Dr. Andrew Wakefield mal pravdu: MMR vakcína spôsobuje autizmus a zápalové ochorenie čriev

13.08.2013 14:40

Health Impact News Daily11.III.2013Brian Shilhavy

 

       Pôvodný článok Controversial Doctor and Autism Media Channel Director proven right — MMR Vaccine Causes Autism & Inflammatory Bowel Disease
       z angličtiny preložil Ing. Marián Fillo.

 

       Dve prelomové udalosti — ústupok vlády na americkom očkovacom súde a prevratná štúdia — potvrdzujú, že lekár, vedec a riaditeľ Autism Media Channel (AMC) Dr. Andrew Wakefield spolu s rodičmi mali celý čas pravdu.

       V nedávno zverejnenom rozsudku z 13.XII.2012 prisúdil očkovací súd stovky tisíc dolárov Ryanovi Mojabimi,[1] ktorého rodičia popísali ako MMR vakcína (proti osýpkam, príušniciam a ružienke — pozn.prekl.) spôsobila „vážne a zničujúce poškodenie jeho mozgu, diagnostikované ako porucha autistického spektra (ASD = Autism Spectrum Disorder)“.

       Neskoršie v ten istý mesiac vláda utrpela druhú významnú porážku, keď mladá Emily Moller z Houstonu získala odškodnenie za s očkovaním spojené poškodenie mozgu, ktoré opäť spôsobila MMR vakcína a ktoré skončilo autizmom. Tieto prípady nasledujú po podobných úspešných žalobách na talianskych a amerických súdoch (Hannah Poling,[2] Bailey Banks,[3] Misty Hyatt,[4], Kienan Freeman,[5] Valentino Bocca[6] a Julia Grimes[7]), pri ktorých vlády pripustili alebo súd rozhodol, že očkovanie spôsobilo poškodenie mozgu, ktoré viedlo k diagnóze ASD. MMR vakcína bola spoločným menovateľom týchto prípadov.

       A dnes vedci a lekári z Venezuely a z Wake Forest University v štáte New York podali správu o ich zisteniach, ktoré nielenže potvrdzujú prítomnosť črevného ochorenia u detí s autizmom a príznaky črevnej choroby, ale znamenajú tiež, že táto choroba je nová (doposiaľ nepopísaná).[8] Pomocou sofistikovaných laboratórnych metód Dr. Steve Walker a jeho spolupracovníci potvrdili pôvodné zistenia Dr. Wakefielda preukázaním molekulárnych zmien v črevných bunkových tkanivách týchto (autistických) detí, ktoré boli veľmi dobre rozpoznateľné a jednoznačne nenormálne.

       V roku 1998 Dr. Wakefield objavil a podal správu o ochorení čriev u detí s autizmom.[9] Na základe lekárskej anamnézy týchto detí spojil ich chorobu a úpadok do autizmu s MMR vakcínou. Odvtedy zakúsil neľútostné osobné a profesné útoky v médiách od vlád, lekárov i farmaceutického priemyslu. Po zverejnení preukázateľne lživých a jeho dobrú povesť silne poškodzujúcich obvinení z vedeckého podvodu z pera britského novinára Briana Deera a britského lekárskeho časopisu British Medical Journal (BMJ) obžaloval Dr. Wakefield oboch vinníkov z trestného činu ohovárania na súde v Texase, kde dnes žije.[10]

       Zatiaľčo štúdie z celého sveta opakovane potvrdzujú Wakefieldovo ochorenie čriev u autistických detí[11] a jeho postoj, že štúdie bezpečnosti MMR vakcín sú nedostatočné,[12] kariéra Dr. Wakefielda bola zničená falošnými obvineniami. Napriek tomu neúnavne pokračuje v snahe pomôcť odvrátiť autistickú katastrofu.

       Výskyt autizmu narástol raketovým tempom na približne 1 z 25 detí, ktoré sa dnes narodia. Medzitým vlády, ktoré na to nemajú žiadne vysvetlenie a obávajú sa straty dôvery verejnosti, pokračujú v popieraní spojitosti očkovania s autizmom napriek týmto ústupkom na očkovacom súde.

       Dr. Wakefield, hovoriac zo svojho domu v Austine v štáte Texas, povedal:

„Sotva možno vôbec pochybovať o tom, že očkovanie môže spôsobiť autizmus a aj to skutočne robí. U týchto detí máme pôsobivé dôkazy o nežiaducich účinkoch očkovania MMR vakcínou, zahŕňajúcich aj poškodenie mozgu, ktoré viedlo k diagnóze autizmus. Teraz je to už len otázka počtu postihnutých. To, čo hovorili rodičia, bola od začiatku pravda. Vlády musia prestať so slovíčkárením, zatiaľčo detí sú naďalej poškodzované. Dúfam, že rozpoznanie ochorenia čriev u týchto detí povedie k úľave od ich utrpenia. Už na to veľmi veľmi dlho čakáme.“

 

 

fotografia - Dr. Andrew WakefieldDr. Andrew Wakefield

       je autorom bestselerov,[9][11] zakladateľom neziskovej organizácie na výskum autizmu Strategic Autism Initiavive (SAI) a riaditeľom Autism Media Channel.

