Ďalší dokumentárny film o nebezpečnosti očkovania stiahnutý z filmového festivalu East End

09.06.2016 22:27

Man Made Epidemic6.VI.2016 — tlačová správa

 

    Pôvodný článok Man Made Epidemic pulled from East End Film festival amid outside pressure
    z angličtiny preložil Ing. Marián Fillo.

 

ilustračný obrázok    Dokumentárny film Man Made Epidemic („Človekom vytvorená epidémia“) o nebezpečnosti očkovania bol stiahnutý z filmového festivalu East End pod náramným tlakom zvonku.

    Tento film nemeckej filmárky Natalie Beer bol stiahnutý z londýnskeho filmového festivalu East End, hoci pôvodne mal mať na tomto festivale premiéru 25.VI.2016. Riaditeľ festivalu sa rozhodol tento film z festivalu stiahnuť v piatok (3.VI.2016) po prudkej diskusii, ktorá prebehla na stránke festivalu na sociálnej sieti Twitter. To je už druhý film o nebezpečnosti očkovania, ktorý bol v ostatných pár mesiacoch stiahnutý z filmového festivalu. Predtým sa poddal tlaku zvonku Robert De Niro, keď stiahol dokumentárny film Vaxxed: From Cover-up to Catastrophe (Zaočkovaní: od zatĺkania po katastrofu) z filmového festivalu Tribeca.

    Na Twitter stránke filmového festivalu East End sa uvádza:

„Verili sme, že film „Človekom vytvorená epidémia“ bol dobre vyvážený. Avšak ďalšie skúmanie tohto filmu nás viedlo k jeho stiahnutiu z festivalu.“

    Filmárku Natalie Beer to prekvapilo:

„Som rozčarovaná. Prečo tak náhle zmenili názor? Odkedy tento film videli pred pár týždňami, sa nič nezmenilo. Mám pocit, že človek už ani nemôže viac hovoriť o (ne)bezpečnosti očkovania, čo považujem za vskutku znepokojujúce.“

    Natalie Beer je matkou 2-ročného dieťaťa a nie je proti očkovaniu:

„Týmto filmom som chcela dosiahnuť, aby sa rodičia pýtali tie správne otázky a potom sa samostatne rozhodovali.“

    Tento film popisuje jej vlastnú cestu ako matky malého dieťaťa, ktorá nastúpila na predpísaný očkovací kalendár, ale potom začala klásť otázky o bezpečnosti niektorých očkovacích látok, obzvlášt MMR vakcíny (proti osýpkam/spalničkám, príušniciam/mumpsu a ružienke/zarděnkám, angl. Measles, Mumps, Rubella — pozn. prekl.) a jej možnej spojitosti s autizmom.

    Film „Človekom vytvorená epidémia“ hovorí všetkými smermi: od farmaceutických spoločností, cez lekárov a vedcov, až k matkám. Vo filme dostali slovo ako nemecká Stála komisia pre očkovanie (STändige ImpfKOmmission = STIKO), tak aj Dr. Andrew J. Wakefield. Je to práve Wakefieldov film Zaočkovaní: od zatĺkania po katastrofu, ktorý Robert De Niro musel stiahnuť z filmového festivalu Tribeca. Tento herec (De Niro) v tom čase povedal:

„Ako rodiča autistického dieťaťa ma to zaujíma. A chcem spoznať pravdu. Nie som proti očkovaniu, chcem len bezpečné vakcíny.“

    Film Natalie Beer prispieva k diskusii o bezpečnosti očkovania, ale zdá sa, že takáto diskusia akosi nie je dovolená.

    Autori filmu sa teraz snažia usporiadať alternatívnu premiéru. Prihláste sa, prosím, na odber noviniek, ak chcete dostávať ďalšie informácie:

 

K tomu viď články: