Chronický absces po očkovaní proti tuberkulóze

11.04.2011 09:04

Danka z Bratislavy

 

       Dcéra sa narodila 26.IV.2007. Dostala očkovanie proti TBC (tuberkulóze), potom Infanrix Hexa a následne sa jej urobili uzliny pod pazuchou. Na tie dostala antibiotiká Benemicin + Klacid, brala ich 3 mesiace. Uzlina nemizla, vyhnisala (ale nepraskla), bola odstránená chirurgicky. Zdá sa, že tým to skončilo.

       Syn sa narodil 17.VI.2010. Pri prepúšťaní z pôrodnice dostal očkovanie proti TBC. Keď sme šli na ďaľšie očkovanie, bolo jasné, že z toho nič nebude, lebo sa mu urobili uzliny v oblasti kľúčnej kosti a v podpazuší. Dostal tie isté antibiotiká ako dcéra. Keď uzlina zahnisala, dozvedela som sa, že už neposielajú na chirurgiu, ale riešia to čistením u nich. Vyčistili prvý krát, druhý krát, tretí krát a stále to nemalo konca. Stále sa tvoril hnis a absces praskal, resp. nikdy sa to poriadne nezhojilo. Boli Vianoce, malému práve šli zuby, dostal zápal priedušiek, horúčky. A znova uzlina zahnisala, praskla. Dostali sme sa na chirurgiu (nebudem písať ako), kde mu to v narkóze vyčistili, a to poriadne. Na pľúcnom sama lekárka povedala, že sa to nedá vyčistiť úplne, ale že zvyšok sa vstrebe. A zároveň mi povedali, že škoda, že sme neprišli hneď. Lebo keby sa to odstránilo ešte keď to bolo v púzdre, mohli sme mať pokoj. Malý bude mať 10 mesiacov. Idú mu horné jednotky. A pod pazuchou má otvorený absces...

       Je mi hrozne pri predstave, že mu narastie ešte 16 zubov a zakaždým pôjde pod skalpel... Prípadne, že každé väčšie oslabenie imunity bude sprevádzané niečím podobným...!!!

       Ešte dodám, že v podstate od príchodu domov je malý stále zahlienený. Od Vianoc aj stále kašle. Nepomáhajú žiadne sirupy, či lokálne antibiotiká do nosa - nepomáha nič.