BCG vakcína proti tuberkulóze spôsobila ochorenia 115 rumunských detí, z čoho 50 bolo hospitalizovaných

05.12.2012 04:05

examiner.com - 25.XI.2012 - Jeannie Stokowski-Bisanti

 

       Pôvodný článok "Tuberculosis vaccine sickens 115 Romanian children; 50 hospitalized"
       z angličtiny preložil a okomentoval Ing. Marián Fillo.

 

bábätko s napuchnutou uzlinou po očkovaní BCG vakcínou
3-mesačné bábätko s napuchnutou lymfatickou uzlinou po očkovaní BCG vakcínou proti tuberkulóze

       V piatok 23.XI.2012 sa Európske stredisko pre prevenciu a kontrolu chorôb (European Centre for Disease Prevention and Control = ECDC) so sídlom v Štokholme (Švédsko) vyjadrilo, že 115 detí v Rumunsku ochorelo na následky očkovania proti tuberkulóze očkovacou látkou dánskej výroby, píše BusinessWeek.com. Tieto deti mali napuchnuté lymfatické uzliny a abscesy. Od marca bolo 50 z nich hospitalizovaných. Vo svojom televíznom vystúpení k tomuto problému rumunský minister zdravotníctva Raed Arafat povedal, že očkovanie proti tuberkulóze bude zastavené, až kým nebude zistená príčina týchto nežiaducich účinkov.

       Podľa Nilsa Strandberga Pedersena, výkonného riaditeľa firmy Statens Serum Institut (SSI) z Kodane - dánskeho štátneho podniku, spadajúceho pod dánske ministerstvo zdravotníctva, ktorý predmetnú očkovaciu látku vyrába, - sú napuchnuté lymfatické uzliny "úplne normálnym" nežiaducim účinkom BCG vakcíny (Bacillus Calmette-Guérin; tzn. očkovacej látky so živými baktériami Mycobacterium bovis, čiže baktériami kravskej tuberkulózy - pozn. prekl.). Pedersen tiež povedal, že nemôže potvrdiť, či je množstvo nežiaducich účinkov u rumunských detí nad bežným výskytom, a že abscesy sú tiež pomerne bežnými nežiaducimi účinkami tejto očkovacej látky.

       V Severnej Amerike nedávno istá kanadská skupina pre zvyšovanie povedomia o rizikách očkovania vyjadrila obavy z nežiaducich účinkov očkovania proti chrípke. Viac tu:

 

Zdroj:

 

Komentár prekladateľa:

       V Rumunsku sa zjavne používa tá istá vakcína "proti tuberkulóze" akou sa povinne očkovalo až do 31.XII.2011 aj na Slovensku - BCG vaccine SSI. "Proti tuberkulóze" som naschvál dal do úvodzoviek, pretože táto vakcína jednak až príliš často určité formy tuberkulózy spôsobovala (tzn. bola to v tých-ktorých prípadoch vakcína za tuberkulózu, nie proti nej), jednak proti najčastejším formám tuberkulózy nechráni prakticky vôbec nijak a proti tým pomerne zriedkavým závažným formám chráni aj podľa úplne oficiálnych údajov len veľmi mizerne.

       Odpoveď riaditeľa SSI je ukážkovým príkladom vyjadrenia štátneho úradníka, ktorý (ako je to aj na Slovensku až hriešne častým zvykom) odmieta priznať si chybu a niesť akúkoľvek zodpovednosť za vyslovene škodlivý výrobok podniku, ktorého je riaditeľom, nieto ešte zaplatiť poškodeným osobám primerané odškodné. O vyvodení dôsledkov z tohto incidentu, napr. o zmenách vo výstupnej kontrole kvality, vďaka ktorým by sa predišlo opakovaniu takýchto problémov, môžeme nanajvýš snívať.

       Pritom aj podľa vyše 100-násobne podhodnotených slovenských štatistík nežiaducich účinkov bola BCG vaccine SSI nielen najproblémovejšou na Slovensku používanou vakcínou, ale zároveň aj medikamentom č. 1 v tabuľke nežiaducich účinkov všetkých registrovaných medikamentov (nielen očkovacích látok), a to s vysokým náskokom pred 2. miestom, s väčším počtom hlásení než 2. a 3. miesto dokopy.

       Odpoveď riaditeľa SSI je o to nehoráznejšia, že podľa neho je "úplne normálne", keď z ani nie 200.000 živo narodených detí v Rumunsku utrpí 50 tak vážne nežiaduce účinky očkovania touto vakcínou, že musia byť hospitalizované, a to všetko len za niekoľko mesiacov. Mne to teda naozaj nepripadá byť "úplne normálne", obzvlášť nie, keď vakcína prakticky vôbec nechráni proti najrozšírenejšej forme choroby, proti ktorej je určená.