 

Odkazy

[1]  Decision Awarding Damages to Ryan Mohabi, 13.XII.2012

[2]  Family to Receive $1.5M+ in First-Ever Vaccine-Autism Court Award, 9.IX.2010 2:14 PM
a
Decision Awarding Damages, 21.VII.2012

[3]  https://www.uscfc.uscourts.gov/sites/default/files/opinions/Abell.BANKS.02-0738V.pdf (viď poznámku pod čiarou č. 4)

[4]  Vaccine Case: An Exception Or A Precedent?, 11.II.2009 15:20, CBS News so Sharyl Attkisson

[5]  Kienan Freeman ruling concerning “entitlement”, 25.IX.2003

[6]  Reid S.: MMR: A mother’s victory. The vast majority of doctors say there is no link between the triple jab and autism, but could an Italian court case reignite this controversial debate?, Daily Mail, 15.VI.2012

[7]  Julia Grimes – Decision awarding damages, 12.I.2011

[8]  Walker S., Fortunado J., Krigsman A., Gonzalez L.: Identification of Unique Gene Expression Profile in Children with Regressive Autism Spectrum Disorder (ASD) and Ileocolitis, PLoS ONE, 2013, 8(3):e58058

[9]  Wakefield A.J.: Callous Disregard: Autism and Vaccines – The Truth Behind a Tragedy, 2010, Skyhorse Publishing, New York, kapitola 1, poznámky pod čiarou č. 1 a 4, str. 20

[10]  viď www.DrWakefieldJusticeFund.org

[11]  Wakefield A.J.: Waging War on the Autistic Child, 2012, Skyhorse Publishing, New York, kapitola 2, poznámky pod čiarou č. 2 a 11, str. 255–256

[12]  Jefferson T., Price D., Demicheli V., Bianco E.: Unintended events following immunization with MMR: a systematic review, Vaccine, 2003, 21(25–26):3954–3960

 


Preklad a zverejnenie tohto článku zabrali prekladateľovi vyše 2,5 hodiny čistého času

Ak sú pre Vás tieto informácie zaujímavé či prínosné, budeme radi, ak našu činnosť podporíte.

 

Diskusia: Dr. Andrew Wakefield mal pravdu: MMR vakcína spôsobuje autizmus a zápalové ochorenie čriev

chudák

CIA | 15.08.2013

Wakelfield je jasná oběť farmalobby, která mu zabránila prodávat jeho testy na autismus. Jiný zas radši prodávaj vitamíny místo vakcín, takže je to vlastně takovej kolega v podnikání. Takže proč ho nepodpořit ne?

Re:chudák

Ing. Marián FILLO | 15.08.2013

Už ma to fakt nebaví.
Ukážte mi niekto jeden jediný doklad o tom, že Wakefield chcel predávať nejaké testovacie sady a na tom naryžovať. Ak neukážete, tak ste väčší konšpirátori než zástancovia chemtrails. A ničím nepodložený výmysel Briana Deera nepovažujem za doklad, aby bolo jasné.

P.S.: My tu vitamíny nepredávame. A testovacie sady na autizmus tiež nie. Neviem, kde si na to došiel.

Senior

Helena | 14.08.2013

Na mojich angl. weboch bolo veľa článkov, videi o tomto vzácnom lekárovi.
Niekto mi požičal knihu Mlčanie. Dnes som prečítala kapitolu o očkovacom biznise - veľmi dobre napísané.
Dnešný článok na www.naturalnews.com o očkovaní https://www.naturalnews.com/041628_infant_mortality_hepatitis_B_vaccines.html mi stačilo prečítať, že je tam "len " 17 nebezpečných prídavných látok. No comment

Mám n

janozbudy | 14.08.2013

Zaočkovať celú vládu,oni ten autizmus už majú

no no no

Bill Gates | 13.08.2013

Co si to dovolujete, takto otvorene prebudzat masy a bojovat proti depopulacii :) Neprebudzajte tupych konzumentov z letargie. Je im lepsie pri Modrom z Neba, Farme a Burlivom Vine. Ak neprestanete, deaktivujem vasu kopiu Windows :)

Re:no no no

AntiKonspirator | 14.08.2013

Ze depopulacia :)) To mas z tej vety od Gatesa, vytrhnutej z kontextu, co si antivaxeri preposielaju? Urcite by Gates len tak prezradil, keby chcel otravit a zabit miliony ludi, lol. Ty urcite nepatris medzi tupych ludi, o ktorych pises, vsak?

