Ďalšie obchody so strachom z prasacej chrípky?

14.12.2010 00:43

Case About Bird Flu - 13.XII.2010

 

       Pôvodný komentár "Yet More Swine Flu Scare-Mongering?"
       z angličtiny preložil Ing. Marián Fillo.

 

       Paul Flynn, britský poslanec, dospel vo svojej júnovej správe o prasacej chrípke pre Radu Európy k záveru, že "miliardy libier z verejných peňazí boli zbytočne vyplytvané po celom svete na nákup liekov proti "nikdy neexistujúcej pandémii" prasacej chrípky." Viac v článku "Miliardy boli zbytočne vyplytvané na prasaciu chrípku, hovorí britský poslanec".

       Teraz sa zdá, že začala ďalšia vlna obchodu so strachom z prasacej chrípky. Denník The Daily Mail píše, že "10 úmrtí vzbudzuje strach z novej epidémie prasacej chrípky".

       Správa však pripúšťa, že 5 z týchto 10 zomrelých ľudí bolo proti prasacej chrípke zaočkovaných. Tohtoročná očkovacia látka proti sezónnej chrípke obsahuje aj vírus prasacej chrípky. To znamená, že 5 z 10 úmrtí mohlo byť dokonca spôsobených samotným očkovaním! Jedno však z týchto čísel možno vyvodiť s úplnou istotou: očkovanie proti chrípke nepomohlo 5 z 10 ľudí, čo prišli o život.

       Navyše správa pripúšťa, že nie je známe, či títo ľudia zomreli na prasaciu chrípku, alebo kvôli iným zdravotným ťažkostiam.