Dva mesiace od zverejnenia Petície za slobodnú voľbu v očkovaní

20.04.2010 22:58

       Milí čitatelia,

 

       včera skoro ráno odbilo presne dva mesiace od zverejnenia Petície za slobodnú voľbu v očkovaní. Pri tejto príležitosti Vám chceme predstaviť novú adresu nášho webu: https://slobodavockovani.sk, pričom pôvodná adresa https://ockovanie.webnode.sk zostáva naďalej v platnosti.

 
       V uplynulých dňoch bola po istej odmlke opäť štedrá úroda šťavnatých článkov o očkovaní - viď Prehľad správ. Niektoré správy boli tak "podarené", že sme sa nezdržali Komentárov. Netreba tiež zabudnúť na postupne sa otvárajúce Právnické okienko, keďže v poslednom čase k nám prichádza najviac otázok práve z oblasti práva.
       Zverejnili sme prvé dva preklady z nemčiny, ktoré poskytujú čitateľom na Slovensku nevídaný úkaz: nemeckí lekári proti "spovinneniu" očkovania (v Nemecku je totiž očkovanie iba odporúčané, a teda dobrovoľné) a (vcelku odmietavé) stanovisko nemeckých lekárov k očkovaniu proti HPV a k jeho zavedeniu medzi očkovania odporúčané. Týmto srdečne ďakujeme prekladateľkám Lucii Pastuchovej a Elene Schmutzovej za dodané preklady a ich obetavý prístup - za preklad totiž nedostali žiadnu odmenu (s výnimkou tohto poďakovania), keďže nie je z čoho odmeny vyplácať. Okrem prekladov z nemčiny preložíme sem-tam niečo aj z češtiny. Zaujímavý je napr. pohľad klinického farmaceuta na očkovanie v Česku (a teda i na Slovensku, keďže je to skoro to isté) a za pozornosť rozhodne stojí aj rozhovor o očkovaní s MUDr. Lukášom Dostalom.
       Naša vďaka patrí samozrejme aj pisateľom článkov a komentárov na našom webe zverejňovaných, konkrétne Eve Juhárovej, Eve Ohraďanovej, Markéte Melicharovej, Norbertovi Brázdovi, Milanovi Ruskovi, Aloisovi Komorousovi, MUDr. Lukášovi Dostalovi, prof. Ing. Václavovi Klausovi, CSc. a všetkým, ktorí pre náš web čokoľvek v budúcnosti napíšu, prípadne píšu už v tejto chvíli, alebo dovolia na našom webe uverejniť svoj článok týkajúci sa očkovania napísaný v minulosti pre niekoho iného.

 

       Radi by sme tiež poďakovali Zuzane Böhmeovej za zriadenie a prevádzku našej stránky na FaceBooku. Okrem toho srdečne ďakujeme všetkým majiteľom verejných podpisových miest, ktorých počet utešene rastie, všetkým usporiadateľom besied a iných podujatí, všetkým zberačom podpisov, všetkým signatárom petície, poskytovateľom peňažitých príspevkov na osvetovú činnosť, mediálnym podporovateľom, ako aj všetkým ostatným, ktorí nám pomáhajú akýmkoľvek iným spôsobom. Je nás oveľa viac, než sme si pôvodne (pod vplyvom pro-očkovacej propagandy) mysleli, a to je rozhodne dobrý pocit.
         Dúfame, že naše stránky, ale i osobné stretnutia či telefonické rozhovory s nami Vám všetkým - občanom SR - budú čoraz viac na úžitok, čo je pre nás najlepším povzbudením do ďalšej práce smerom k slobode, uvedomelosti a zodpovednosti (nielen) v očkovaní. Práce síce nezaplatenej peniazmi, zato však všeobecným prospechom Vás, Vašich detí a vôbec celej spoločnosti v Slovenskej republike.

 

Petičný výbor Petície za slobodnú voľbu v očkovaní
+
https://slobodavockovani.sk web team