       Ale podľa nášho milovaného a od ucha k uchu vysmiateho vakci-gurua prof. MUDr. Svetozára Dluholuckého, CSc. je vraj očkovanie bezpečné na 100%:

"Vakcíny sú bezpečné na sto percent. Ak máte výskyt jednej vážnej komplikácie na milión očkovaní, tak sa vakcína okamžite sťahuje. To znamená 0, 0001 komplikácie, pritom len za čas, čo sme sa rozprávali, čiže asi dvadsať minút, zomrelo vo svete najmenej tridsať detí na osýpky a čierny kašeľ, ktorým očkovanie zabraňuje. Hovoriť o deväťdesiatdeväťpercentnej bezpečnosti je hlúposť. Ak by tam bolo čo i len polpercentné riziko, tak taká vakcína nemá šancu. To nie je môj názor, to sú celosvetové výskumy. Ja sa očkovaním zaoberám od roku 1974."

       Naozaj? Čo by na toto tvrdenie prof. Dluholuckého povedalo ECDC? Odhliadnuc od toho, že pravdepodobnosť 1 z milióna nie je 0,0001 ale 0,000001 (možno urobila chybu redaktorka, nechajme tak), podľa prof. Dluholuckého by vakcína s rizikom vážnych nežiaducich účinkov (a vážne rozhodne museli byť, keď si vyžiadali hospitalizáciu) 50/200.000 = 1/4.000 = 0,00025 mala byť OKAMŽITE STIAHNUTÁ. Ako to, že nebola? Nezdá sa vám, že tu ktosi bezočivo klame?

 


Preklad, komentár a zverejnenie tohto článku zabrali prekladateľovi približne 2 hodiny čistého času.

Ak sú pre Vás tieto informácie zaujímavé či prínosné, môžete našu činnosť podporiť.

 

Diskusia: BCG vakcína proti tuberkulóze spôsobila ochorenia 115 rumunských detí, z čoho 50 bolo hospitalizovaných

ach

jar | 08.12.2012

Za chvilu vyjde zakon ze povinnost skocit do studne...kam to uz speje....fuj.

no a neverili by ste...

alena | 07.12.2012

no a neverili by ste, ze niektori ludia na SK (aj lekari a zdr.sestry) si myslia,ze sa este k ockovaniu proti TBC raz vratime,lebo to bola chyba, ze sme s tym prestali :-) nevadi im, ze sa touto "skvelou" vakcinou ockuje uz len v Rumunsku a to este s takymito "skvelymi" vysledkami...nevadi im, ze napriek tomu, ze na SK bol dlhodobo velmi nizky vyskyt ochorenia, rocne sposobila tato vakcina vazne neziaduce ucinky cca 200 detom a tieto museli brat aj silne hnusne lieky proti TBC,ktore maju dalsie neziaduce ucinky na novorodenca...niektore museli ist na chirurgicky zakrok v narkoze kvoli hnisavym lymfatickym uzlinam...k tomuto by sme sa mali akoze vratit???

Re:no a neverili by ste...

ela | 08.12.2012

zial, stale zijeme na SK v dobe temna, vid strasny clanok o ,,uprave,, zakona nasimi zakonodarcami... svoje kladivo na carodejnice, rozumej zakon stale ,,vylepsuju,, aby ludia mali MENEJ A MENEJ SLOBODY. Ficoidi - dakujeme!!! Vrahovia deti!

tabuľka nežiadúcich účinkov podĺa info. ŠÚKL

ferko | 06.12.2012

už len ten článok na pluskask vyvolal vo mne nepríjemné pocity v žalúdku, nutkanie na zvracanie (nauzeu), vracanie a bolesť hlavy :( a to neužívam žiadne medikamenty, ani vakcíny (okrem tých povinných čo som dostal za mlada)

nevedomí ludia

jar | 05.12.2012

Ked niekedy načnem s niekym temu ockovanie,tak ludia bud maju pozitivny postoj k tomu,alebo neutralny.Automaticky davaju svoje deti zaockovat,lebo doktorka povedala a robi sa to.Toto ma hnevá.Hadam ziadny rodic to neskuma blizsie?minule som citala clanok v casopise pre mamičky,kde nejaka odbornicka radi deti ockovat,ake je to dobre atd.a to isto je vo viacerych casopisoch a ludia ked si sem tam nieco precitaju,tak sa im len potvrdi ze robia akoze dobre pre svoje deti.ako ludom otvorit oči???

