Film „Zdoktorovaní“ („Doctored“) so slovenskými titulkami

27.03.2016 21:01

Ing. Marián FILLO

 

    Nedávno som mal tú česť podieľať sa na jazykovej korektúre slovenských tituliek k americkému dokumentárnemu filmu Doctored („Zdoktorovaní“), ktorý popisuje predovšetkým boj alopatickej medicíny (tiež medicíny hlavného prúdu, školskej medicíny, modernej medicíny, niekedy nesprávne aj klasickej medicíny) nielen o prvé miesto, ale dokonca o výlučnosť, teda monopol v zdravotnej starostlivosti v USA.

obal DVD filmu „Doctored“    Film sa zameriava na boj hlásnej trúby alopatickej medicíny — Amerického lekárskeho zväzu (angl. American Medical Association = AMA) — proti chiropraxii a chiropraktikom, avšak táto nechvalne známa ustanovizeň s rovnakou vervou bojovala aj proti všetkým ostatným spôsobom liečby, ktoré ohrozujú nebetyčné zisky farmaceutického priemyslu, ktorý je jej veľkým sponzorom. Nie, nehovorte, že vás to prekvapuje!

    No a niečo málo (okrajovo) sa tento film zmieňuje aj o rizikách očkovania. Celkovo však stojí za pozretie, pretože presne tie isté praktiky predstaviteľov školskej medicíny, aké popisuje tento film, sa nevykonávajú len v USA, ale aj v mnohých iných krajinách, kde zdravotníctvo držia pevne v rukách v podstate tie isté farmaceutické spoločnosti, vrátane veľkých výrobcov vakcín, ako sú Merck (MSD), GlaxoSmithKline, Sanofi či Pfizer — Slovensko a Česko nevynímajúc. Hoci reč je hlavne o boji AMA proti chiropraxii, v princípe to podobne platí aj o očkovaní resp. o boji AMA (a jemu podobných zväzov v iných krajinách) proti odporcom/kritikom očkovania.

    Rozhodne odporúčam pozrieť!

    Film nájdete na adrese:

    Tento a ďalšie filmy o očkovaní i nechutných praktikách mnohých absolventov Hippokratovej prísahy nájdete na adrese:

    Film „Zdoktorovaní“ si môžete pozrieť aj priamo tu (chce to len trochu strpenia, lebo sa to načítava podstatne pomalšie než YouTube.com):