Ad: MUDr. Marta Špániková o sloboda-v-ockovani.sk

22.01.2011 22:34

MUDr. V. S.

 

       Som už dva roky po ukončení štúdia medicíny na lekárskej fakulte. Od ukončenia štúdia sa môj pohľad na medicínu rapídne zmenil.

       Čítala som články, ako vás niektorí lekári osočujú, že nie ste kompetentní posudzovať, či je očkovanie dobré alebo nie. Tak by som Vám rada napísala, čo to znamená "byť kompetentný", keď máte titul MUDr.

       Počas štúdia medicíny sa nikto nemá čas zaoberať tým, či fakty, ktoré mu predkladajú, sú pravdivé alebo nie. Rýchlo to nahádzať do hlavy, spraviť skúšku a rýchlo sa zamerať na ďalšiu skúšku. Poviem vám úprimne, že ja som nemala po skončení medicíny ani páru o tom, že očkovanie môže byť nebezpečné!

       Ak na skúške z pediatrie nevysypete z hlavy presné poradie a jednotlivé očkovania, tak letíte zo skúšky. Chcela by som vidieť tváre skúšajúcich, keby sa im niekto opovážil podať kritiku očkovania. Asi by nedoštudoval. :-)

       Nikoho nezaujíma, čo očkovacia látka obsahuje. Ktovie prečo?

       Iba následné čítanie a dovzdelávanie sa mi otvorilo oči, že ohľadne očkovania nie je všetko s kostolným poriadkom. Takže keď Vám niekto bude tvrdiť, že má titul MUDr., neznamená to nič. Podla mňa tí ľudia nemajú ani páru o tom, ako vakcíny fungujú, z čoho sú zložené, a už vôbec nehovoriac o tom, akým spôsobom sa pripravujú.

       Drvivá väčšina lekárov nemá vôbec tušenia, za čo tak veľmi bojujú! Verte mi, že viete o očkovaní viac, než väčšina lekárov! Ďakujem vám (autorom tejto stránky) za to, čo robíte pre ľudí.

       V prípade, že sa nejakého lekára dotkol môj článok, rada si jeho námietky a pripomienky k téme očkovania prečítam v diskusii pod týmto článkom.

       Dosť bolo mlčania, je čas otvorene diskutovať!

 

Diskusia: Ad: MUDr. Marta Špániková o sloboda-v-ockovani.sk

info

tanja | 11.08.2011

je to zaujimave citat ale nezaujimave ked nevieme kto to pise...takze ak je to ozaj pravdive tak trebalo by to nejak zdokladovat a odhalit sa...dakujem

Re:info

Ing. Marián FILLO | 05.09.2011

Žiaľ, pisateľka nechcela byť priamo menovaná, ale iniciály sú skutočné.

Re:info

ohienok | 05.02.2013

a ako by ti to pomohlo vediet jej meno. podla mna nie vsetko v zivote musi byt podlozene detailami... a ja poznam min. 2 mudr ktory su proti ockovaniu .. tiez tu ich mena nebudem davat preco..

uprimnost,cestnost=zaklad dovery vztahu lekar-pacient

anett | 24.01.2011

Dobry den, dakujem Vam za uprimnost, cestnost a v neposlednom rade velku odvahu. Velmi si to vazim. V dnesnom svete sa to uz zial velmi nevidi. BTW - v podstate toto iste funguje na vsetkych VŠ :-)
Lekarom by ale v ziadnom pripade nemalo stacit len vypocutie si stanoviska UVZ SR a mienkotvorneho lekara na to, aby si tento nazor hned osvojili a dalej reprodukovali svojim pacientom bez dalsieho vlastneho preverovania faktov a analyzovania dostupnych studii od svojich zahranicnych kolegov-lekarov.
Neverim,ze by este niektory z lekarov po precitani si knihy od Dr.med. M. Hirteho-Ockovanie za a proti a potom ako by si zohnali studie v nej uvedene a sami by ich analyzovali, este dokazalo povedat: "Som 100% presvedceny,ze ockovanie Vasmu dietatu nemoze sposobit vazne vedlajsie ucinky pripadne az smrť" Nie je hanba lekara, ak rodicovi povie:"Toto Vam neviem zarucit, chybaju dlhodobe studie..."-pacient by ocenil uprimnost a cestnost, co je zaklad dovery vo vztahu-lekar-pacient.
Preto Vy, pani doktorka budete mat urcite vela spokojnych pacientov, kedze si viete ziskat ich doveru, co je zakladom uspesneho vztahu!