Re:Re:no no no

Ing. Marián FILLO | 14.08.2013

Gates sa nijak netají, že chce znížiť počet obyvateľov Zemegule. Či už vakcínami, alebo "službami reprodukčného zdravia" (rozumej: potratmi) alebo hormonálnou či bariérovou antikoncepciou... Do všetkého tohoto investuje a nie je to žiadne tajomstvo.

Netuším, prečo je v tomto taký otvorený, ale je to skrátka tak.

Re:Re:Re:no no no

AntiKonspirator | 14.08.2013

Tak znizit, ale nie tak, ako sa snazia naznacit poniektori antivaxeri a ini konspiratori - ze by chcel vakcinami vyvrazdit uz existujucu populaciu. To by bolo naozaj "nenapadne". Ina vec je, ak vdaka lepsim zivotnym podmienkam, zdraviu, vzdelaniu, atd., sa rodi menej deti, ako to vidime vsade v rozvinutejsich krajinach (s vynimkou nabozenskych fanatikov). Tam kde ludia padaju ako muchy, kde je chudoba, hlad, choroby, tam rodicia maju vzdy plno deti, aby aspon niektore prezili. A ako vidime, preziva ich o nieco viac, ako umiera.
Ja osobne by som bol tiez za takuto "depopulaciu", teda ze by sa rodilo menej deti. Zem nezvladne narast obyvatelstva donekonecna.

crevne vino

nesmrtelny | 14.08.2013

Pozrite ako sa mnozia neprisposobivy u nas aj na zapade. Vuobec nejde o depopulaciu, je to len sprosta vojna proti nam.

Re:crevne vino

AntiKonspirator | 14.08.2013

To preto, ze su neprisposobivi ;) Preto pisem o zdravi, dobrej vyzive a vzdelavani. U neprisposobivych vacsinou chybaju vsetky tri spomenute veci, alebo prinajmensom tie dve posledne.

Re:Re:crevne vino

nesmrtelny | 14.08.2013

Netrep. U beznych ludi je zabity jeden dospely na jedno novonarodene dieta. Nejake vzdelanie, chudoba alebo bohatstvo rozmnozovanie nezastavi.

Re:Re:crevne vino

nie som psychopat | 14.08.2013

myslíš, že keď si sa prispôsobil učeniu Billa Gatesa, že si vzdelaný??

Re:Re:Re:Re:no no no

nie som psychopat | 14.08.2013

aj keď ja nie som za depopuláciu (budúcej či už existujúcej populácie), škoda že tvoji rodičia nemali také pokrokové zmýšľanie ako Ty, bolo by o jedného AntiKonšpirátora psychopata na planéte Zem menej, Zem nezvláda nárast práve antikonšpirátorov, vojnových štváčov a psychopatov.

Re:Re:Re:Re:Re:no no no

AntiKonspirator | 14.08.2013

Vies co, chod si radsej porozlievat ocot pred dom, aby ta chranil proti chemtrails. Diskutovat aj tak navies, takze by si tu zbytocne zabijal cas, hoci si nesmrtelny.

Re:Re:Re:Re:Re:Re:no no no

nie som psychopat | 15.08.2013

všetok ocot čo sme mali v zásobe sme minuli na zaváranie, sterilizáciu uhariek, cukín, tekvice a domácej úrody, ..a ty nepozeráš na oblohu?? ja pozerám...to je strašné čo sa tam deje na tej oblohe, žeby len contrails?..nechce sa mi veriť :)))...také niečo pokrokové na oblohe, nad našimi hlavami môže uniknúť len antikonšpirátorom :)

Re:Re:Re:Re:Re:Re:no no no

nie som psychopat | 18.08.2013

keď chceš vyskúšať či si smrteľný alebo nesmrteľný daj si pichnuť na 70-100 kg hmotnosť CHLAPA 7-10 vakcín Infanrix Hexa v jeden deň do všetkých údov, nôh a rúk naraz...zistíš či si smrteľný alebo nesmrteľný....ale ty to neurobíš, lebo si obyčajný SRÁČ

Re:Re:Re:Re:no no no

Ing. Marián FILLO | 15.08.2013

Priamych úmrtí na následky očkovania nebude až tak veľa. Skôr by som stavil na chronické choroby (ktoré sú tým najlepším biznisom pre farmaceutickú mafiu), vedúce neraz k úmrtiu možno po pár rokoch od očkovania, a tiež na znižovanie plodnosti skrz vakcíny.

