Bill Gates a jeho 10-miliardový očkovací podfuk

04.08.2011 21:11

Sri Lanka Guardian - 1.VIII.2011 - Thomas C. Mountain

 

       Pôvodný článok "Bill Gates and His $10 Billion Vaccine Scam"
       z angličtiny preložil Ing. Marián Fillo.

 

       Prečo palcové titulky v novinách po celom svete vítajú oznámenie Billa Gatesa o jeho "očkovacom" programe, zatiaľčo najväčší prelom v boji proti jednému z najväčších ohrození života je stále vo väčšine sveta neznámy?

       Pred pár rokmi Bill Gates, vtedy ešte "najbohatší muž sveta", oznámil, že "daruje" 10 miliárd dolárov na financovanie "výskumu očkovacích látok" proti niektorým z celosvetovo najhorších chorôb.

       Okolo 1 miliardy dolárov z daru (alebo odpočtu z daní?) Billa Gatesa bolo určených na vynájdenie vakcíny proti malárii, ktorá je zabijakom č. 1 v Afrike.

       Žijem v Eritrei v Africkom rohu a tunajšej vláde sa podarilo za posledných 10 rokov znížiť úmrtnosť na maláriu o 80%. Tento najväčší prelom v prevencii úmrtí na maláriu v celých dejinách ľudstva však doposiaľ nebol oznámený v žiadnom z hlavných svetových médií.

       Tento historický prelom sa podarilo v Eritrei dosiahnuť použitím starých dobrých odskúšaných postupov verejného zdravotníctva a poctivej vedy, ktorým vďačíme za významný nárast priemernej dĺžky života počas 20. storočia. Áno, verejné zdravotníctvo, čo znamená v prvom rade čistá pitná voda, kanalizácia a hygiena boli najväčším prelomom v histórii ľudského zdravia - nie antibiotiká, ani vakcíny, ani akékoľvek iné lieky. Avšak verejné zdravotníctvo je čoraz viac terčom útokov vo väčšine západného sveta.

       Eritrea vyvinula troj-zložkový prístup k predchádzaniu úmrtiam na maláriu.

       Po prvé: Eritrejské Ministerstvo zdravotníctva poskytuje zdarma siete proti moskytom ošetrené insekticídmi (prostriedkami zabíjajúcimi hmyz - pozn. prekl.) všetkým obyvateľom v oblastiach, kde sa vyskytuje malária. Insekticídmi napustené siete proti moskytom odpudzujú moskytov, čím chránia spiacich ľudí pred uštipnutím týmto hmyzom. Insekticídmi napustené siete proti moskytom bránia tiež moskytom vletieť do vnútra siete skrz diery alebo medzery v pokrytí sieťou.

       Problém je, že ošetrenie insekticídmi trvá len 3 mesiace, po ktorých sieť stráca veľkú časť svojej účinnosti. Eritrejské ministerstvo zdravotníctva zaviedlo program povinného znovu-napustenia sietí insektidídmi pre všetkých obyvateľov. Ak ľudia neprinesú svoje siete po troch mesiacoch sami, skupiny zdravotníkov chodia za nimi domov, kde im ich siete ošetria insekticídmi.

       Po druhé: Ministerstvo zdravotníctva založilo komunitné zdravotnícke zariadenia, kam môžu obyvatelia prísť dať si spraviť krvný test na typ malárie ktorú majú a dostať príslušnú liečbu. Takmer každá dedina v tej časti Eritrei, ktorá je ohrozená maláriou, je vzdialená najviac pár hodín pešo od komunitného zdravotného strediska a okamžitá liečba pre tých, čo sa nakazili maláriou, je teraz dostupná pre takmer všetkých Eritrejčanov z maláriou ohrozených oblastí.

       Po tretie: Eritrejská vláda sa snaží vyhubiť moskytov postrekmi insekticídmi na miestach, kde sa moskyty množia.

       Tieto tri jednoduché základné postupy verejného zdravotníctva spôsobili doposiaľ najväčší prelom v predchádzaní úmrtiam na maláriu v celých dejinách ľudstva. Dodnes však žiadne z hlavných svetových médií o tom neinformovalo.

       Možno je to preto, lebo eritrejský prístup verejného zdravotníctva k zamedzeniu úmrtí na maláriu nenapchá desiatky miliárd dolárov do vreciek farmaceutických kartelov, jedného z najziskovejších priemyslov sveta.

       Malária je spôsobená parazitom, vlastne skupinou parazitov, ktorí sú schopní rýchlo si vyvinúť odolnosť voči liekom. Po troch desaťročiach výskumu nebol nikto schopný vyvinúť "vakcínu" proti malárii, ani žiadnu formu trvalej ochrany. Po tom, čo sa o to pokúšalo tak veľa ľudí, a všetci neúspešne, nemálo odborníkov v oblasti výskumu málarie pochybuje, či vôbec niekedy bude vynájdená proti nej akákoľvek použiteľná "vakcína". Domnievajú sa, že aj keby výrobcovia vakcín nejakú "vakcínu" vyvinuli, malária si s najväčšou pravdepodobnosťou vypracuje proti nej odolnosť, a tak si bude africká chudoba musieť kupovať novú patentovanú "vakcínu" každých pár rokov.

       "Dar" vo výške 1 miliardy dolárov na vývoj "vakcíny" proti malárii sa môže obrátiť na "dar, ktorý sa dobre vráti" vo forme desiatok miliárd dolárov utŕžených za nové, patentované "vakcíny" v samotnej Afrike, a Bill Gates, vďaka svojim investíciám do akcií farmaceutických firiem, potichu zhrabne nekonečný prúd afrických krvavých peňazí. "Dar" Billa Gatesa sa premení na program závislosti Afričanov na liekoch proti malárii.

       Nie je dosť dobre možné povedať, koľko stoviek tisíc, ba možno miliónov životov mohlo byť zachránených za dva roky, pred ktorými Bill Gates ohlásil svoj multimiliardový "dar" na výskum vakcín, keby sa len malé percento z tohto "daru" použilo na uplatnenie eritrejského prístupu k zníženiu úmrtnosti na maláriu.

       Bill Gates sa nestal milionárom tým, že bol dobrým chlapíkom - to ani omylom. On a jemu podobní si chcú pohodlne sadnúť a počkať si, kým sa im ich "dar" vráti, zatiaľčo milióny Afričanov zomrú zbytočne, pretože by bolo možné ich zachrániť uplatnením eritrejského historického prelomu v predchádzaní úmrtiam na maláriu.

       Neverte Billovi Gatesovi, že má na srdci tie najlepšie záujmy kohokoľvek iného, keď daruje 10 miliárd dolárov na výskum "vakcín". A nezabudnite, že v tomto svete žiaden dobrý skutok nezostane nepotrestaný, keďže Bezpečnostná rada OSN opäť zvažuje zavedenie nových sankcií, ktoré poškodia eritrejskú ekonomiku a ublížia Eritrejčanom.

 

Thomas C. Mountain

       je jediným nezávislým západným novinárom v Africkom rohu, ktorý žije v Eritrei a píše z nej správy od roku 2006. Môžete mu napísať na thomascmountain@yahoo.com

 

Poznámka redakcie:

       k liečbe malárie viď knihu Jim Humble: "MMS - Miracle Mineral Solution", na stiahnutie tu: https://truthbooks.blogspot.com/

 


Preklad tohto článku zabral prekladateľovi približne hodinu a 10 minút čistého času.