Americký úrad pre kontrolu liečiv napomenul firmu GlaxoSmithKline kvôli pretrvávajúcej bakteriálnej kontaminácii pri výrobe jej vakcín

09.08.2014 21:12

NaturalNews7.VIII.2014Ethan A. Huff

 

       Pôvodný článok FDA slaps vaccine manufacturer for ongoing bacterial contamination
       z angličtiny preložil Ing. Marián Fillo.

 

ilustračný obrázok — injekčná striekačka       Pretrvávajúce problémy v továrni na výrobu vakcín proti chrípke v Quebecu (Kanada) viedli k zásahu FDA. Podľa správ FDA poslal varovanie britskému farmaceutickému molochu GlaxoSmithKline (GSK) v snahe dotlačiť túto firmu k rýchlym zmenám výrobného postupu, inak bude čeliť ďalšiemu vyšetrovaniu a možným pokutám.

       Továreň GSK v Ste-Foy je hlavnou továrňou na výrobu vakcíny Flulaval proti sezónnej chrípke. Táto očkovacia látka obsahuje aj formaldehyd a ortuť obsahujúci konzervant thimerosal.

       Podľa správ má GSK v posledných rokoch veľký problém vyrobiť nekontaminovanú výrobnú dávku tejto vakcíny. Len tento rok táto firma musela vyhodiť vyše 20% výrobných dávok vakcín kvôli bakteriálnej kontaminácii. To je rozpoloženie, ktoré — keby sa pritrafilo výrobcovi vitamínových doplnkov, — by viedlo k okamžitému uzavretiu spoločnosti a zhabaniu všetkých jej výrobkov kukláčmi.

       Keďže však ide o farmaceutickú spoločnosť s obratom niekoľko desiatok miliárd dolárov ročne, jediným dôsledkom zatiaľ bolo jemné pokarhanie od FDA. V nedávnom odoslanom liste FDA varuje GSK, že ak nevyhovie zákonným požiadavkam na bezpečnosť výroby — viete, to sú tie, ktoré poskytujú aspoň základnú ochranu miliónov starších ľudí, tehotných žien a detí, ktoré budú očkované Flulavalom na jeseň tohto roku — tak snáď dôjde k ďalším krokom zo strany FDA.

       „Nedostatky, popísané fo formulári FDA 483, vydanom na záver inšpekcie … sú známkou toho, že vaše oddelenie kontroly kvality si neplní zodpovedne svoje úlohy, aby zabezpečilo totožnosť, silu, akosť a čistotu vášho schváleného biologického liečiva a medzičlánkov,“ karhá FDA vo svojom liste GSK.

 

Aj keby Flulaval nakoniec poškodil alebo zabil deti, GSK je chránený pred žalobami

       To všetko znie pekne a budí to dojem, že FDA vtejto veci koná oprávnene. Ale GSK má problémy vo svojej továrni na Flulaval už celé mesiace. A hoci GSK už údajne odpovedala na varovania FDA asi trikrát, podľa FierceVaccines sa nevykonalo nič podstatné na nápravu chyby, ktorá môže vystaviť milióny ľudí počas nadchádzajúcej chrípkovej sezóny vysokému riziku.

       Ak by šlo o akúkoľvek inú spoločnosť, vyrábajúcu vacné a potenciálne smrtiace výrobky, môžete si byť istí, že by došlo k rýchlej náprave, aby sa predišlo prípadným žalobám. Keďže však očkovací priemysel je chránený pred žalobami kvôli skorumpovanému rozhodnutiu Najvyššieho súdu USA, ktorý odobril protiprávny a zločinný zákon o očkovaní, výrobcovia očkovacích látok, ako napr. GSK, sa nemajú veľmi čoho obávať, čo sa týka žalôb od poškodených zákazníkov.

       Inými slovami: ak budú nevinné deti na smrť otrávené Flulavalom, ich rodičia nemajú veľmi čo urobiť na dosiahnutie spravodlivosti. Preto by rodičia mali rozmýšľať poriadne a dlho o rizikách, spojených s očkovaním, pred tým, ako dovolia svoje deti zaočkovať, obzvlášť keď nežiaduce účinky očkovania bývajú často trvalé a v niektorých prípadoch úplne ničivé, ako napr. poruchy autistického spektra (Autism Spectrum Disorders = ASD).

       „Karty na súde sú rozdané v neprospech rodičov,“ povedala Rebecca Esteep z Coalition for Vaccine Safety (Spojenectvo za bezpečnosť očkovania) po rozhodnutí Najvyššieho súdu USA, ktoré chráni spoločnosti, ako napr. GSK, od žalôb zo strany rodičov.

       „Vládni advokáti chránia vládny program pomocou vládou platenej vedy pred vládnymi sudcami. Kde je v tom spravodlivosť?“ dodáva k podvodným „očkovacím súdom“, ktoré posudzujú poškodenia zdravia, spôsobené očkovaním.

 

Zdroje