Ad: Bioetik doc. MUDr. Jozef Glasa, CSc., PhD. o (ne)očkovaní na rádiu Lumen 30.I.2013

25.02.2013 08:00

Dátum: 31.I.2013 23:47
Predmet: očkovanie a etika
Komu: jozef.glasa@szu.sk

 

logo rádia LumenPán Glasa,

       Včera (tzn. 30.I.2013 - pozn. red.) som Vás počul na Lumene. Mali ste zaujimavý príspevok o bioetike:
https://audio.lumen.sk/download.php?subor=rozhovor_30_1_2013.mp3
       Chcel by som sa informovať ohľadom očkovania, ktoré organizácie ste mali na mysli ako tie, ktoré bojujú proti očkovaniu? Ja na Slovensku poznám 2 iniciatívy. Jedna je za slobodu v očkovaní a druhá je za uvedomenie si rizík očkovania.

       Chcem sa Vás teda ako bioetika opýtať, či si myslíte, že je etické, ak:

  • sa nemôžem slobodne rozhodnúť, či na mojom dieťati bude vykonaný lekársky zákrok, akým je napr. očkovanie (tak ako je to napr. v zahraničí),
  • ma štát núti na očkovanie, ktoré má aj nežiaduce účinky, ale odmieta uznať poškodenia po očkovaní, hoci to vedecky dokázať nevie a dôkazné bremeno je na poškodených. Na druhej strane je dosť vedeckých štúdií, ktoré hovoria o možných poškodeniach z očkovania. (V zahraničí existujú fondy na odškodnenie, aj sa využívajú),
  • som nútený používať očkovacie látky, vyrábané génovými manipuláciami, o nežiaducich účinkoch ktorých nemáme zatiaľ ani tušenia,
  • som nútený používať očkovacie látky, pestované na bunkách, množených z buniek, odobratých z potrateného dieťaťa,
  • kvôli očkovaniu bolo vykonaných niekoľko potratov (muselo prebehnúť viacero pokusov odberov a množenia buniek, aby sa ten proces vyladil, a pravdepodobne sa ďalšie potraty vykonajú v budúcnosti, ak sa ukáže, že tieto bunky majú konečnú životnosť),
  • sa sloboda jedinca podriaďuje prospechu väčšiny (to mi niečo pripomína).

       Na jednej strane v rozhovore hovoríte o nebezpečenstvách antikoncepčných tabletiek pre ženy a pre životné prostredie, na druhej strane Vám nevadia pozostatky cudzích génov a ďalších škodlivých zložiek vo vakcínach.

       Naozaj je etické a rozumné umelo ovplyvnovať imunitný systém človeka? Ak to takto pôjde ďalej, tak sa dožijeme doby, že čo choroba - to očkovanie a bez očkovania človek nebude schopný ani prežiť (v USA sa už k tomu blížia). Kedysi boli mumps, ružienka, ovčie kiahne, osýpky normálnymi detskými chorobami, dnes z nich robíme smrteľných strašiakov. Nebolo by lepšie hľadať spôsob, ako prirodzene stimulovať imunitný systém, aby lepšie odolával votrelcom zvonka? Viď vyhrávať bitky ale prehrať vojnu. Tie spôsoby už existujú, ale mainstream ich nepropaguje, lebo nevynášajú tak ako napr. očkovanie, viď zmena nášho vzťahu k mikróbomVitamín D a Očkování, poruchy vývoje a imunity u dětí.

       Ak sa fundovaní bioetici nepostavia za ochranu etických princípov, musia to asi robiť "nevzdelanci".

       Ďakujem za odpovede.

S pozdravom
Rastislav Fukas

       P.S.: Ďalšie "etické" udalosti okolo vakcín viď nižšie:

 

Pozn. red.: viď tiež:

 


Zverejnenie tohto článku (grafická úprava + doplnenie mäkčeňov a dĺžňov + kontrola odkazov) zabralo šéfredaktorovi www.slobodaVockovani.sk približne 2 hodiny čistého času.

Ak sú pre Vás tieto informácie zaujímavé či prínosné, budeme radi, keď našu činnosť podporíte.

 

Diskusia: Ad: Bioetik doc. MUDr. Jozef Glasa, CSc., PhD. o (ne)očkovaní na rádiu Lumen 30.I.2013

poznámka

beata | 30.05.2013

občas keď niečo nájdem, pošlem Vám, pre zmenu
https://www.forbes.com/2011/03/09/japan-says-pfizer-sanofi-vaccines-did-not-cause-pediatric-deaths-marketnewsvideo.html

Senior

Helena | 26.02.2013

https://www.naturalnews.com/039247_vaccinations_strokes_neurology.html
V tomto článku je uvedené aké choroby vyvolávajú vakcíny - aj mŕtvicu medzi mladými ľuďmi.

do diskusie

maja | 25.02.2013

Aj toto video stojí za pozretie, trvá 2 hod. Podľa Vášho uváženia, pán Fillo, buď ho nechajte v diskusii, nech si ho pozrú aj ostatní, čo čítajú Vaše stránky, alebo ho zmažte.

