Cukrovka po očkovaní Priorix (MMR) + Engerix B + BCG

26.02.2011 17:48

Eva Reháková

 

       Som matka 14-ročného chlapca Patrika Reháka, ktorý sa už dva roky lieči na cukrovku 1. typu (= diabetes mellitus 1. typu= DM1).

       Cukrovka bola Patrikovi zistená v marci 2009. Toto zistenie otriaslo celou našou rodinou. Žiaden príbuzný DM1. Zmierenie s touto skutočnosťou bolo pre nás veľmi ťažké a i doteraz je.

       Túto ťažkú chorobu by som nikdy nebola spájala s očkovaním, nebyť príbehu v televízií. A zrazu prípadov bolo viac.

       Spomenula som si, že i môj syn Paťo absovoval sériu očkovaní a to tesne po sebe. V zdravotnej karte som našla päť očkovaní:

 

Dátum Vakcína Proti čomu
28.VIII.2008 Priorix osýpky, príušnice, ružienka
28.VIII.2008 Engerix B nákazlivá žltačka typu B
16.X.2008 Engerix B nákazlivá žltačka typu B
4.XII.2008 BCG tuberkulóza
19.II.2009 Engerix B nákazlivá žltačka typu B

 

       Už januári 2009 som začala pozorovať u svojho syna nadmerné pitie a močenie, a taktiež veľkú žravosť. Pripisovala som to puberte. Ale po očkovaní vo februári 2009 začal môj syn neuveriteľne chudnúť, čoho si všimli i jeho sestry a neustále nás na to upozorňovali. Vyzeral ako anorektik. Preto ho manžel začiatkom marca 2009 zobral na pohotovosť, kde mu namerali glykémiu 30. Premeriavali mu ju 3-krát. Následne ho náš detský pediater obratom poslal na endokrinológiu v Žiline, kde mu zistili cukrovku 1. typu. Odtiaľ ho hospitalizovali rovno do nemocnice v Žiline.

       Môj syn od bábätka je silný alergik a astmatik, i napriek tomu, že bol skoro do roka kojený. Myslím, si že i tie alergie sú následky očkovaní v rannom veku, pretože i ostatné 3 deti, ktoré mám, navštevujú alergologickú ambulanciu.

       To ale nestačilo a Paťovi k cukrovke navyše pribudla i alergia na potraviny. Potravinové testy zistili, prečo mával Paťo časté výsypy a žihľavku sprevádzané svrbením celého tela. Takže k inhalátorom a inzulínu pribudli ďalšie lieky na alergiu na potraviny.

       Myslím si, že i kvôli tomuto množstvu liekov, má môj syn cukrovku veľmi zle kompenzovanú. Snažíme sa dodržiavať stravu podľa diabetológa, ale akosi sa nám to nedarí.

 

       Som presvedčená, že očkovanie spôsobilo  môjmu synovi invaliditu, ktorú bude mať už do konca života.

       Nikdy som svoje deti nedávala očkovať proti chrípke, absolvovali len povinné očkovania, pretože to vyžaduje zákon. S istotou Vám prehlasujem, že žiadne moje dieťa už očkované nebude. Nebudem predsa ohrozovať ich zdravie.

       Verím, že sa dožijem dňa, keď očkovanie bude na dobrovoľnej báze a nie nariadené diktatúrou zákona, za ktorý sa skrývajú najmä farmaceutické koncerny, ktoré majú z očkovania najväčšie profity.