Cenzúra na Vybrali.SME.sk proti snahe o slobodu v očkovaní

20.12.2011 09:43

Ing. Marián Fillo

 

       Krátko po zverejnení článku o hromadnej pripomienke k novele očkovacej vyhlášky MZ SR dala jedna čitateľka našej stránky tento článok na Vybrali.SME.sk. Článok získal pomerne významný počet hlasov (cez 100), ale už v pondelok po ňom na Vybrali.SME.sk nebolo ani chýru, ani slychu. Adresa:

https://vybrali.sme.sk/c/Hromadna-pripomienka-k-novelizacii-ockovacej-Vyhlasky-MZ-SR-c-5852008-Zz-o-podrobnostiach-o-pre/

teraz vedie len na prehľad noviniek, dokonca bez toho, že by zobrazila nejakú chybovú správu, aby snáď neskrslo v čitateľoch podozrenie na cenzúru.

       Zaujímavé na tom je tiež to, že upútavka na článok bola zmazaná bez upovedomenia tej osoby, ktorá ju na Vybrali.SME.sk vložila. Vyvstávajú teda otázky, prečo zamestnanci SME mažú vložené články, ktoré nijak neporušujú platné zákony, a teda SME za ne nemôže byť právne stíhateľné. Napadajú ma len dva možné vysvetlenia:

  1. vlastníci SME alebo zamestnanci SME, zodpovední za mazanie nevhodných upútavok na články, sú silne pro-očkovací a zároveň proti-demokratickí, takže im vôbec nevadí eštébácke snorenie po neočkujúcich rodičoch, ba možno sú sami aktívne za to, aby boli takíto rodičia monitorovaní a sledovaní čoby nebezpeční zločinci,
  2. zadávatelia inzercie z radov výrobcov vakcín (Pfizer, GlaxoSmithKline, Sanofi Pasteur, Novartis, Merck, Baxter...) si neprajú na Vybrali.SME.sk nič, čoby vzbudilo pochybnosti o očkovaní. Keďže Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania navrhuje v hromadnej pripomienke zrušiť očkovanie proti pneumokokom (bod 4 hromadnej pripomienky), najväčšie podozrenie padá na výrobcov vakcín proti pneumokokom - Pfizer (výrobca Prevenaru 13) a GlaxoSmithKline (výrobca Synflorixu).
     

       Podotýkam že toto nie je prvá vec, spochybňujúca dokonalú bezpečnosť a účinnosť očkovania, ktorú SME zmazalo. Na konte už SME má aj zmazanie komplet celého blogu prinajmenšom jednej "nevyhovujúcej" bloggerky, čo tiež zarýpala do očkovania, ako aj zmazanú zbierku na Dakujeme.SME.sk pre malú, očkovaním silne poškodenú Simonku, čo doslova utiekla hrobárovi z lopaty.