Endgame-Plán zotročení světa nový světový řád

https://www.bilderberg.cz/inpage/endgame-plan-zotroceni-sveta-novy-svetovy-rad/

Senior

Helena | 25.02.2013

https://www.infowars.com/50-signs-that-the-u-s-health-care-system-is-a-gigantic-money-making-scam-that-is-about-to-collapse/
Práve som prečítala tento článok - 50 znakov, že Americký zdravotný systém je obrovský podvod čo zarába peniaze a je pred kolapsom. Je tam uvedených aj 16 bodov čo máme robiť aby sme ostali zdraví. Jeden z nich je: NEDAŤ SA OČKOVAŤ

?

? | 25.02.2013

MUDr = mudrujúci

Re:?

Ing. Marián FILLO | 26.02.2013

Heh... Niekedy mám skôr pocit, že
MUDr. = Mechom UDRený

Ale zase česť tým nositeľom tohto titulu, čo berú svoju prácu poctivo a úprimne, a nie ako zlatú baňu na úkor zdravia svojich pacientov. Nemajú to v týchto časoch vôbec ľahké a nemali by sme ich hádzať do jedného vreca s tým morálnym odpadom, na ktorý tu (skoro) všetci nadávame.

Senior

Helena | 25.02.2013

Dobre ste to napísali pán Ing. Fillo. Veru keď každý deň prechádzam mojimi angl. webmi natur. medicíny by som najradšej "kričala", že už pomaly na všetko sa vymýšľajú vakcíny. A tie "hrozné" prídavné látky, gmo... Potom prečo sme chorí, prečo nevládzeme...Vznikajú nové tzv. zriedkavé choroby...

Re:Senior

Ing. Marián FILLO | 26.02.2013

Autorom článku/e-mailu nie som ja, ale istý poslucháč rádia Lumen a zároveň čitateľ tejto stránky.

Ja som len jeho e-mail zverejnil - po doplnení mäkčeňov a dĺžňov, pár pravopisných opravách a (typo)grafickej úprave.

Dobre napísané...!

Peter | 25.02.2013

Very good!

Re: veľmi Dobre napísané...!

stara mama | 25.02.2013

každý deň sa presvedčujem , že sme sa rozhodli správne, toto nemá s ETIKOU naozaj nič spoločné, ale zato s PRACHMI áno. Je smutné až zarážajúce, že práve Tí, čo by mali sami upozorňovať na tie neetické veci ich SAMI ROBIA !! FUUJ-hamba !!! Ale to sa asi nestalo v katolíckej cirkvi prvý krát....., asi sa spoliehajú, že ovečky pojdu bez blekotania dobrovolne pekne poslušne si dať všetko napichať, veď je to etické a my sme tí múdri a vy ste tí hlúpi. A Uveriť Vám p. Glasa sa určite nehodlám, bolo by to pre mňa neetické. A dobre si prečítajte tento článok prečo, možno na to prídete!! A postreh, zaujímavé je to, že vždy takíto ľudia, ktorí toto propagujú majú za sebou vždy takýchto fajn sponzorov div sa svete !!!

Re:Re: veľmi Dobre napísané...!

Ing. Marián FILLO | 25.02.2013

Bolo by zaujímavé položiť doc. Glosovi nejakú otázku, na ktorú by v pravde nebolo možné odpovedať inak než poškodením mena niektorého z jeho sponzorov - že čo by v takom prípade urobil. :-)

Re:Re:Re: veľmi Dobre napísané...!

filip | 25.02.2013

Keďže Glasa sa ukázal ako znalec vakcín,mohol by ovečkám poradiť,ktoré konkrétne sú určené na redukciu populácie.Pre jeho sponzorov by nemal byť problém opýtať sa samotného Billa Gatesa.

https://www.cez-okno.net/clanok/pozri/popularizacia-depopulacie-a-la-bill-gates

Re:Re:Re:Re: veľmi Dobre napísané...!

stara mama | 25.02.2013

ano, máte pravdu a hovorí sa o tom už vo veľkom aj u nás, je to síce dlhšie video, ale pozrite si ho namiesto večerného filmu, bude tam samozrejme aj trošku:-((( ekonónie a naša pravdepodobná budúcnosť : Globálna kríza a kontrolovaná spoločnosť :
https://www.youtube.com/watch?v=CpWK79lEpVs

Re:Re:Re:Re:Re: veľmi Dobre napísané...!

Helena | 25.02.2013

Ďakujeme za link na video. Veľmi rada počúvam videa prof. Staneka. Vo viacerých spomína, že existuje liečenie rakoviny za USD 600 - ja by som rada vedela aké je to liečenie.

Záznamy: 1 - 14 zo 14

Pridať nový príspevok