Čo o (ne)očkovaní RTVS v utorok 12.XI.2019 nakoniec (ne)odvysielala v Správach RTVS o 18:59 na Jednotke

14.11.2019 13:25

Ing. Marián FILLO

 

    V

 

Vážený pán Lyko,

v prílohe Vám posielam:

1. tabuľku s údajmi o zaočkovanosti proti jednotlivým chorobám na Slovensku, vyextrahovanými z výročných správ ÚVZ SR (Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, www.uvzsr.sk)

2. z týchto údajov zhotovený graf vo formáte PDF (vektorový)

3. z týchto údajov zhotovený graf vo formáte PNG (bitmapový)

4. Analýzu epidemiologickej situácie a činnosti odborov epidemiológie v Slovenskej republike za rok 2018, kde na strane 141 je popísaný prípad tetanu u 27-ročného muža z okresu Nitra, ktorý bol proti tetanu očkovaný 6x (podľa očkovacieho kalendára by mal byť v tomto veku očkovaný proti tetanu len 5x, šiestu dávku mal dostať až v 30 rokoch)

5. Analýzu epidemiologickej situácie v Slovenskej republike za október 2017, kde na strane 21 je popísaný prípad dojčaťa (dieťaťa ktoré ešte nemá ani 1 rok) z okresu Prešov s pneumokokovou sepsou, na ktorú na nasledujúci deň po prevoze do nemocnice zomrelo (exitus). Dieťa bolo očkované dvomi dávkami vakcíny proti pneumokokom. Ak malo menej než 11 mesiacov (z tejto správy to nie je jasné), tak ani viac než 2 dávky vakcíny proti pneumokokom podľa očkovacieho kalendára nemalo dostať, tzn. bolo plne očkované úmerne svojmu veku.

Samotné výročné správy ÚVZ SR, ktoré boli zdrojom údajov o zaočkovanosti pre tabuľku (1) a graf (2 a 3) si môžete stiahnuť odtiaľto (je to vyše 100 MB, takže ako príloha e-mailu by to neprešlo):
https://www.uschovna.cz/zasilka/SIC9LCH8YV96HR8Z-GPW/
Inak ich nájdete aj na stránke www.uvzsr.sk, ale tuto ich máte pekne pokope.

Poprosím Vás, ako som aj telefonicky, o videozáznam z dnešného rozhovoru so mnou, či už cez www.uschovna.cz alebo inú podobnú službu - to už nechám na Vás.

Vopred srdečne ďakuje,
za meškanie s odoslaním tohto e-mailu sa ospravedlňuje,
na prípadnú ďalšiu spoluprácu v budúcnosti sa teší a
pekné popoludnie/podvečer Vám zo Žiliny praje
--
Ing. Marián FILLO

 

 

 

Dobry vecer, pan Fillo, kvoli vyvazenosti reportaze sme Vas tam nakoniec nedali. Su tam 2 respondenti proti ockovaniu a 2 za ockovanie. Povodne tam mala byť este jedna lekarka, no ochorela... mrzi ma to.
Dakujem za pochopenie

 

 

 

Dnes ráno som Lykovi napísal:
* * *
Vážený pán Lyko,
rád by som Vám srdečne poďakoval, že ste dal priestor aj druhej (našej) strane. V ostatnom čase sa to už, žiaľ, nestáva často, vlastne len veľmi zriedkavo.
Rád by som sa tiež opýtal, či ste mi už posielal to video so včerajším rozhovorom RTVS so mnou, lebo sa mi nejak nedarí nájsť ho vo svojej e-mailovej schránke.
Za včasnú odpoveď vopred ďakuje a pekný deň Vám zo Žiliny praje
--
Ing. Marián FILLO
* * *
A on celkom rýchlo odpísal:
* * *
Dobry den, snazil som sa o vyvazenu reportaz, co sa, myslim, aj podarilo. Ak sa naozaj parlament bude venovat v novembri tym skolkam, potom predpokladam, te este bude v mediach diskusia pokracovat.
Co sa tyka videozaznamu, riesim to. Som v RTVS pomerne kratky cas, tak zistujem, ci ma k materialu nejake prava RTVS. Predpokladam, ze ano. Popravde, napadlo mi to az vcera vecer. Dam Vam vediet.
Miroslav Lyko, PhD.
regionálny redaktor RTVS
tel. +421918402782
e-mail: miroslav.lyko@rtvs.sk
* * *

 


    Len vďaka dobrovoľným príspevkom čitateľov a poslucháčov môže Sloboda v očkovaní prinášať všetkým ľuďom bezplatne dôležité informácie (nielen) o očkovaní. Ak si myslíte, že naša práca má hodnotu, a ak je to vo vašich možnostiach, prispejte, prosím, na ďalší chod tejto stránky. Každé euro a každý cent je dobrý a srdečne ďakujeme zaň!
    Môžete však priložiť ruku k dielu aj iným spôsobom.
    Ak ste tak ešte neurobili, prečítajte si, prosím, Petíciu za slobodu informovaného rozhodovania o očkovaní, adresovanú Európskemu parlamentu a ak s ňou súhlasíte, podpíšte ju, prosím.