Re:nevedomí ludia

Ing. Marián FILLO | 06.12.2012

No nasilu to nejde. Musia najprv sami hľadať pravdu, musia sami chcieť ju spoznať.

V niektorých (ktorí sú v zásade otvorení novým poznatkom, len ich zatiaľ nejak nenapadlo pochybovať o očkovaní) sa dá vzbudiť zrnko pochybnosti otázkou napr. "Čítal(a) si príbalový leták k vakcíne? Čo hovoríš na tie nežiaduce účinky, čo sú tam uvedené?"

Každopádne by som sa vystríhal násilného presviedčania. A ak už skúšate klásť pochybnosti vzbudzujúce otázky, tak nečakajte, že sa doposiaľ očkujúci človek stane neočkovačom v priebehu pár sekúnd. Typicky ten "prerod" trvá týždne až mesiace. Treba každému dopriať čas na to, aby si ten zosypaný domček z karát v hlave nejak utriasol a nanovo usporiadal, a to musí urobiť sám, neurobíte to zaňho Vy a už vôbec nie z pozície autority.

Tejto autoritatívnosti, ktorá je možno do istej miery na mieste vo vzťahu k malým deťom, sa vo vzťahu k dospelým musíme odnaučiť - veď to je práve to, čo nám na mnohých očkujúcich (a očkovanie zbožňujúcich) lekároch a vakci-celebritách vyslovene vadí.

No a samozrejme, že niektorí z oslovených (možno väčšina) vo svojom presvedčení vytrvajú napriek Vašim pochybovačným otázkam. Taký je život a netreba si z toho robiť ťažkú hlavu. Je to ich sloboda, ich zodpovednosť.

Predovšetkým sa však treba vystríhať akéhokoľvek nátlaku voči očkujúcim rodičom. Naša osveta sa nesmie stať "evanjelizačnou kampaňou" a už vôbec nie krížovou výpravou na "obrátenie pohanov na pravú vieru". Nejde nám predsa o vieru v zmysle považovania nijak nepreukázateľných tvrdení (dogiem, "právd" viery) za pravdivé, ale o skutočnú vedu, o preukázateľnú pravdu, o slobodu a o zdravie nás a našich detí.

Nechajme iným ich slobodu. Keď chcú (napriek dôkazom o škodlivosti očkovania) očkovať, nech si očkujú (hoci z toho budú v priemere zrejme viac chorí než my neočkujúci). Nevytrhnete z Matrixu niekoho, komu Matrix plne vyhovuje. K vyslobodeniu sa z Matrixu môžete pomôcť iba niekomu, kto sa z neho vyslobodiť chce, kto je "zvedavý", kto hľadá vysvetlenia, príčiny, premýšľa a je aspoň trochu ochotný vzoprieť sa Systému. Duchovný pokrok nemôžete urobiť za niekoho bez jeho vlastného pričinenia. Môže ho urobiť len každý sám (možno so štipkou Vašej pomoci). A nie je to otázka sekúnd, ale otázka dlhého času.

Re:Re:nevedomí ludia

jar | 06.12.2012

Jasne,mate pravdu,neda sa nasilu niekoho o niecom presviedcat.Len si potom pripadam ako somar,ked ludia z okolia inak rozmyslaju ako ja.O par dni mam dat pediatrovi verdikt o ockovani dietata.uz vopred som povedala,ze odmietam ockovanie,ale dali nam este cas na rozmyslenie.A cuduju sa preco takto rozmyslam.dostavam sa do neprijemnej situacie,a nechcem ani nic podpisovat,kedze odmietnutie budu chciet hlasit.

Re:Re:nevedomí ludia

ela | 06.12.2012

cista pravda. ja som o ockovani nepochybovala ani zamak, kedze sa nikde nespominalo nic ine, iba pozitiva ockovania - negativa ako keby ani neboli. ale ked prisla hysteria okolo ,,pandemie,, prasecej chripky, tak som sa cez rozne clanky a diskusie dostala ku problematike ockovania na roznych www strankach, vratane tejto. a veru, par mesiacov trvalo, kym som zmenila svoj nazor... raz darmo, co je do cloveka vtlkane roky, nezmizne v par sekundach, chce to dlhsi cas...