Zem skutočne nezvládne nekonečný rast obyvateľstva. Faktom však je, že v súčasnosti by sa celosvetový hlad by sa dal vyriešiť čisto tým, čo USA a Európa vyhodia, lebo je to po minimálnej dobe trvanlivosti.

Každopádne by však prípadné zníženie počtu obyvateľov malo byť výsledkom slobodného rozhodnutia a nie toho, že Bill Gates niekomu niečo nanúti. A riešením je, ako správne uvádzaš, zvýšenie životnej úrovne, a nie nanútenie nejakých vakcín či antikoncepcie.

Re:Re:Re:Re:Re:no no no

nesmrtelny | 15.08.2013

Ak clovek umrie niekolko rokov po podani vakciny, tak vakcina nemusi byt pricinou. Je to detinsky jednoduchy pohlad na svet. Vakcinuju sa ludia ktori maju malo deti. Ti ktora sa mnozia geometricky sa ockovat nedaju.

Re:Re:Re:Re:Re:Re:no no no

Ing. Marián FILLO | 15.08.2013

však nemusí, ale môže. Ak spustí trebárs nejakú autoimunitu, tak to môže trvať pekných pár rokov, kým sa jednak tá autoimunita prejaví, jednak kým daný človek umrie. Možno sa na tom úmrtí ešte budú podieľať nejaké ďalšie faktory, na ktoré sa to potom celé zvalí, len aby sa nepovedalo nič zlé o očkovaní.

Re:Re:no no no

nie som psychopat | 14.08.2013

prosím Ťa a to kto sú tí antivaxeri?

Re:no no no

Ing. Marián FILLO | 14.08.2013

Smola, Billy,

frčím na Linuxe. :-)

Nema pravdu

Honey badger | 13.08.2013

Nema pravdu. MMR vakcina, podla doterajsieho prieskumu, nesposobuje ani autizmus, ani zapalove ochorenie criev. Neexistuju studie, ktore by to potvrdzovali. Wakefield zmanipuloval svoju "studiu" koli peniazom. Jeho pracu videlo x odbornikov, a zhodli sa na tom, ze to je bullshit, jeho studia uz vo vede neexistuje. Anglicko sa mu moze "podakovat" za outbreaky osypok, ktore sposobil. A hlavne sa mu velmi "podakuju" rodicia deti, ktore mali zavazne neziaduce ucinky osypok ako je zapal pluc alebo meiningitida.

Re:Nema pravdu

Ing. Marián FILLO | 13.08.2013

Jedna moja známa si na večierku pre rodičov autistických detí robila prieskum, že koľko autistov má nejaké vážnejšie ochorenia tráviacej sústavy a bola ich cca polovica. To je samozrejme oveľa viac, než je u neautistov.

Ďalej na prednáške prof. Hudečkovej jedna pani, čo pracuje v škole pre autistov, povedala, že 70% rodičov autistických detí, o ktoré sa stará, konštatovalo úpadok do autizmu krátko po podaní MMR vakcíny.

Inteligentovi by stačili už len tieto dva fakty.

Ďalším faktom je, že NEEXISTUJE ŠTÚDIA, ktorá by skutočne vyvrátila súvislosť očkovania s autizmom (alebo rakovinou, alergiami, cukrovkou atď.). Všetky štúdie, na ktoré odkazuješ, sú a) epidemiologické, b) case-control, c) review jedných a alebo druhých, tzn. nespôsobilé čokoľvek s istotou preukázať.

Wakefield nič nezmanipuloval, čo už potvrdili dvaja nezávislí experti, ktorí zhodnotili všetky údaje z jeho štúdie. Len ty si brutálne pozadu a ani dva roky, odkedy sa tak stalo, ešte tento fakt neeviduješ. Selektívna slepota, či ako to mám nazvať?

Navyše tá štúdia z roku 1998/Lancet v skutočnosti ani netvrdí, že MMR vakcína spôsobila autizmus, ale sa v nej len píše, že to udávajú rodičia a že by to bolo treba preskúmať. V tej štúdii nie je ani nič sfalšované, ani tam nie sú nijaké nelegitímne závery. Na tom sa už zhodlo x odborníkov, možno okrem pár takých, čo sú platení Merckom alebo GSK.

A hlavne NEEXISTUJE NIJAKÝ DÔKAZ WAKEFIELDOVHO PODVODU. Všetky doterajšie obvinenia Dr. Wakefielda už boli spoľahlivo vyvrátené, len sa to nedostalo na oči niektorých ignorantov z radov nedoučených medikov s nebetyčným egom.

A autizmus je, myslím, podstatne drastickejší nežiaduci účinok než osýpkový zápal pľúc.

