Hypotonický syndróm, epilepsia a mentálna retardácia po očkovaní

19.02.2012 21:28

Edita z Bratislavy

 

       Som starou mamou nádherneho dievčatka Zoe, ktoré sa narodilo v roku 2005 úplne zdravé. Ja neviem názvy vakcín akými bola očkovaná (boli preplácané poisťovňou), ale do štvrtého mesiaca jej života bola úplne v poriadku.

       Samozrejme, po očkovaní mala vysoké teploty. Dávali sme na nožičku studené obklady a mysleli sme s dcérou, že to tak má byť, vedˇaj pani doktorka nám to povedala, že to tak môže byť. Teploty síce ustúpili o dva dni a my sme všetko brali, že je v poriadku. No všimla som si akúsi zmenu. Zojka bola úplne neprítomná, mala taký neprítomný pohľad a ostala taká mľandravá.

       To sme ešte stále netušili, čo sa deje. Keď som sa pediatričky spýtala v šiestom mesiaci, prečo malá nesedí a či to je normálne, upokojila nás, že sa nič nedeje, že ešte je v norme, a ukázala nejaké tabuľky. Kedˇale nesedela ani v deviatom mesiaci, začala premýšľať, kam nás pošle, a vtedy sa to začalo. Ešte stále sme netušili že niečo mohlo zapríčiniť očkovanie. Poslala dcéru k nejakej neuologičke, ktorá ešte malú ani nepozrela a vybalila na dcéru, že má asi na mozgu nádor. Vtedy som mala čo robiť aj s dcérou, ktorá skoro skolabovala.

       Táto neurologička poslala dcéru na Kramáre na vyšetrnie mozgu, ktoré bolo negatívne (tzn. nenašlo sa nič, čo by nebolo v poriadku - pozn. red.). Ďalej nikto nič nerobil a vnučka bola aj naďalej riadne očkovaná. Febrilné kŕče, ktoré dostala ani nie pri teplote 38 °C, nikto z lekárov za nič vážne neoznačil.

       A tak sme mysleli, že veď to bude dobré, veď aj pani doktorka nás uisťovala, že ešte stále to nie je také zlé, aj keď Zoe nechodila ani v 18. mesiaci.
Na naše prosby ju teda poslala na vyšetrenie a - čuduj sa svete - diagnostikovali jej hypotonický syndróm. Začali sme cvičiť Vojtovu metódu. Musela som s vnučkou cvičiť ja, lebo dcéra mi povedala, že ona nedokáže malú tak kruto trápiť. Bolo to ako mučenie, toľko sa naplakala. Začala chodiť ako dvojročná a my sme sa tak veľmi tešili.

       Nerozprávala a všetci nás utešovali, že do troch rokov má čas a že sa určite sa rozprávať. Do tohto obdobia bývala často chorá a začalo jej zabiehať očko. Takže nasledovali očné vyšetrenia. Zrak v poriadku, ale sval mala nejaký poškodený. Lepili sme očká, cvičili. Našťastie, tento problem sa podarilo odstrániť.

       Krátko pred Zojkinými tretími narodeninami nás hospitalizovali na neurológii, aby jej urobili znova vyšetrenia, lebo pediatrička už začala zdôrazňovať, že sa jej to nevidí a že tam nie je niečo v poriadku. Tak Zoe podstúpila CT a EEG, odobrali jej krv na genetické testy. Všetko bolo negatívne. Aj vyšetrnie u ušného bolo v poriadku. Toto robili štyri dni a ja som sa striedala v opatere s dcérou, nakoľko tá nastúpila do práce a bola slobodná, nemohla tam s malou byť celý čas. Vtedy som si všimla, že sa vnučka tak čudne myká, a poprosila som doktorku, nech ju pozrie. Samozrejme to podľa nej nič nebolo a pána primára viac zaujímali jej pery. Už som si myslela, že hádam aj podľa toho sa nejaký syndróm dá určiť.

       Nič sme sa nedozvedeli, ale o pol roka sme sa mali hlásiť na ďalšie vyšetrenia. Prepúšťali nás v deň narodenín mojej malej Zoe a tak sme sa tešili, že keď je všetko negatívne, tak to bude dobré. Ale vtedy to iba začalo. Prišlo ďalšie očkovanie v auguste a v novembri nám prvýkrát tak odpadla, že si vybila predný zúbok a rozrazila hornú peru.