Malo by sa dat v tejto oblasti vela veci do poriadku. V 1. rade dodrziavat mnozstvo hlinika vo vakcine podla toho ako to stanovila American Society for Clinical Nutrition (1991)- a to medzne hodnoty pre nerizikovy prijem hlinika v injekcii ci infuzii v mnozstve 2 mikrogramy na kg telesnej vahy a den.
Je neuveritelne a nepochopitelne,ze je schvalena hexavakcina, len pri ktorej je tato medzna hodnota prekrocena u 6 kg vaziaceho kojenca az 25-NASOBNE !!!! Nehovoriac o tom, ked dieta dostane v 1 den hexavakcinu, Prevenar a nebodaj na doporucenie aktivneho pediatra aj Rotarix !!! Jeden pripad tazkeho neurolog.poskodenia dietata po tejto "skvelej kombinacii" je aj tu na fore...
Ten,kto si mysli,ze hlinik je neskodny,nech si precita napr. toto:

Dr.med. Hirte vo svojej knihe pise o pokusoch s hlinik.zluceninami na zvieratach,pri tychto pokusoch moze dojst k velmi dramat.javom,ako to dokazala prac.sskup.okolo kanadskeho vedca Petrika (2007).Dalej sa tam pise: "Vychodiskom tohto vyskumu bolo podozrenie , ze tzv. syndrom vojny v Zalive u amer.vojakov mohla zavinit ockovacia latka. Vedci vstrekli mysiam hydroxid aluminia v rovn.pomere s mnozstvom,ktore pri ockovani normalne dostanu kojenci a vysledok porovnali s placebo skupinou. U mysi naockovanych hydroxidom aluminia sa nasledne objavila svalova ochablost,strata pamäti, uzkostlive stavy a castejsie sa u nich objavili aj alergicke prejavy na kozi.Pri naslednej pitve u nich vedci objavili znamky neuronalnej apoptozy,teda programoveho zaniku nervovych buniek, a to v mozgovych oblastiach riadiacich motoriku a priznaky degeneracie chorobnym nahromadenim astrocytov v mieche.V diskusnej casti autori uviedli:"...ak sa bude pokracovat s uzivanim tejto pomocnej latky vo vakcinach, kt.su urcene pre siroku verejnost,mohlo by to mat dalekosiahle zdravotne nasledky.Pokial nie je bezpecnost tejto pomocnej latky spolahlivo potvrdena dlhodobymi studiami, v kt. by sa starostlivo preskumal jej vplyv na nervovy system, je treba pocitat s tym, ze mnoho ockovanych moze byt ohrozenych neskorsimi neurologickymi komplikaciami"
zdroj: Petrik,M.S., Wong, M.C., Tabata, R.C., Garry,R.F., Shaw, C.A.:Aluminium adjuvant linked to gulf war illness induces motor neuron desth in mice. Neuromolecular Med 2007, 9(1):83-100

Ked si dame do google "aluminium toxicity" hned na 1.odkaze tu https://emedicine.medscape.com/article/165315-overview sa o.i. pise - zakl.fakty: 1. telo nemá absolútne nijakú fyziologickú potrebu hliníka (čo by bola ľuďom známa) 2. z potravy zostane v tele len 0,3% zjedeného hliníka 3. len pri preskočení prekážky v podobe tráviacej sústavy (alebo pri dysfunkcii obličiek) sa hliník akumuluje, napr. pri vnútrožilovo podanom hliníku 40% u dospelých a až 75% u novorodencov!!! 4. mechanizmy otravy: zastavenie činnosti enzýmov, zastavenie syntézy bielkovín, zmeny vo fungovaní nukleových kyselín (to sú napr. RNA a DNA - nosičky dedičných infomácií!!!), zmeny v priepustnosti bunkových membrán

Takisto by malo byt samozrejmostou,ze schvalovaci organ musi poznat komplexne zlozenie vakciny pred jej povolenim. Zlozky schovane pod termin "obchodne tajomstvo",ktore ani schvalovaci organ nepozna , nemoze zarucovat neskodnost a bezpecnost vakciny a jej zloziek...A ked k tomu pridame to, ze neexistuju nezavisle dlhodobe dvojito zaslepene placebom kontrolovane studie s dostatocne velkou vzorkou,ktore by potvrdzovali bezpecnost a neskodnost vakciny plus u nas este nefunkcnost systemu hlasenia neziaducich ucinkov...uz ani niet potom co dodat...
Nedivim sa preto,ze aj tento lekar vyrazne upravil povinny ockovaci kalendar u svojho syna...s coraz vacsou informovanostou bude takychto bielych lastoviciek pribudat...
https://ona.idnes.cz/sveho-syna-nenechavam-ockovat-proti-sedmi-nemocem-rika-lekar-p5p-/zdravi.aspx?c=A100913_120844_zdravi_lf

Re:uprimnost,cestnost=zaklad dovery vztahu lekar-pacient

Ing. Marián FILLO | 24.01.2011

To už je celkom solídny komentár, čo by sme mohli dať do sekcie Články / Komentáre. Len by som Vás potom poprosil (ak ste za) o doplnenie mäkčeňov a dĺžňov.

podpora

MarinBa | 23.01.2011

Ja Vam tiez dakujem a chcem vyjadrit podporu, ale obavam sa, ze ak nevystupite z anonymity tak diskusia nebude mat velku hodnotu pre "autority" a na druhej strany rozumiem preco ste zostali v anonymite. Charakterny lekar to ma v dnesnej dobe "biznisu" velmi tazke, myslim ze uz spominane prirovnie ku kacirom v stredoveku je velmi vystizne. Drzim palce aby vas nezlomili !

info

Štefan | 23.01.2011

dakujem za priznanie.
Dufam, ze takychto lekarov bude pribudat, ktori priznaju, ze nieco nie je v poriadku s tymi vakcinami.

Pridať nový príspevok