Re:Re:Nema pravdu

maria Gallikova | 13.08.2013

Dobry den, v povodnom clanku som si pozrela na dokazujuce studie. Tie sa venuju prepojeniu autizmu so specifickymi crevnymi ochoreniami. Teda tie dokazane su. Ak som to dobre pochopila, sud ocistil Dr. Wakefielda od ociernovania, ze spachal vedecky podvod. Vo svojej studii sa nesnazi podvodne dokazat suvislost medzi MMR vakcinou a autizmom, len upozornuje na to, ze by bolo potrebne to preskumat.. Ale kde je ten dokaz ze MMR vakcina sposobuje autizmus? To ze nespachal vedecky podvod v tom ze vyslovil , ze je to porebne preskumat to nedokazuje.. nerypem. hladam odpoved. dakujem.

Re:Re:Re:Nema pravdu

AntiKonspirator | 14.08.2013

Tiez ma to hned napadlo. Titulok senzacny, bulvarny ako vzdy, ale v texte uz to take jednoznacne nie je.
Btw, co sa tyka Wakefielda, tak podla toho co som hladal, nebol "prenasledovany" kvoli tomu, ze nieco objavil, ale odobrali mu licencie kvoli nepovolenym zakrokom, ci vysetreniam na tych detoch.

Re:Re:Re:Re:Nema pravdu

Ing. Marián FILLO | 14.08.2013

Áno, išlo o to, že údajne tie kolonoskopie, čo robil na deťoch s autizmom a zároveň zápalových ochorením čriev, vraj mala najprv schváliť etická komisia, keďže vraj šlo o výlučné potreby výskumu. Wakefield sa ale obhajuje, že nie, že to nepodliehalo schváleniu etickou komisiou lebo jednak tie vyšetrenia boli klinicky indikované (a nenavrhol ich Wakefield, ale Walker-Smith), jednak rodičia tých detí dali informovaný súhlas s tými vyšetreniami.

Počas procesu pred GMC navyše rodičia detí vôbec neboli pustení k slovu a Walker-Smith vyhral na Najvyššom súde UK, keďže aj jeho GMC potrestala. Najvyšší súd UK rozhodol, že neprávom:
https://www.slobodavockovani.sk/news/prof-john-walker-smith-spolupracovnik-dr-andrewa-wakefielda-vyhral-zalobu-proti-gmc-u-najvyssieho-sudu-velkej-britanie/

Re:Re:Re:Re:Re:Nema pravdu

AntiKonspirator | 14.08.2013

Dakujem za doplnenie. O tom konkretneom sude som si zatial este necital, ale aj na to sa neskor pozriem.
Chcel by som este povedat, ze zavery ake citam na antivax strankach sa mi zdaju dost silne a moju doveru znizuje aj ocividne brnkanie na emocie (nemyslim tento clanok, ale vseobecne). Ja viem, ze utok na limbicky system je overena taktika, ale ked citam s chladnou hlavou, tak vyjadrenia odbornikov su skor opatrne. Napriklad o takom autizme. Len na antivax strankach je uz davno vsetko jasne, ako facka. Pouzije sa par vyrazov, ako farma mafia, vrahovia v bielych plastoch, atd. Dietatko, do ktoreho sa pichaju strasne ihly, vypovede nejakch mamiciek a uz to ide. Problem je v tom, ze na takychto strankach sa uz nehladaju odpovede, pretoze zavery boli jasne uz pri ich zakladani. Cize ockovanie zabija a je nanic a teraz to uz ideme len dokazovat za kazdu cenu. Vo vede je to opacne, najprv su hypotezy, potom sa testuje a postupne sa robia nejake zavery, resp teorie.
Pokial ide o sudy, tak to pre mna nema prave velku dokaznu hodnotu. Sudy v taliansku napriklad odsudili vedcov za to, ze prislo zemetrasenie a oni o tom nevedeli. Niekedy su niektore rozsudky dokonca az na smiech. Tym, ze sudca o niecom rozhodne, ze to a to nieco sposobuje alebo nesposobuje, tak sa to este nestava pravdou.
MMR alebo ine vakciny zaujimaju aj mna, som za to, aby sa to skumalo, lebo ma zaujimaju odpovede. Vcera som si cely vecer hladal len o hydroxide hlinitom, hematoencefalickej bariere, atd. Znova som nasiel rozne zistenia, experimenty a stale v tom nemam jasno. Len clovek pride na nejaku antivax stranku a tam je uz jasne uplne vsetko. Zaroven je tam kazdy diskutujuci velky imunolog, farmakolog, biochemik a vysetrovatel v jednom. O konspiracnych teorerikoch ani nehovorim... iluminati, slobodomurari, chemtrails, otravene vakciny, seriovi vrahovia v bielych plastoch, atd. Clovek sa len plieska po čele, ked to cita.
Mimochodom, zda sa, ze ludi vobec netrapi, ak nejaku Elekovu sponzoruje Homeoclinic, ak ludia ako Humble zarabaju okrem samotnych kvapiek MMS aj na knihe o MMS (nenapisal jednu, ale rovno styri), alebo ze Wakefield mal nachystany kseft s diagnostickou sadou pre jeho novu diagnozu. Je toho vela, ale zda sa, ze dnes ludi trapi len to, co je oficialne a mainstream. Vsetci alternativci su nezistni bojovnici za pravdu, ktori chcu ludom len a len dobre. Nuz, neviem...