       Museli ju uspať a zašiť. Poslali nás znova na neurológiu a znova chceli hospitalizovať. Vtedy dcéra navrhovala pani doktorke, že na vyšetrenia bude každé ráno dochádzať, kedže si nemohla v tom čase brať voľno a na to jej ona povedala, že s nimi stráca čas. V tom momente sa moja dcéra rozhodla, že neurológiu na Kramároch už nechce vidieť.

       Začali sme teda hľadať a odvtedy chodíme do súkromného zariadenia, kde vedia vyšetrenia urobiť aj bez hospitalizácie. Vnučke diagnostikovali epilepsiu s generalizovanými výbojmi. Museli sme ju veľmi chrániť, aby si neublížila, ale aj tak sa to vždy nedalo. Toľko úrazov mala, že keď si na to spomeniem, tak mi je do plaču.

       A vtedy sme sa dočítali a dopočuli od mamičiek, ktoré vodili detičky do toho istého zariadenia ako my, že to všetko má na svedomí očkovanie. Začali sme Zojku liečiť alternatívnou medicínou. Na epilepsiu jej pomohli kvapky Korolen. Sú čisto prírodné. Po roku trápenia so záchvatmi sa nám aspoň v tomto uľavilo. Už rok aj tri mesiace je Zoe bez záchvatov a začala aj napredovať. Má šesť rokov, stále nerozpráva, ale rozumie nám. Momentálne je na úrovni dvojročného dieťaťa.

       No a čo nás najviac šokovalo, je, že už po tomto všetkom nebol problém dať potvrdenie, aby už nikdy nebola očkovaná. A ešte jedna skúsenosť: už dva roky čakáme na genetické testy na Rettov syndróm. Už ich ani nechceme vedieť. Veríme, že sa moja vnučka dostane aspoň na takú úroveň, aby zvládla sebaobsluhu a naučila sa rozprávať.

       Veľkú trpezlivosť želám všetkým, čo majú podobný problém a nie je ich málo. Stále pribúdajú nové prípady a preto my už očkovaniu hovoríme nie, aj pre budúcnosť, ak nám do rodiny pribudne nejaký človiečik. Veď si už nenechajme trápiť naše detičky.

 


Zverejnenie tohto článku (grafická a jazyková úprava) zabrali správcovi www.slobodaVockovani.sk približne 40 minút čistého času.

Ak sú pre Vás tieto informácie zaujímavé či prínosné, môžete našu činnosť podporiť.

 

Diskusia: Hypotonický syndróm, epilepsia a mentálna retardácia po očkovaní

mms

yoshi | 21.02.2012

Dobrý deň, chcem vám všetkým odporučiť vyskúšať mms kvapky, podrobnejšie info na www.czmms.net , je to jedna vynikajúca vec, ktorá zničí v tele všetky baktérie, vírusy, plesne, parazity, dokonca aj ťažké kovy. Ja aj moja rodina to používame už 1,5 roka a nemá to chybu. Keď našim deťom podávajú v tých vakcínach kadejaké vírusy a ťažké kovy, mms by mohlo byť riešenie, ako sa toho svinstva zbaviť. Ja som to dával mojej 3 ročnej dcére, len som jej dávky prepočítal podla kg. Big farma proti tomu vedie velký boj, lebo keby to všetci ludia poznali, mohli by si tie ich tabletky niekde strčiť. Ja osobne už nemusím do konca života brať tie ich tabletky, zlepšil sa mi zrak, dokonca mne aj otcovi začali na plešine rásť vlasy, otec sa zbavil reumy, ujo rakoviny prostaty. Znie to neuveriteľne, ale asi bude fakt pravda, že 90perc. chorôb spôsobujú kadejaké plesne, vírusy, parazity a zanesenie ťažkými kovmi(podla môjho názoru hlavne ortuťou z amalgán. plômb, kolko je ludí, ktorí nemajú ani jednu amalg. plombu?)

Re:mms

Alikaa | 21.02.2012

Ano, citala som si o MMS na badatelovi. Myslela som, ze sa to pouziva iba pri rakovine. Dobre vediet, ze aj len tak preventivne sa to da. Mimochodom, ja nemam ani jednu amalgamovu plombu uz asi 10 rokov, ani cela nasa rodina.

