Ako vyhrať ľubovoľnú hádku o očkovaní

23.09.2011 22:04

International Medical Council on Vaccination - 3.IV.2011 - Dr. William Campbell Douglass ml.

 

       Pôvodný článok "How To Win the Vaccine Argument Every Single Time"
       z angličtiny preložil Ing. Marián Fillo
.

 

Dr. William Campbell Douglass ml.       Sandra je starostlivá stará mama, ktorá sa Vám možno v mnohom podobá. Nechce, aby malým deťom z jej rodiny napichali plno vakcín. Je však zavalená drístami jej "priateľov", čo pojedli všetku múdrosť sveta a čo si myslia, že deti sú ako vankúšiky na ihly (tzn.: možno do nich napichať nespočet ihiel, rozumej: vakcín - pozn. prekl.).

       Sandra hľadá ďalšie informácie, o ktoré by sa s týmito priateľmi podelila.

       Ja jej ale poradím niečo lepšie: ako zápasiť a zakaždým vyhrať hádku s pro-očkovacím davom, alebo aspoň premeniť protivníkov na koktajúcu kôpku frustrovaného želé.

       Všetko, čo treba, je spýtať sa tri jednoduché otázky:

 

1. Je očkovanie bezpečné?

       Vaši pro-očkovací "priatelia" budú tvrdiť, že bezpečné je... a možno dokonca zopakujú tvrdenie, že spojitosť očkovania s autizmom bola vyvrátená.

       Nebola. Ale viete čo? Môžete ich odzbrojiť pripustením niečoho takého... pretože aj bez toho môžete vyhrať argumentačný súboj.

       Namiesto toho upriamte pozornosť na Gardasil (na Slovensku predávaný pod značkou Silgard - pozn. prekl.) - nebezpečnú očkovaciu látku proti HPV, ktorá je spojená s desiatkami úmrtí a tisíckami vážnych nežiaducich účinkov. Poukážte na očkovanie proti prasacej chrípke, ktoré spôsobilo ľuďom stratu vedomia, choroby či dokonca smrť.

       A potom zaútočne na ich slabé miesto nejakým nedávnym titulkom z novín, lebo zakaždým nájdete niečo ako "Japonsko hlási 6 úmrtí bábätiek po očkovaní".

       To je len spred pár týždňov. Pripadá vám to ako bezpečné?

 

2. Zachraňuje očkovanie životy?

       Zástancovia očkovania sa na Vás pozrú ako na debila a povedia: "Samozrejme!".

       Tak si pýtajte dôkaz — lebo žiadneho niet.

       Môžete však dokázať, že NEZACHRAŇUJÚ životy, lebo výskum očkovania proti chrípke je krišťáľovo jasný: V rokoch, kedy je nedostatok vakcín alebo keď vakcinačné kmeňe chrípkového vírusu nezodpovedajú dominantnému kmeňu chrípkovej sezóny, nenastáva žiadny nárast počtu úmrtí na chrípku, ktorý by musel nastať, keby vakcína v ostatných prípadoch skutočne "zachraňovala" životy.

       V skutočnosti však prakticky žiadny rozdiel v úmrtnosti nenastáva (pre ďalšie náboje kliknite sem — nedávno zverejnená štúdia, ktorú môžete citovať).

 

 3. Je očkovanie vôbec potrebné?

       Vaši protivníci nepochybne začnú papagájovať nejaký srdcerevúci príbeh, čo našli na Internete, o nieko, kto zomrel na nejakú podivnú chorobu... Zabudnite však na ojedinelé príbehy a pozrite sa na čísla: Všetky hlavné prenosné ochorenia, ktoré údajne boli vyhubené očkovaním, boli na ústupe už dávno PRED tým, než očkovanie proti nim vôbec bolo vymyslené.

       A keď tieto choroby udrú dnes, nie sú ničím, z čoho by sme si mali robiť ťažkú hlavu. Napr. posledná veľká epidémia osýpok mala úmrtnosť okolo 0,25% (dnes to už v Európe či Severnej Amerike býva 0,1% a menej - pozn. prekl.).

       Vašim diskusným partnerom možno po tomto argumente vzkypí pena okolo úst. Nepribližujte sa k nim príliš. Nevzdelanosť je totiž nákazlivá — a niet proti nej žiadneho očkovania.

 

www.douglassreport.com

 


Preklad tohto článku zabral prekladateľovi približne 1 hodinu čistého času.