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Nema pravdu

Ing. Marián FILLO | 15.08.2013

Očividne nefunguješ vo vede, lebo inak by si vedel, že veda, ako ju opisuješ, je nejaký ideál, ktorý má v praxi veľmi ďaleko od naplnenia, ba dokonca to skôr vyzerá tak, že najdôležitejšou súčasnou pohnútkou "vedy" nie je hľadanie pravdy ale granty. No a granty v prípade "štúdií", čo údajne vyvracajú súvislosť očkovania s autizmom, boli od úradov verejného zdravotníctva či iných inštitúcií, fanaticky presadzujúcich očkovania, či dokonca priamo od výrobcov vakcín. Viď napr.:
https://fourteenstudies.com/

Súdy vo veciach zdravotníckych nerozhodujú len tak, ale až na základe výpovedí súdnych znalcov, ktorí sú spravidla lekármi alebo výskumníkmi na poli medicíny. A hoci názor sudcu nie je zárukou pravdivosti, tiež ho nemožno odbiť len tak...

Načo ten extrémizmus? Ja netvrdím, že očkovanie je nanič, ale tvrdím, že nie je
1. ani tak účinné
2. ani tak bezpečné
ako sa bežne tvrdí. Tento fakt vyplýva celkom jednoznačne už len zo samostatného designu štúdií očkovania. Otázkou potom je, o koľko to je v skutočnosti horšie, než tvrdí farmaceutická propaganda. Tam sa už názory rôznia. Niektorí tvrdia, že to je tak zlé, že nikdy žiadne očkovanie sa za žiadnych okolností neoplatí, iní povedzme pripúšťajú, že niektoré očkovania by za určitých okolností mohli byť viac na úžitok než na škodu.

Konšpiračné teórie sem nepleť. Nie som ich priaznivcom. Dokonca sa domnievam, že mnohé konšpiračné teórie šíria tí, čo ťahajú za nitky, a púšťajú do sveta vyslovené hovadiny, aby tým znemožnili tých, čo sa seriózne snažia odhaliť, kto vlastne stojí za farmaceutickou mašinériou a o čo mu ide. Ľudia totiž majú sklony k nálepkovaniu a k hádzaniu všetkého podobného do jedného vreca, takže ak sa podarí vyrobiť a pustiť do sveta preukázateľne nepravdivú teóriu, na ktorú niektoré ovce skočia, tak tí (akože) múdrejší zavrhnú nielen túto teóriu, ale aj všetko ostatné, čo budí dojem konšpirácia, hoc by to aj bola svätosvätá pravda.

Čo to je Homeoclinic? A môžeš uviesť nejaký podklad pre Tvoje tvrdenie, že Homeoclinic sponzoruje Dr. Elekovú?

MMS nepoužívam, ale môžeš si ho kúpiť lacnejšie než vitC od ľubovoľnej chemickej firmy a kniha je zdarma na nete, takže na tom asi veľa netrhne.

Wakefield nemal nič nachystané. Očividne si skočil na lep bulvárnemu novinárovi Brianovi Deerovi, ktorý bol usvedčený z podvodu (áno, Deer, nie Wakefield, bol usvedčený z podvodu) a ktorý bol očividne financovaný britským zväzom farmaceutického priemyslu.

A nie, určite nie všetci alternatívci sú nezištní bojovníci za pravdu. Žiaľ, mnohí ryžujú na viac než sporných výrobkoch a službách. Ale to neznamená, že všetci sú šarlatáni. Tiež máš sklony k nálepkovaniu a hádzaniu všetkých podobných do jedného vreca?

