Články o očkovaní v časopisoch Rodná cesta 2, Zem a vek, Dieťa a Vitalita 8/2013

06.08.2013 16:07

Ing. Marián Fillo

 

Rodná cesta

titulná stránka časopisu Rodná cesta 2      Tlačený časopis Rodná cesta síce pôvodne bol plánovaný ako štvrťročník, nakoniec však od vydania predchádzajúceho čísla do vydania aktuálneho (nového) čísla uplynul skoro rok a pol. Vydavateľom časopisu je vydavateľstvo Diva, na čele s najznámejším predstaviteľom pôvodného prírodného duchovna, hudobníkom a spevákom Mirom ŽiariSlavom Švickým.

       ŽiariSlava poznajú mnohí poslucháči Slobodného vysielača z rovnomennej relácie — Rodná cesta — ktorá už niekoľko mesiacov býva vysielaná (takmer) každý utorok o 17:00. Minulé diely si môžete vypočuť z archívu relácie.

       V Rodnej ceste č. 2 sa okrem iných zaujímavostí dočítate na str. 10 o očkovacích látkach, vyrobených pomocou bunkových kultúr, pochádzajúcich z umelo potratených bábätiek.

       Aj v Rodnej ceste č. 1 bol článok o očkovaní. Zverejníme ho čoskoro, keďže sme so zverejnením čakali na vydanie druhého čísla časopisu.

 

Dieťa

       Časopis Dieťa č. 8/2013 už tradične venuje niekoľko strán očkovaniu. Na str. 7 nájdete článok mamičky, ktorá po veľmi negatívnych skúsenostiach s očkovaním staršieho dieťaťa nedala očkovať mladšie dieťa, za čo sa jej úplne paradoxne ušlo od detskej lekárky označenie „nezodpovedná matka“ a niekoľko ďalších urážok.

titulka časopisu Dieťa 8/2013       Iný čitateľ sa sťažuje na neschopnosť detskej lekárky poriadne informovať o očkovaní a očkovacej látke, pričom RÚVZ jeho žiadosť o informácie úplne odignoroval.

       V inak celkom poučnom článku o vplyve stresu a športových výkonov na imunitu na str. 26 a 27 si doc. MUDr. Miloš Jeseňák, PhD., MBA, MUDr. Zuzana Vojtušová a MUDr. Zuzana Rennerová, PhD. neodpustili propagáciu očkovania. Svoj článok zaklincovali nijak neodôvodneným odporúčaním očkovať vrcholových športovcov proti žltačke typu A a B i proti chrípke. Nuž, ja naozaj neviem, ale majú snáď vrcholoví športovci mizernú hygienu (žltačka typu A)? Alebo sú neúnosne promiskuitní resp. je medzi nimi veľa intravenóznych narkomanov (žltačka typu B)? Prípadne ich ten šport až tak ničí, že sú náchylnejší na vážne komplikácie chrípky spolu so staršími ľuďmi nad 65 rokov?

       V článku o prachových časticiach a nanočasticiach na str. 32 až 36 sa doc. Ing. Josef Prousek, CSc. venuje okrem iného aj mechanizmom bunkovej smrti a pri tej príležitosti spomína aj očkovanie, konkrétne hliníkové zlúčeniny v očkovacích látkach. Článok je náročnejší na pojmoslovie, ale plný zaujímavých a dôležitých informácií, takže sa s ním oplatí popasovať.

       Na str. 36 a 37 sa Mgr. Peter Tuhársky venuje ortuti v očkovacích látkach. Podrobnejšie sa zaoberá notoricky citovanou tzv. dánskou štúdiou, ktorá údajne vyvracia súvislosť ortuti vo vakcínach s autizmom, pritom však ignoruje podstatné faktory, je sponzorovaná americkým úradom verejného zdravotníctva (CDC) a jeden z autorov je momentálne stíhaný pre spreneveru peňazí z grantu.

logo Slobodný vysielač       Mgr. Peter Tuhársky približne raz mesačne (zatiaľ 3x) hovorí aj na Slobodnom vysielači o vitamíne C. Doterajšie relácie si môžete vypočuť tu:

       Na rozdiel od archívu Slobodného vysielača sú z týchto záznamov vystrihnuté pesničky a iný „balast“ mimo tému, za čo ďakujeme istému Mirovi z Bratislavy.

 

titulka časopisu Zem & vek 8/2013Zem a vek

       Časopis Zem a vek č. 8/2013 prináša ako tému týždňa génové inžinierstvo hlavne s ohľadom na potraviny. Nájdete v ňom však aj článok o očkovacích látkach, vyrobených pomocou génového inžinierstva. Alarmujúcou informáciou je, že na Slovensku má byť testovaná nová vakcína proti rakovine prostaty, ktorá obsahuje funkčné (množenia schopné) geneticky manipulované (GM) vírusy kravských a ovčích kiahní. To je novinka, z ktorej prechádza mráz po chrbte, pretože doteraz všetky GM vakcíny boli neživé.

 

Vitalita

       V časopise Vitalita č. 8/2013 je reč o tzv. kolektívnej imunite — ako prirodzenej, tak aj (a hlavne) očkovaním umelo vyvolanej. V článku sa u každého jedného z 10 u nás povinných očkovaní dočítate, či je vôbec možné, aby sme za súčasných okolností mali na Slovensku očkovaním vyvolanú kolektívnu imunitu, ako aj o tom, či plošné očkovanie nerobí viac škody než úžitku.