Diskusné fórum o očkovaní + (ne)stíhanie

29.05.2012 08:56

Ing. Marián FILLO

 

       Milí čitatelia,

 

       vzhľadom k pretrvávajúcim a (zo strany poskytovateľa webhostingu Webnode.sk) neriešeným technickým nedostatkom v diskusnom fóre sme sa pred vyše mesiacom rozhodli nadobro uzavrieť diskusné fórum na stránke www.slobodaVockovani.sk. Stalo sa tak dnes ráno.

       Nevýhody doterajšieho diskusného fóra oproti náhradnému diskusnému fóru:

  • odkazy na články, videá a pod. sa "nesklikateľnili", tzn. zostávali ako čistý text, ktorý bolo treba skopírovať do internetového prehliadača do riadku s adresou, ak ste si chceli pozrieť, čo na tej adrese je.
  • diskutujúci si mohli zadať akékoľvek meno - aj meno niekoho iného, čo mohlo viesť k záškodníctvu a tiež nerozpoznávaniu dvoch rôznych ľudí od seba navzájom.
  • nebolo možné zvoliť si upozornenia e-mailom na nové príspevky v diskusii
  • možnosti formátovania textu boli prakticky nulové, obrázky nebolo možné vkladať. V náhradnom fóre je možné zvoliť šikmé a tučné písmo, podčiarknutie, inú farbu písma, číslované i odrážkované zoznamy, vložiť obrázok do určitej veľkosti.
  • v odpovedi nebolo možné automaticky citovať príspevok, na ktorý odpovedáte.
  • nebolo možné posielať súkromné správy (neviditeľné pre ostatných diskutujúcich okrem adresáta správy).
  • nebolo možné zobraziť prehľad všetkých Vašich príspevkov (napr. pre kontrolu, či Vám na ne niekto (ne)odpovedal, alebo pre urýchlenie hľadania).
  • keď niekto odpovedal na starší príspevok, nebolo to jasné hneď na prvý pohľad - nový príspevok bol vnorený hlboko na spodku stránky, či dokonca na ďalšej stránke diskusie. V náhradnom fóre sa najnovší príspevok zobrazuje vždy ako posledný.
     

       Nevýhody náhradného fóra oproti doterajšiemu:

  • súvisiace príspevky nie sú vždy pokope, ale môže sa navzájom prelínať viac tém, čo do istej miery znižuje prehľadnosť diskusie.
  • treba ísť na inú stránku. Doposiaľ bolo diskusné fórum priamo na stránke www.slobodaVockovani.sk.
     

       Po dôkladnom zvážení sme skonštatovali, že výhody náhradného fóra vysoko prevažujú nad nevýhodami. Dúfame, že k obdobnému názoru dospeje aj väčšina návštevníkov našej stránky.

 

Nestíhanie

       Keď som koncom apríla uzavrel "besednú sezónu", tak som si myslel, že sa situácia znormalizuje a začnem viac stíhať, ale opak je pravdou. Vyzerá to tak, že prinajmenšom do 7.VII.2012 sa situácia nezlepší, preto by som rád upozornil, že odpovedanie na e-maily mi môže trvať aj dva týždne a že keď nedostanete odpoveď ihneď, tak to neznamená, že Vás ignorujem alebo že sa s Vami nechcem baviť. Na obdobie odo dneška do 7.VII.2012 preto oznamujem nasledujúce zásady, ktorými je vhodné sa riadiť, ak chcete dostať odpoveď včas:

  1. veci ktoré vyslovene horia (typu "Zajtra mám ísť s dcérkou na očkovanie, poraďte mi, prosím ...") nemá zmysel písať do e-mailu, ale treba volať: 0904 827 031.
  2. čím kratší e-mail, tým skôr naň budem odpovedať. Menej je niekedy viac a oplatí sa písať pokiaľ možno len naozaj zásadné údaje. Samozrejme, ak chcete napísať svoj príbeh do rubriky "Príbehy zo života", tam platí opak: čím viac detailov, tým lepšie.
  3. nijak sa nespoliehajte na to, že Vám odpoviem na Vaše otázky na diskusnom fóre Modrý koník. Chodím tam len občas, spravidla cez mobil, keď čakám v rade na pokladňu, alebo keď si krátim čas čakaním na vlak/autobus/trolejbus/električku. Ak chcete otázku položiť verejne, urobte tak na vyššie zmienenom náhradnom diskusnom fóre. Na tam položené otázky odpovedám spravidla do 3 dní.

 

Vopred ďakujem za pochopenie.