Epidémia osýpok v Kanade postihuje vo veľkej miere ľudí proti osýpkam plne zaočkovaných

02.11.2011 09:20

Gaia Health - 27.X.2011
 

       Pôvodný článok "Canadian Measles Outbreak Hits the Vaccinated. Excuses Abound"
       z angličtiny preložil Ing. Marián Fillo.

 

Osýpky v Kanade - mapa       Kanada nedávno zažila veľkú epidémiu osýpok. Vyše polovica chorých na osýpky zrejme bola "plne" zaočkovaná — dostala všetky odporúčané dávky vakcíny. Osýpky sú pritom považované za chorobu minulosti, ktorá bola vykynožená očkovaním. Kde sa stala chyba?

       Slýchame všemožné výhovorky, od obviňovania nezaočkovaných cez obviňovanie prisťahovalcov, konštatovanie, že očkovací kalendár nie je dostatočne agresívny, až po otázku, či sa množina "vnímavých" osôb v priebehu rokov príliš nerozrástla.

 

Výhovorky v štúdiách, predstavených na konferencii

       Štúdie kanadskej epidémie osýpok boli predstavené na stretnutí Americkej spoločnosti pre prenosné ochorenia (Infectious Diseases Society of America) tento mesiac (október 2011 - pozn. prekl.). Dr. Gaston De Serres, odborník na prenosné ochorenia pri Úrade verejného zdravotníctva Quebecu (Quebec’s public health agency), je vedúcim autorom jednej z týchto štúdií — "Lower than expected vaccine efficacy in two-dose recipients and higher risk with younger age at first dose" ("Nižšia než očakávaná účinnosť očkovania u osôb zaočkovaných dvomi dávkami a vyššie riziko pri očkovaní prvou dávkou v nižšom veku"). Tvrdí, že tou ozajstnou otázkou je: "Ako sa to mohlo stať?" Mal na mysli 52 z 98 dospievajúcich, ktorí dostali osýpky a ktorí boli plne zaočkovaní. De Serres sa domnieva, že problémom je načasovanie očkovania proti osýpkam.

       Očkovanie proti osýpkam sa vykonáva až po prvých narodeninách. Predpokladá sa, že protilátky proti osýpkam, ktoré má dieťa od matky, zabijú vakcinačné vírusy v čase, keď si bábätká ešte nevedia vytvoriť vlastné protilátky. Takže De Serres navrhuje očkovať podľa iného očkovacieho kalendára alebo prípadne pridať tretiu dávku.

       De Serres nevysvetľuje, prečo trvalo tak veľa rokov od zavedenia očkovania proti osýpkam až po túto epidémiu. Nevysvetľuje ani, prečo mnohí z tých, čo boli 2x zaočkovaní, pár rokov po druhom očkovaní tiež ochorejú na osýpky.

       Ďalšia štúdia od Philippa Belangera z Ministerstva zdravotníctva a sociálnych vecí Québecu v Montréale je nazvaná "Americas since 2000: Quebec ongoing epidemic" ("Amerika od roku 2000: Súčasná epidémia v Québecu"). Belanger povedal:

"Aj keď práve prebiehajúca epidémia pozostáva vo veľkej miere z neočkovaných osôb, vysoké množstvo chorých, ktorí dostali dve dávky očkovacej látky, vyvoláva pochybnosti o účinnosti očkovania, poučením stále je: dať sa zaočkovať."

       Belanger prekrúca fakty. Ako vo svojej štúdii uviedol De Serres, v niektorých oblastiach ochorelo na osýpky viac zaočkovaných než nezaočkovaných.

       Avšak dôvod, prečo je "poučením" dať sa zaočkovať, vysvetlený nie je. Ako to už býva v prípade problémov s očkovaním, potreba očkovania je založená na viere. Je mimo akúkoľvek pochybnosť. Inými slovami: bez ohľadu na nové poznatky, bez ohľadu na to, ako ťažko zlyhalo očkovanie v prevencii choroby, poučenie vždy znie:

"Dajte sa zaočkovať. Dajte sa zaočkovať. DAJTE SA ZAOČKOVAŤ!"

       Nemali by ste spochybňovať rozkazy jeho veličenstva Lekára. Bez ohľadu na predložené dôkazy. Bez ohľadu na logiku. Bez ohľadu na vlastné skúsenosti. Nespochybňujte oficiálnu očkovaciu propagandu.

 

Výhovorka "chránime bábätká príliš malé na očkovanie"

       Jednou z najčastejších výhovoriek na ospravedlnenie povinného očkovania je ochrana bábätiek príliš mladých na to, aby boli očkované. To nedáva žiadny zmysel. Údajne však nepotrebujú byť očkované, lebo majú protilátky od svojich matiek. Ak je to pravda — a nemáme dôvod tomu neveriť, — tak potom nepotrebujú byť chránené pred neočkovanými deťmi.

       Samozrejme, argument, že ľudia z iných krajín sú príčinou epidémie osýpok, je taktiež absurdný. Ak očkovanie funguje, tak sa zaočkované osoby nemajú čoho obávať.

 

Spochybňovanie očkovania jednoducho nie je dovolené

       De Serres a Belanger začínajú i končia v tom istom bode: Očkovanie musí byť riešením. Bez ohľadu na to, či to zodpovedá skutočnosti. Očkovanie podľa teórie "očkovanie je riešením" musí byť povinné. Pretože epidémia osýpok v USA bola v prepočte na hlavu oveľa menšia než tá kanadská, De Serres sa domnieva, že očkovací kalendár v USA je možno lepší než ten kanadský. Odmieta však akýkoľvek koncept, ktorý by viedol k riešeniu bez očkovania.

       Človek sa však musí pýtať: prečo, ak je očkovanie naozaj účinné, záleží na presnom čase očkovania a ak sa očkuje po tomto čase, ľudia zaočkovaní proti osýpkam na ne ochorejú. Funguje to očkovanie, či nefunguje? A ak ľudia zaočkovaní proti osýpkam, znášajúci všetky riziká očkovania, nemôžu očakávať, že budú chránení pred osýpkami, prečo by sa potom mali proti nim dávať očkovať? A nakoniec: prečo títo odborníci nezvažujú až príliš skutočné riziká očkovania oproti akýmkoľvek prínosom, o ktorých sa domnievajú, že jestvujú?

       Ale pýtať sa také otázky je porušením základnej dogmy "modernej" medicíny:

"Dajte sa zaočkovať. Dajte sa zaočkovať. DAJTE SA ZAOČKOVAŤ!"

       Čokoľvek, čo spochybňuje očkovaciu doktrínu, sa rovná spochybneniu základov, na ktorých stojí "moderná" medicína.

 

Zdroje:

 


Preklad tohto článku zabral prekladateľovi približne 1,5 hodiny čistého času.

Ak sú pre Vás tieto informácie zaujímavé či prínosné, môžete našu činnosť podporiť.