Re:Re:Re:Re:Nema pravdu

Honey badger | 15.08.2013

To, ze Smith vyhral sud neznamena, ze aj Wakefield je zbaveny viny, a neznamena to, ze ockovanie sposobuje autizmus.
https://scienceblogs.com/insolence/2012/03/08/andy-wakefield-exonerated-because-john-w/

Re:Re:Re:Re:Re:Nema pravdu

Ing. Marián FILLO | 15.08.2013

Našiel si blog, ktorého autorovi sa rozsudok v prípade Walker-Smith vs. GMC nepáči. Hmmm... A čo má byť?
Nikto predsa netvrdí, že tento rozsudok rozhodol o tom, že očkovanie spôsobuje autizmus. Ten súd predsa vôbec o tom nebol. Bol o tom, prečo odobrali Dr. Wakefieldovi (a tiež prof. Walker-Smithovi) lekársku licenciu. A to (prinajmenšom oficiálne) so súvislosťou očkovania s autizmom nemá nič do činenia. V skutočnosti možno áno, len na tom Wakefielda nemohli nachytať, tak si našli zástupný dôvod.

A fanatickí vaxeri to podávajú tak, že Wakefield sa dopustil podvodu v štúdii (žiadneho sa pritom nedopustil), ktorá vraj dokazuje súvislosť očkovania s autizmom (hoci to nedokazuje), a preto mu odobrali licenciu (hoci to bolo kvôli údajne chýbajúcemu povoleniu etickej komisie na vykonanie kolonoskopie).

A že kto tu podvádza...

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Nema pravdu

Honey badger | 15.08.2013

Tak fajn, predsa som sa mozno nieco nove dozvedel, dakujem. Kde su potom ale tie studie, zlate standardy, ktore dokazuju, ze ockovanie sposobuje autizmus? Nikde. Tak preco je Tvoja stranka plna mytu, ze ockovanie sposobuje autizmus?

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Nema pravdu

Ing. Marián FILLO | 15.08.2013

Tie štúdie nie sú, lebo tie Tvoje úžasné etické komisie ich nedovolia vykonať. Si v začarovanom kruhu, nechápeš?

Re:Re:Re:Nema pravdu

Ing. Marián FILLO | 14.08.2013

Článok pojednáva o dvoch veciach:
1. odškodnenia, priznané súdom za autizmus po MMR vakcíne
2. štúdia Dr. Krigsmana a kol. o zápalových ochoreniach čriev u autistov.

Takže čo sa týka vzťahu MMR a autizmu, reč je o tom, že už niekoľko súdov považovalo za dostatočne dokázané že v tom-ktorom prípade spôsobila autizmus daného dieťaťa MMR vakcína.

P.S.: Štúdia Dr. Wakefielda z r. 1998 je len jedna z jeho viacerých štúdií. V iných štúdiách ide aj ďalej za opatrnú výzvu o potrebe preskúmať možný vzťah MMR s autizmom. Dajte si na scholar.google.com vyhľadať "wakefield aj".

Re:Re:Re:Re:Nema pravdu

Honey badger | 15.08.2013

No ved studii sa od Wakefielda urobilo strasne vela a nedokazali suvislost autizmu s ockovanim. Mam ich zhrnute v mojom blogu. Fillo, ty tieto studie vobec neriesis, pretoze pozadujes svoj zlaty standard, ktory sa u vakcin urobit neda. Takze ak myslis lepsim preskumanim vakciny svoj zlaty standard, to budes cakat do smrti. Tak ja teda som dohladal to, co je k dispozicii, a to nieco, cize studie, nepotvrdzuju spojitost autizmu s ockovanim. Ty namiesto dohladania si studii argumentujes stylom jedna pani povedala ("Ďalej na prednáške prof. Hudečkovej jedna pani, čo pracuje v škole pre autistov, povedala...") alebo googlujes hlava-nehlava a vyberas secko, co zapada do tvojej konspiracnej teorie, pricom si vobec neoveris zdroj, ani studia to nemusi byt, proste nekriticky nastrieskas secko co najdes na net. A teda, ked tak verejne hlasis do eteru, ze ockovanie sposobuje autizmus, diebetes 1, leukemiu, alergie, secko - kde je Tvoj zlaty standard, ktoremu veris? Preco to potom vytrubujes, ked to nemas potvrdene svojim zlatym standardom?

Re:Re:Re:Re:Re:Nema pravdu

ferko | 15.08.2013

Ešte stále si to nepochopil? Očkovanie spôsobuje otravu krvi a tým pádom leukémiu.

