šíria, ako sa dá nimi nakaziť, ako sa liečia, čo spôsobujú atď., jednak čítal a komentoval vybrané najnovšie správy a komentáre na túto tému.

    Reláciu si môžete vypočuť priamo na internete alebo stiahnuť zvuk vo formáte MP3:

upútavka na reláciu Sám sebe lekárom č. 71: K mediálnej hystérii okolo osýpok v Rumunsku a Maďarsku
https://hearthis.at/slobodnyvysielac/sm-sebe-lekrom-71-2017-03-13-k-medilnej-hystrii-okolo-ospok-v-rumunsku-a-maarsku/

 

    Odporúčam tiež prečítať si komentáre a údaje k tej istej kauze na stránke Iniciatívy pre uvedomenie si rizík očkovania (na zvlášť stránke, venovanej osýpkam, ako aj v rámci „Výberu najnovších udalostí“ na spodku úvodnej stránky — od 7. do 10.III.2017).

    Ďalšie informácie k osýpkam a očkovaniu proti osýpkam nájdete v 13. dieli seriálu článkov „Čo možno neviete o očkovaní“ z časopisu Vitalita (č. 9/2012) a v ďalších článkoch z prehľadu „Články o osýpkach a očkovaní proti nim“.

 


    Len vďaka dobrovoľným príspevkom čitateľov a poslucháčov môže Sloboda v očkovaní prinášať všetkým ľuďom bezplatne dôležité informácie (nielen) o očkovaní. Ak si myslíte, že naša práca má hodnotu, a ak je to vo vašich možnostiach, prispejte, prosím, na ďalší chod tejto stránky. Každé euro a každý cent je dobrý a srdečne ďakujeme zaň!
    Môžete však priložiť ruku k dielu aj iným spôsobom.