Adams, Mike

28.06.2010 14:30

fotografia - Mike Adams       je odborníkom na holistickú výživu, ktorý rád učí ľudí, ako vylepšiť svoje zdravie.

       Napísal tisíce článkov, rozhovorov, návodov pre spotrebiteľov a kníh na tému zdravia a životného prostredia, čím ovplyvnil životy miliónov čitateľov po celom svete, ktorí zakúsili nebývalé zlepšenie svojho zdravia vďaka čítaniu jeho článkov.

       Adams je nezávislým novinárom so silnými mravnými zásadami, ktorý nie je platený za písanie článkov o akomkoľvek výrobku alebo firme.

       Vytvoril približne 100 "CounterThink" (= protichodné myslenie, zrejme v zmysle "proti (hlavnému) prúdu" - pozn. prekl.) kreslených vtipov a vyrobil niekoľko populárnych hip-hop-ových pesničiek na tém spoločenského svedomia.

       Založil tiež internetový obchod priateľský k životnému prostrediu, zvaný BetterLifeGoods.com, ktorý využíva zisky z predaja na podporu programov na ochranu spotrebiteľov.

       Je tiež známym podnikateľom v oblasti vývoja softwareu, založil spoločnosť na vývoj softwareu pre e-mailový marketing, na ktorom bežia aj notifikácie o nových článkoch na NaturalNews.com.

       V súčasnosti je Adams výkonným riaditeľom neziskovej organizácie Consumer Wellness Center (Stredisko pre dobré zdravie spotrebiteľov) a zaoberá sa fotografovaním prírody, capoeirou, Pilatesovou metódou a bio-záhradkárčením. Je tiež autorom početných kníh o zdraví vydaných vydavateľstvom Truth publishing, je tvorcom niekoľkých "grassroots" kampaní, vrátane kampane Spam. Don't Buy It! (Nekupujte výrobky inzerované v nevyžiadaných e-mailoch!), ako aj tvorcom zdarma stiahnuteľného "Honest Food Guide" (sprievodcu poctivými potravinami). Vytvoril tiež encyklopedické stránky HerbReference.com (encyklopédia liečivých bylín) a HealingFoodReference.com (encyklopédia liečivých potravín).

       Adams verí v slobodu slova, slobodný prístup k výživovým doplnkom a v skoncovanie s korporátnou mocou nad zdravotníctvom, génmi a semenami. Adamsove vlastné zdravotnícke štatistiky a programové vyhlásenia nájdete na stránke www.HealthRanger.org.

 

Z portrétu autora na konci článku
"WHO to tax your internet usage to fund vaccines in third-world countries"
preložil Ing. Marián Fillo.