Generalizovaný ekzém a alergia na mlieko po očkovaní Infanrix Hexa + Prevenar

13.01.2011 01:05

mamička z Nových Zámkov

 

       Malý sa narodil v 37. týždni tehotenstva s váhou 3.6 kg a dĺžkou 52 cm.

       Očkovnie proti tuberkulóze prekonal v pohode - aspoň navonok.

       Ako dvoj-mesačný prekonal zápal nejasnej etiológie, CRP mal 137, pričom norma je do 10. Mal teplotu 40 °C. Uzavrelo sa to ako zápal pľúc, ale snímok nebol priekazný.

       Plne kojený bol 6 týždňov, potom som musela začať svoje materské mlieko odsávať, pretože sa pri saní dosť dusil. Odsať som už nevedela dostatočné množstvo mlieka, tak som ho začala prikrmovať Sunarom HA.

       Ako troj-mesačný absolvoval prvé očkovanie Infanrixom Hexa a Prevenarom. Bezprostrednú reakciu nemal, ale od druhého dňa začal trpieť nechutenstvom a na 7. deň ráno sa zobudil celý červený. Vyzeral ako obarený. Bol to generalizovaný ekzém a vykľula sa z toho alergia na mlieko. Tak sme cca po 2 mesiacoch od objavenia sa ekzému - toľko trvalo, kým sme zistili príčinu ekzému - začali so špeciálnou diétou, ja v mojej strave a malý začal piť alergy care mlieko. Tiež sa pred tým očkovaním už pretáčal z chrbta na bruško aj naopak, a po ňom 2 mesiace nič.

       Najskôr som nehľadala súvis ekzému s očkovaním, aj keď u nás v rodine nik potravinovú alergiu ani ekzém nemá. Avšak po druhom očkovaní Infanrix Hexa + Prevenar, keď sa medzitým už ukľudnený ekzém výrazne zhoršil, som začala pátrať a zistila som, že zložka Haemophilus influenzae typu B (HiB) vo vakcíne Infanrix Hexa môže spôsobovať potravinové alergie. To ma podnietilo zháňať si viac informácií ohľadom očkovania.

       Okrem zhoršeného ekzému do hodiny od očkovania mal môj syn v ten deň večer horúčku až 40 °C, ktorú sme nevedeli zraziť, kričal a strašne plakal 9 hodín vkuse a mal svalové zášklby. Opäť začalo cca 2 týždne trvajúce nechutenstvo a od tej noci nevedel spávať. Dovtedy sa v noci budil 1x až 3x, odvtedy doslova reval každú polhodinu, a to počas celej noci. Trvalo to 2 mesiace, až kým sme nespravili detoxikáciu po očkovaní. V priebehu týždňa sa stav začal upravovať.

       Teraz krásne papá, slušne spinká - s 1-2 prebudeniami sa za noc, ekzém je úplne preč. Stále však dodržiava bezmliečnu diétu. Mám strach ho ďalej dávať očkovať. Zatiaľ máme odklad, ale ja som rozhodnutá ďalej neočkovať vôbec. Ten krik, svalové zášklby, ekzém, nespavosť, nechutenstvo, horúčky 40 °C a pozastavenie motorického vývoja mi fakt stačili.

       Ešte dodám, že v čase očkovaní bol stále chorý - angíny, horúčky - každé 2-3 týždne niečo. Od detoxikácie mal raz slabšiu nádchu a to sú už 4 mesiace. Teraz je usmievavý, aj keď sa mu práve prerezávajú stoličky.