Ďalšie zlyhanie vakcíny: Široko medializovaná vakcína proti rakovine od GlaxoSmithKline neuspela v klinických skúškach

11.09.2013 13:57

NaturalNews.com10.IX.2013Jonathan Benson

 

       Pôvodný článok Yet another vaccine failure: Widely-hyped GSK cancer vaccine fails in clinical trials
       z angličtiny preložil Ing. Marián Fillo.

 

       Milióny dolárov a niekoľko rokov náročných klinických skúšok nestačilo na preukázanie akýchkoľvek potenciálnych prínosov MAGE-A3, novej pokusnej vakcíny proti rakovine od firmy GlaxoSmithKline (GSK). Podľa posledných správ táto vakcína s vysokou publicitou opäť zlyhala počas klinických skúšok neskoršieho stupňa, keď nenaplnila žiadne sľuby u pacientov s melanómom, hoci prešla niekoľkými fázami peňažne a časovo nákladného klinického skúšania.

logo GlaxoSmithKline       MAGE-A3, jeden z dvoch vysoko rizikových pokusných medikamentov, ktoré v túto chvíľu vyvíja GSK, sa mal stať jedným z mnoho-miliárd-dolárových kasových trhákov, ktorý by generoval nekresťanské zisky tomuto farmaceutickému molochu, keďže patentové práva viacerých jeho kasových trhákov postupne vyprchávajú. Podľa tlačovej agentúry Reuters sa táto firma pokúšala o schválenie ako MAGE-A3, tak aj ďalšieho pokusného lieku na srdce, známeho ako darapladib, pričom oba by mohli poskytnúť firme slušné dlhodobné príjmy.

       MAGE-A3 však očividne nefunguje tak, ako bolo zamýšľané, keďže nelieči melanóm lepšie než placebo, čo znamená, že GSK musí buď úplne zrušiť celý tento projekt, alebo prísť s nejakým mocným novým spôsobom, ako umelo vykázať nejaký druh účinnosti. A GSK — zdá sa — robí to druhé, keďže teraz zamýšľa pokračovať fázou III klinického skúšania MAGE-A3, aby sa zistilo, či môže mať nejaká špecifická podmnožina pacientov s nejakou genetickou výbavou z tohto medikamentu nejaký úžitok. Inými slovami: GSK plánuje urobiť čokoľvek, čo treba, aby našiel pre MAGE-A3 nejaké využitie.

       „Táto položka bola trhom vo všeobecnosti vnímaná ako žolík,“ hovorí Alistair Campbell z Berengerg Banky, ktorý novinárom povedal, že šance MAGE-A3 na úspech sú „mizivé“. „Hoci niektorí dúfali, že tento prístup by mohol fungovať, výsledok nie je prekvapením.“

 

Firme, ktorá vyvíjala MAGE-A3 spolu s GSK, po tomto oznámení silne padli ceny akcií

       Agenus Inc. — spoločnosť, čo na tomto projekte spolupracovala s GSK — zaznamenala vážny pokles hodnoty svojich akcií po tomto oznámení. Podľa Bloombergu táto firma zaznamenala dramatický 23%-ný pokles ceny akcií na 2,84 $, čo je najväčší pokles od októbra 2009. Od začiatku tohto roka klesli ceny akcií Agenusu o celkovo 31%, zatiaľčo akcie GSK po tomto oznámení tiež klesli o 0,8%.

       Analytik Joseph Pantginis z Roth Capital Partners, ktorý od začiatku sledoval Agenus a pokrok vo vývoji MAGE-A3, znížil pravdepodobnosť úspechu tohto medikamentu u melanómu z 50% na iba 5% po tom, čo si vypočul túto správu. A u rakoviny pľúc, čo je nový cieľ GSK pre klinické skúšky MAGE-A3, očakávanie úspechu bolo skresané z 50% na iba 15%.

       Medzitým majú GSK a Agenus plno práce s rozbehnutím nových klinických skúšok, zameraných na dosiahnutie druhotného cieľa, ktorým je podmnožina MAGE-A3-pozitívnych pacientov, ktorý by mohli pocítiť nejaký prínos tejto imunoterapie. Podľa oznámenia GSK sa zverejnenie výsledkov tejto analýzy očakáva v roku 2015.

 

Zdroje:

 


Preklad a zverejnenie tohto článku zabrali prekladateľovi približne 1,5 hodiny čistého času.

Ak sú pre Vás tieto informácie zaujímavé či prínosné, budeme radi, ak našu činnosť podporíte.

