Baxter - spoločnosť, čo uvoľnila vakcíny nakazené vírusom vtáčej chrípky, - sťahuje 300.000 vakcín kvôli vážnym nežiaducim účinkom

10.11.2011 08:38

NaturalNews.com - 10.XI.2011Jonathan Benson

 

       Pôvodný článok "Baxter, same company that unleashed tainted avian flu vaccines, recalls 300,000 flu vaccines for serious adverse reactions"
       z angličtiny preložil Ing. Marián Fillo.

 

       Baxter Healthcare Corp. oznámila stiahnutie zhruba 300.000 dávok svojej vakcíny proti chrípke Preflucell kvôli údajne nadmernému výskytu nežiaducich účinkov. Baxter je tou farmaceutickou spoločnosťou, ktorá bola prichytená pri vkladaní vírusu vtáčej chrípky do vakcín proti chrípke v roku 2009, viď https://www.naturalnews.com/025760.html.

       Britský denník Daily Mail oznámil, že vysoký počet zaočkovaných touto očividne nepodarenou výrobnou dávkou Preflucelu hlásilo nežiaduce účinky ako únavu, bolesti svalou a bolesti hlavy. Vakcína, ktorá sa vyrába špeciálne pre tých, čo majú alergiu na vajcia, bola schválená vo Veľkej Británii len v marci 2011.

       "Vakcínu sťahujeme kvôli tomu, že tieto nežiaduce účinky boli hlásené u tejto konkrétnej výrobnej dávky častejšie," povedal hovorca Baxteru. Tento hovorca sa tiež pokúsil uistiť verejnosť, že tí, čo už sú Preflucelom zaočkovaní, "by si nemali robiť starosti o svoje zdravie."

       V tom istom čase však Baxter nariadil poskytovateľom zdravotnej starostlivosti nepodávať viac Preflucel pacientom, bez ohľadu na to, z ktorej výrobnej dávky pochádza. A od tohto oznámenia mnohé Európske krajiny, v ktorých sa táto vakcína predávala, ju prestali používať a namiesto toho prešli na rôzne alternatívy.

       "Preflucel by sa už nemal používať a zostávajúce zásoby zo sťahovaných výrobných dávok by mali byť vrátené pôvodnému dodávateľovi, ktorý by mal vrátiť nákupnú cenu," oznámil Britský regulačný úrad pre lieky a zdravotnícke výrobky (UK Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency). "Žiadny ďalší Preflucel z ľubovoľnej výrobnej dávky by teraz nemal byť podávaný."

       Čo je výhodné pre Baxter, žiadne ďalšie informácie neboli verejnosti poskytnuté ohľadne dôvodu pre nárast nežiaducich účinkov. A ak je táto vakcína taká nebezpečná, že sa výrobca rozhodol stiahnuť niekoľko stoviek tisíc dávok a zastaviť jej podávanie, ako môžu úradníci povedať, že tí, čo už sú ňou zaočkovaní, sú v bezpečí?

       Škandál z roku 2009, do ktorého bola namočená aj americká odnož Baxteru v podstate odhalil, že táto spoločnosť je dodávateľom pre bioteroristov. Nakoniec úroveň biologickej bezpečnosti č. 3 (Biosafety Level 3 = BSL3) závody, v ktorom bola nakazená vakcína vyrábaná, by zabránila neúmyselnej kontaminácii, čo znamená, že išlo o úmyselné spiknutie, viď https://www.naturalnews.com/025760.html. Akú špinavosť sa to teraz Baxter pokúša zakryť tým, že teraz sťahuje z trhu Preflucel?

 


Preklad tohto článku zabral prekladateľovi približne 30 minút čistého času.

Ak sú pre Vás tieto informácie zaujímavé či prínosné, môžete našu činnosť podporiť.