Bývalý riaditeľ TV stanice NBC Bob Wright o očkovaní a autizme

17.04.2016 22:03

Sharyl Attkisson5.IV.2016Sharyl Attkisson

 

    Pôvodný článok Former NBC Chief Bob Wright on Vaccines and Autism
    z angličtiny preložil Ing. Marián Fillo.

 

ilustračný obrázok: vakcína s rozmazaným znakom „biologické nebezpečenstvo“ na pozadí    Vo svojej novej knihe The Wright Stuff: From NBC to Autism Speaks („Wrightove záležitosti: Od NBC k Autism Speaks“; Autism Speaks (Autizmus hovorí) je nezisková organizácia na podporu autistov a výskumu autizmu, ktorú založili v roku 2005 Bob a Suzanne Wrightovci a ktorá stojí za dňom povedomia o autizme (2. apríla/dubňa) pod heslom „Light it up blue!“ = „Rozsvieť to namodro!“ — pozn. prekl.) bývalý riaditeľ televíznej spoločnosti NBC Universal Bob Wright prispieva k debate o očkovaní a autizme. Podľa recenzie od Accuracy in Media (AIM = Presnosť v oznamovacích prostriedkoch) Wright odhaľuje, že ako Obamova, tak i Bushova vláda zamietli návrhy na zvýšenie bezpečnosti očkovania. V prípade Bushovej vlády Wright napísal, že:

„Biely dom sa bál reakcií novinárov.“

    Toto zasahovanie politikov do snahy o výrobu čo najbezpečnejších možných vakcín poznám zo svojej vlastnej skúsenosti z prvej ruky z viacerých výsluchov v Kongrese (parlament v USA — pozn. prekl.) o bezpečnosti očkovania a spojitosti očkovania s autizmom, ktoré boli naplánované, ale následne zrušené pod tlakom farmaceutického priemyslu. Ten je schopný vyvinúť nesmierny tlak na oznamovacie prostriedky skrz svoju inzerciu (resp. jej prípadné zrušenie), na vládu a politiku skrz svoje obchodné vzťahy, dary a ponuky lukratívnych pracovných miest pre vyslúžilých politikov, ako aj na univerzity a vedecký výskum skrz financovanie a príspevky. Očkovacia mašinéria tiež používa bloggerov, internetových pisateľov a stránky, ako aj sociálne siete — vrátane účtov pod falošnými menami na Twitteri a FaceBooku — aby vyvolávali hádky, zastrašovali a pokúšali sa zdiskreditovať vedcov, novinárov a ďalších, ktorí diskutujú alebo píšu správy o problémoch s bezpečnosťou očkovania.

fotografia: Bob Wright    Wright píše o svojom vnukovi:

„Hneď ako bol podľa očkovacieho kalendára zaočkovaný po dosiahnutí roku života (pravdepodobne MMR vakcínou protí osýpkam, príušniciam a ružienke — pozn. prekl.), dostal veľmi vysokú horúčku a vrieskal dlhé hodiny. Katie (Wrightova dcéra) bola z toho tak vystrašená, že volala svojmu manželovi, aby sa vrátil domov z práce. Dali bábätko do ľadového kúpeľa, aby zrazili horúčku. Keď zavolali lekárovi, ten im povedal, že takáto reakcia je úplne normálna.“

    Je to častý príbeh medzi rodičmi, ktorí hovoria, že ich dieťa upadlo do autizmu po podobnej reakcii na očkovanie. Hoci správy často nepravdivo uvádzajú, že spojitosť očkovania s autizmom bola „vyvrátená“, v skutočnosti vláda uznala poškodenie mozgu a ďalšie poškodenia zdravia ako zriedkavé následky očkovania (je to uvedené v príbalových letákoch vakcín), autizmus je ako možný nežiaduci účinok uvedený prinajmenšom v jednom príbalovom letáku vakcíny, istý vysoký úradník Strediska pre potláčanie a predchádzanie chorobám (angl. Centers for Disease Control and prevention = CDC) pre oblasť očkovania priznal v rozhovore so mnou, že očkovanie môže zriedkavo „spustiť“ autizmus, nedávno skúsený vedec zo CDC verejne vyzradil podrobnosti o údajnom spiknutí vládnych úradníkov v snahe ututlať súvislosť očkovania s autizmom u černošských chlapcov v USA, mnohé prípady, kedy očkovanie spôsobilo autizmus, boli uznané a odškodnené vládou na federálnom očkovacom súde a mnoho recenzovaných vedeckých štúdií podporuje myšlienku súvislosti očkovania s autizmom.

    Viac o týchto témach, spolu s odkazmi na údaje CDC o vakcínach, nájdete tu.

ilustračný obrázok: voľne pohodené injekčné striekačky    Podľa článku konzervatívnej skupiny AIM o Wrightovej knihe:

„Konzervatívci sú často obviňovaní z toho, že sú zaviazaní veľkým korporáciám. Avšak vo veci povinných a niekedy nebezpečných vakcín sú to liberáli a ľavičiari, kto sa prikláňa na stranu výrobcov liekov, známych ako farmaceutické molochy (angl. Big Pharma).

    Vo svojej knihe [bývalý riaditeľ NBC Bob Wright] hovorí, že kľúčová poradkyňa prezidenta Obamu Valerie Jarrett zamietla návrh na zlepšenie bezpečnosti očkovania, aby bolo možné rozptýliť obavy rodičov zo súvislosti medzi očkovaním a autizmom.

    Bushova vláda zamietla podobný návrh, hovorí Wright. V tomto prípade bolo vysvetlením, že „Biely dom sa obáva reakcie novinárov.“

    Wright presvedčivo argumentuje, že metodológia CDC pre rozpoznávanie a riešenie problémov s očkovaním je neúčinná a že ju treba zlepšiť.

    Sú to smutné poznámky o stave našich oznamovacích prostriedkov, keď sa liberálni spravodajcovia a komentátori vždy tak rýchlo postavia na stranu farmaceutických molochov proti rodičom, ktorí sami na vlastné oči videli, ako očkovanie viedlo k ohromujúcemu nárastu autizmu. Federálna vláda uznáva riziká a nebezpečenstvá, keď zriadila Federálny program pre odškodňovanie poškodení zdravia, spôsobených očkovaním (angl. National Vaccine Injury Compensation Program = NVICP), aby odškodnila obete očkovania. To však zbavuje výrobcov vakcín hmotnej zodpovednosti za poškodenia zdravia a úmrtia, spôsobené vládou nariadenými povinnými očkovaniami. V skratke: mocná vláda chráni mocný biznis pred hmotnou zodpovednosťou za jeho výrobky. Wright poznamenáva, že obetiam očkovania sa vypláca odškodné v úhrnnej výške priemerne vyše 100 miliónov dolárov ročne.“