Re:Re:mms

yoshi | 21.02.2012

Tak to si môžeš blahoželať. Ani moja manželka nemá ani jednu a nemá problém s chorobami, nebýva vôbec chorá. Ja mám 9ks a plánujem si ich postupne odstrániť, pretože už mám príznaky otravy ortuťou(hučanie v ušiach, zhoršený sluch, zábudlivosť, časté afty v ústach)

Re:Re:Re:mms

MartinK | 01.03.2012

Zdravim,

POsli prosim Ta main na hlavnas@gmail.com, chcel by som vediet par veci ohladom mms, ked mas skusenosti
dik

Re:mms

Edita | 21.02.2012

Zdravím Vás a dakujem za radu. Nepočula som o takých kvapkách, ale už sa aj na to pozriem a možno aj skúsime.
Ja som si vôbec nemyslela, že sa ozve toľko skvelých ľudí a podelia sa s nami o svoje skusenosti.
Veľmi som za to vdačná a želám Vám aj Vašej rodine všetko dobré.

Re:mms

Zojita | 16.10.2012

Mozem sa opytat mozu to brat aj zeny co koja?

zelam uzdravenie

Denka | 20.02.2012

Mila pani Editka,
az mi je do placu ked citam Vas pribeh a som nesmierne nahnevana na lekarov, ktori su lahostajni a nezodpovedni. My sme tiez na pripravkoch, ktore ste v texte spominali, presli sme si prakticky cely pentagram a este stale nemame vyhrate. Nas pribeh je vsak z tych stastnejsich - trpime len potravinovou alergiou a atopickym ekzemom. Zelam Vam s dcerkou vela energie, trpezlivosti a lasky, aby ste zvladli tento boj a verim, ze pomocou prirodnych preparatov, ci uz tych, ktore uzivate, homeopatik alebo inych, sa vnucke stav zlepsi natolko, aby ste si mohli v plnej miere vychutnavat vsetky radosti zivota. Vravi sa, ze Pan Boh stvoril na kazdy neduh aj liecivu rastlinku, len ju najst. Drzim palce a malej Zoe zelam co narychlejsie uzdravenie.

Re:zelam uzdravenie

Edita | 20.02.2012

Mila Denka,
ani neviem ako mám podakovať za Vašu podporu a povzbudenie.
Ja mam v sebe veľkú vieru v to, že sa Zojka uzdraví a tiež Vám aj všetkým detičkám ktoré trpia pre hlúposť(fanatizmus,biznis ?) farmacutických spoločností, aby sa aspon pokial je to len možné
uzdravili. Spolucítim zo všetkymi ktorí majú takéto problemy zo zdravím
svojich detí. Podotýkam svojich a nie detí štatu. Nedajme si už od nikoho prikazovať aby sme vodili pod nátlakom do ordinácií deti k úplnej likvidáciíí. Ak sa žena rozhodne pre interupciu označia ju za vrahyňu,ale ak nam zabiju dieta očkovaním tak hups, nič sa nedeje.
Prepačte som veľmi rozhorčena aj tym rozhodnutím RUVZ Trnava.
Zelam Denka este raz všetko dobre a skore uzdravenie Vašmu dieťatku.

homeopatia

Alikaa | 20.02.2012

Dobry den, tiez drzim palce a vela sil. My sme tiez syna liecili homeopatickymi potencovanymi vakcinami, ked sme si uvedomili, ze jeho strata reci v 1. roku sa prejavila po 3. ockovani Hexou a Prevenarom. Nasa homeopatka takto liecila uz viacero deti, vraj ma velmi dobre vysledky. Nas syn sa vdaka tymto potencovanym vakcinam znova rozkecal. Ak by niekoho zaujimalo viac info, tu je (treba citat od spodneho clanku hore) - https://www.vilcakul.estranky.cz/clanky/homeopatie-a-vakcinace/
A kedze nas syn sa sice rozkecal, ale napredoval velmi pomaly, tak som dala na rady dr. Struneckej, ktora v knihe Doba jedova radi vitaminy na podporu cinnosti mozgu, hlavne reci - Glukavin-Pangamin - https://www.docsimon.sk/tovar/pangamin-glukavin-imunita-tbl-200
Odkedy to berie (cca 6 tyzdnov) urobil obrovske pokroky, v priebehu prvych 3 tyzdnov sa z 1-slovneho vyjadrovania posunul na 3-slovne vety, z 2-slabicnych slov na 3-4slabicne, teraz zacina uz aj sklonovat. Poznam viac mamiciek, ktore toto skusili a tiez zaznamenali velke pokroky.

To je len par tipov, co by ste tiez mohli vyskusat. Drzim palce.

Re:homeopatia

Edita | 20.02.2012

Zdravim Alikaa.
Chcem sa pekne podakovať za rady. Určite po prekonzultovaní s dcerou,niečo podnikneme. Veľmi nám na tom záleží.
Este raz srdečná vdaka a želám všetko dodré aj Vám.

<< 1 | 2 | 3 >>

Pridať nový príspevok