Re:Re:Re:Re:Re:Nema pravdu

Ing. Marián FILLO | 15.08.2013

Hojný budget,

Ty si z nás robíš srandu. Opakujem už neviem koľký krát:
Tie Tvoje "štúdie, ktorých sa od Wakefielda urobilo strašne veľa a nedokázali súvislosť autizmu s očkovaním" sú
a) epidemiologické (autori si zobrali nejakú databázu a hrali sa s číslami tak dlho, ako bolo treba, aby im vyšlo to, čo chceli, aby im vyšlo. Nevideli jediného autistu.)
b) case-control (autori si zobrali niekoľko prípadov autistov a k nim hľadali niekoľko prípadov "kontrol" takých, aby im vyšlo to, čo chceli, aby im vyšlo)
c) review a) a b) (prehľady a zhrnutia publikovaných štúdií vyššie spomenutých dvoch typov).
Nič z toho nie je schopné s istotou dokázať ani vyvrátiť čokoľvek.

Ja už vážne neviem... Sedíš si na kábli, či ako si to mám vysvetliť?

Prečo hovorím, že očkovanie spôsobuje cukrovku, autizmus či leukémiu? Lebo poznám x prípadov, kedy tieto choroby nastali v jasnej časovej súvislosti s očkovaním a nijaké iné vysvetlenie sa nenašlo. Podobne ako pri tých úmrtiach bábätiek po podaní Quinvaxemu. Len úplný magor by trval na tom, že to ZARUČENE NEMÔŽE SÚVISIEŤ S OČKOVANÍM, keď nijaké iné vysvetlenie nie je. Žiaľ, takých magorov je plné zdravotníctvo a (čo je ešte horšie) aj internáty lekárskych fakúlt - česť výnimkám. Tu stačí ten sedliacky rozum, ktorého sa dovolávaš. Keď sa po antibiotikách vyhádžeš, tak je to alergická reakcia na antibiotiká a už si ten typ antibiotík v živote nedáš. Keď sa vyhádžeš po Prevenari, tak to s očkovaním zaručene nesúvisí (hoci to je v príbalovom letáku ako možný nežiaduci účinok) a očkuje sa ďalej. Čistý non-sense.

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Nema pravdu

Honey badger | 15.08.2013

No Fillo, ja uz tiez vazne neviem... stale mi tu dokola trepes to iste.. nie nadarmo mam vo svojom blogu stat o nemoznosti diskusie s AO. A preco spajate s ockovanim so vsetkymi chorobami, ktore maju nejasnu patogeneziu? Aj bez potvrdenia hocijakymi studiami, a to uz vonkoncom nie tvojim zlatym standardom. Protirecis si.

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Nema pravdu

Ing. Marián FILLO | 15.08.2013

To s vami vaxermi sa nedá diskutovať, lebo nie ste schopní akceptovať elementárnu logiku a zdravý sedliacky rozum.

EBM gold standard štúdie, čo by nás podporili, nie sú, lebo etické komisie ich nepovolia. Koľkokrát Ti to ešte treba zopakovať? Nie sú ale ani také, ktoré by vyvrátili to, čo tvrdíme. Sú len nejaké trápne epidemiologické a case-control, sponzorované vieme kým a vykonané so zjavne zištným úmyslom.

Keď nie je nič iné než časová súvislosť, musíme brať do úvahy aspoň tú časovú súvislosť. Lenže máme viac. Máme aj vysvetlenie patologického mechanizmu (vlastne hneď niekoľkých), viď napr. tu:
https://www.slobodavockovani.sk/news/vakciny-vyvoj-nervoveho-systemu-a-poruchy-autistickeho-spektra-1-cast/

Re:Nema pravdu

Klára | 13.08.2013

Ak sa v budúcnosti potvrdí na 100 percent že mmr spôsobuje autizmus, som zvedavá, či sa honeybadger všetkým tým rodičom a postihnutým autistom ospravedlní za svoj outbreak egocentrizmu, nafúkanosti a všetok bullshit čo vypustil z úst.

Re:Re:Nema pravdu

AntiKonspirator | 14.08.2013

A ked sa nepotvrdi? Kto sa ospravedlni... ty?

Re:Re:Re:Nema pravdu

Klára | 14.08.2013

Antikonspirator-honeybadger, ja sa nemam za čo ospravedlniť, ja nekydám hnoj na nikoho.

Re:Re:Re:Re:Nema pravdu

Dakujem za doplnenie. O tom konkretneom sude som si zatial este necital, ale aj na to sa neskor pozriem. | 14.08.2013

No kydas na Honeybadgera :)) Ak dobre vidim, tak on na tych rodicov nekyda, iba ak na Wakefielda, co sa vsak da pochopit.

Re:Re:Re:Re:Re:Nema pravdu

Ing. Marián FILLO | 15.08.2013

Myslím, že toto je úplne zabité vlákno debaty.
Nie je podstatné, kto na koho kydá, ale aká je pravda.

Skvelé americké meno

Ing. Marián FILLO | 13.08.2013

Inak autor preloženého článku má krásne americké meno - Shilhavy. :-)

Záznamy: 1 - 44 zo 44

Pridať nový príspevok