Senior

Helena | 05.12.2012

U nás v Domovoch dôchodcov je povinné očkovanie proti tuberkulóze a chrípke. Nevieme koľko starkých z toho zomrie.
Na www.pravda.sk je článok:
https://zdravie.pravda.sk/zdravie-a-prevencia/clanok/76500-nedovolme-chorobe-ohrozovat-nase-pluca/
kde lekárka odborníčka na pľúcne choroby hovorí, že každého pacienta ktorý je chorý na pľúca (obštrukčná choroba pľúc) treba pravidelne zaočkovať proti tuberkulóze a chrípke. Poznám jedného pána čo má astmu a chodí k takejto odborníčke, tiež ho pravidelne očkuje.
Neviem, neviem, nevyznám sa v tom. Len si kladiem otázku, či títo pacienti nepôjdu skôr do nebíčka, či sa im nezničí imunita, či nezískajú ďalšie choroby z očkovania.

Re:Senior

Ing. Marián FILLO | 05.12.2012

Tiež si tak hovorím, že očkovanie dôchodcov je v štýle:
"Doopatrujem starých ľudí. Zn.: Bleskurýchlo"

Prípadne v štýle "znižujeme schodok štátneho rozpočtu", presnejšie Sociálnej poisťovne.

Re:Re:Senior

Helena | 05.12.2012

Pán Ing. Fillo, viete sa veľmi dobre vyjadriť. Ja čo pletiem niekoľko jazykov mám problém s vyjadrovaním. Ale pred chvíľkou mi volala kamarátka a povedala mi, že jej susedka dôchodkyňa pred chvíľou "pyšne" oznámila, že dnes bola zaočkovaná týmito dvoma očkovacími látkami. Aj plakať je málo.

Re:Re:Re:Senior

stara mama | 05.12.2012

v našej kancelárii s nami pracuje 73. ročný kolega a vie o tejto problematike, prave včera bol na kontrole u svojej lekárky a chcela ho očkovať proti chrípke a keďže sme ho pred tým varovali, že teda boli by sme radi, keby s nami aj nadalej pracoval, aby na očkovanie radšej rýchlo zabudol ! A veru nás poslúchol, kiežby boli všetci takýto uvedomelý :-}}

Re:Senior

alena | 07.12.2012

Očkovanie proti chripke astmu len zhorsuje! Studia na detoch,ktore mali astmu to uz aj dokazala-ich stav sa zhorsil,mali viac astmat.zachvatov - u starkych to bude to iste...Moja osobna skusenost je,ze po ockovani som dostala alergie a alerg.astmu a po liecbe injekciami Pollinex (tiez obsahuju hlinik ako vakciny) som dostala astmat.zachvat - odvtedy uz ziadne vakciny,len prirodna liecba a mam od astmy pokoj...Po "liecbe" starkych s astmou vakcinami proti chripke budu mat velmi rychlo "pokoj" ich osetrovatelia...urcite nech to odmietnu...Teraz zomrela najstarsia zena sveta 116 rocna a ked sa jej pytali na "tajomstvo" jej dlhovekosti - odpovedala len, ze zdrava strava - to je tajomstvo uspechu - nie toxicke vakciny !!!!

Re:Re:Senior

Helena | 07.12.2012

Môj veľký sen je zbaviť sa alergickej nádchy bez liekov. Neviete poradiť?

Re:Re:Re:Senior

alena | 08.12.2012

Ja som vyskusala vselico (klasicku "liecbu", aj alternativnu-napr.aj akupunkturu-10 sedeni-3000 Sk u jedneho Dr., ale zial nepomohlo...), ale pomohla mi tato prirodna liecba. Treba to brat 2 roky na vyliecenie, ale uz po cca 3 mesiacoch uzivania som nemala v sezone problemy....https://naturterapia.meu.zoznam.sk/
A tiez som pocula dobre referencie na liecbu biorezonaciou, pristrojom Bicom (napr. MUDr. Šuch) - to som mala v plane vyskusat, ked spominana prirodna liecba nezaberie - nechcela som sucasne skusat to aj to a nevediet potom co zabralo...a kedze zabralo a sezonu uz prekonavam tak,ze o nej ani neviem a bez akychkolvek liekov,tak som osobne biorezonanciu zatial nevyskusala, ale pocula som,ze su dobre vysledky (treba cim skor ist odkedy alergia vznikla, cim dlhsie ju mate,tym asi dlhsie bude trvat liecba-viac sedení...u deti su vraj vynikajuce vysledky uz aj po par sedeniach...) Ak bude treba,tak tam pojdem s mojim dietatom urcite...

Re:Re:Re:Re:Senior

Helena | 08.12.2012

Ďakujem.

Záznamy: 1 - 16 zo 16

Pridať nový príspevok