Detskí lekári odmietajú liečiť neočkované deti

16.06.2016 20:49

Darina z Bratislavy

 

ilustračný obrázok: očkovanie chlapca injekciou do ramena
Ilustračný obrázok. Zdroj: Public Health
Image Library (PHIL)
/ Centers for
Disease Control and Prevention (USA)

    Náš syn má 3,5 roka. Chodí do škôlky. Nie je očkovaný. Je zdravý (ak vynechám častejšie angíny, z ktorých viem, že „vyrastie“).

    Približne 2 roky sme navštevovali vychýrenú detskú lekárku a zároveň homeopatku, ktorá, žiaľ, odovzdala svoju pediatrickú ambulanciu inej detskej lekárke. Súčasná pediatrička nás začala intenzívne tlačiť do návštevy poradne očkovania. Keďže sme poradňu nenavštívili a naďalej trvali na neočkovaní, pediatrička nám narovinu navrhla, nech si hľadáme iného pediatra — napriek tomu, že patríme do jej obvodu.

    Ako zvyčajne, nezabudla nás strašiť smrteľnými chorobami, ktoré sa vraj šíria v okolitých krajinách — osýpkami a čiernym kašlom. Volala som do ambulancie inej pediatričky v blízkom okolí, ktorá nás rovno po telefóne odmietla prijať práve kvôli tomu, že dieťa nemáme zaočkované. Poradila mi len dvoch (!!!) detských lekárov v rámci Bratislavy, o ktorých vie, že berú aj neočkované deti.

    Nikdy sme ako rodičia nezapochybovali o tom, že sme syna nenechali očkovať, a som presvedčná, že pre svoje dieťa robíme to najlepšie. Žiadne zákony nás k tomu neprinútia (ide o naše dieťa!) a je smutné, že aj napriek tomu, že pediatri skladajú Hippokratovu prísahu, si spokojne vyberajú, koho budú liečiť a koho nie.