 

Diskusia: Ďalšie zlyhanie vakcíny: Široko medializovaná vakcína proti rakovine od GlaxoSmithKline neuspela v klinických skúškach

Beats By Dr Dre sale

fdolylyo@hotmail.com | 13.01.2015

dvojitý meter

ivan | 25.09.2013

aká radosť zo zlyhania vyvíjanej vakcíny. Koľko liekov za x rokov bolo stiahnutých, event. ešte pred registráciou ? Je to taká zvláštnosť. Je to úplne bežné a nikto sa nad tým nepozastavuje, je to risk farmafirmy , bolo , je a bude, že vyvíja niečo čo nakoniec nefunguje, hoci by na prvý pohľad malo. Očkovanie proti borelioze tiež nedopadlo pre firmu pozitívne. Zaujímavé je, že v kontexte toho čo sa tu píše sa ukazuje, že ten prístup firiem je asi skôr seriozny, investujú milióny a ak sa ukáže, že nie , tak nie. Zlé by bolo , ak by to používali aby stratu eliminovali a bol by zisk. Či ? Napríklad to je v úplnom rozpore s alternatívnou medicínou. Výskum žiadny, zisky obrovské. Sa mi neskutočne páči dvojitý meter, napr. homeopatiu vyrába tiež nejaká firma, ktorá na tom dobre zarába, teda hlavne majiteľ, akcionár... to je OK, to nie je farmabiznis ? teda asi nie, lebo ťažko homeopatiu považovať za liek, ale podstata tá istá.
Ak má decko hnisavú angínu tak podanie penicilínu je OK, vtedy nejde o zisky firiem ? Trošku iracionálny prístup. či možno paradoxne veľmi racionálny tzv. dvojmetrový, neprincipiálny, zámerný, neseriózny na dosiahnutie cieľa ovplyvniť niekoho.
Blbé, ale čo s tým narobíme keď je nás už 7mld a Gaussova krivka platí.

ivanko

Kamil | 26.09.2013

V čom je homeopatia alternatívou k medicíne? Máš to v hlave popletené?

Senior

Helena | 14.09.2013

https://www.protiprudu.org/co-je-v-skutocnosti-vo-vakcinach-msgmonosodium-glutamat-hlinik-a-ortut/
Starší článok ale zaujímavý.

Senior

Helena | 13.09.2013

https://blogs.naturalnews.com/vaccine-facts-for-moms/
Pravda o vakcínach pre mamičky...

Senior

Helena | 12.09.2013

https://buzz.naturalnews.com/000994-vaccination_campagin-Burmese_government-elephantiasis.html
Vláda v Barme začína neinformovanú vakcinačnú kampaň. A aké hororové vedľajšie účinky ...

Senior

Helena | 12.09.2013

Jeden odstavec som prekopírovala z dnešného článku o očkovaní na www.naturalnews.com

Even worse, the formaldehyde in vaccines is often combined with mercury, aluminum, MSG, antibiotics and other common vaccine ingredients, further multiplying the toxicity of the vaccine.

Learn more: https://www.naturalnews.com/042029_formaldehyde_vaccines_diet_soda.html#ixzz2ehb0NgCD

Voľný preklad:
Dokonca horšie, formaldehyd v očkovacích látkach je často kombinovaný s hliníkom, glutamanom sodným, antibiotikami a inými bežnými prísadami, ktoré ďalej násobia jedovatosť očkovacej látky.

To snad není možný

Petr | 12.09.2013

https://www.novinky.cz/domaci/313122-pneumokok-v-praze-zabil-uz-sedm-lidi.html

Senior

Helena | 11.09.2013

https://tv.naturalnews.com/v.asp?v=4FF5CAADEB4B239D1C15C022D970F3C7
Veľmi dobré video o vakcínach...

Senior

Helena | 11.09.2013

https://www.naturalnews.com/042012_vaccine_facts_vaccine-damaged_children_CDC.html
10 zločinných (ale skutočných) právd o vakcínach, ktoré CDC a vakcinačný priemysel nechce aby ste vedeli...

Senior

Helena | 11.09.2013

https://www.infowars.com/new-born-baby-seized-by-hospital-and-police-because-mother-questioned-vaccine/
Novonarodené dieťa zhabané nemocnicou a políciou pretože matka spochybnila očkovanie.

Re:Senior

zvedavec | 11.09.2013

Predpokladám že to bola kresťanka.

Re:Re:Senior

stara mama | 12.09.2013

prečo predpokladáš práve toto zvedavec?

Re:Re:Re:Senior

zvedavec | 14.09.2013

Kresťania sú v takýchto krajinách najviac prenasledovaní a zabíjaní, tak mi to pripadalo štatisticky najviac pravdepodobné. Typoval som.

Záznamy: 1 - 14 zo 14

Pridať nový príspevok