21 prírodných náhrad za očkovanie proti chrípke

17.01.2016 19:56

Natural Society9.XII.2014Christina Sarich

 

    Pôvodný článok 21 Natural Alternatives to the Flu Shot
    z angličtiny preložil Ing. Marián Fillo.

 

    Stredisko pre potláčanie a predchádzanie chorobám v USA (angl. Centers for Disease Control and prevention = CDC) nedávno pripustilo, že tohtoročná (pre sezónu 2014/2015 — pozn. prekl.) vakcína proti chrípke vás pravdepodobne neochráni pred chrípkou, ale chránila vari niekedy? Hoci CDC kvôli tomu vydalo formálne ospravedlnenie sa, očkovanie proti chrípke už roky množstvo odborníkov vidí ako neúčinné. Ale nebojte sa, v tomto článku sa dozviete o vyše 20 prírodných liekoch na chrípku, ktoré obsahujú prírodné antivirotiká.

ilustračný obrázok: očkovanie vs. prírodné liečivá    Nijak nás neprekvapuje, že zdravotné poisťovne ani samotní očkovaní pacienti (ak si očkovanie hradili sami), ktorí sa dali zaočkovať dlhšie vopred, pripravujúc sa na chrípkovú sezónu v januári a februári 2015, nedostanú svoje peniaze späť, napriek priznaniu CDC, že vakcíny pre túto sezónu sú neúčinné.

    Na konci svojho ospravedlnenia sa však CDC hovorí, že na chrípku je určitý „liek“, ale vyjde vás draho. GlaxoSmithKline a Roche vám radi poskytnú dve svoje antivirotiká, určené pacientom s chrípkou. Takže aj keď sa nedáte zaočkovať proti chrípke kvôli neúčinnosti vakcíny, farmaceutický moloch sa aj tak rád postará o váš prípad.

    Zaujímavé je, že  očkovanie proti chrípke vás možno nikdy naozaj nechránilo , keďže vírus, čo spôsobuje chrípku, nie je len jeden. Preto niet vakcíny proti chrípke, ktorá by chránila proti všetkým chrípkovým vírusom. Chrípkové vírusy časom mutujú — prispôsobujú sa. Ak je nejaká vakcína navrhnutá, aby zabíjala jeden typ vírusu, vírus môže zmutovať tak, aby sa prispôsobil „liečivu“, ktoré bolo vytvorené, aby ho zabilo. Biotechnologické spoločnosti sa pokúšali vyvinúť jedno-dávkovú, všestrannú očkovaciu látku, ktorá zabije každý vírus.

ilustračný obrázok: hlávky cesnaku

    Ak by bolo naozaj možné zabiť všetky vírusy, žiadny by na tejto planéte nezostal. Podobne ako ľudia, aj vírusy niekedy robia chyby pri kopírovaní RNA či DNA, a tieto malé chyby sa môžu opakovať, čím vzniknú nové kmene. Ak tieto mutácie nezabijú príslušné telo, rozmnožujú sa, čím vytvoria nové potomstvo s „chybným“ kódom. Preto sú ľudia zvyčajne náchylní ochorieť, až na to, že je v tom jeden háčik.

    Vrodená imunita človeka pracuje s týmto svetom podivných a stále sa meniacich vírusov a mikróbov. Iba keď je naša prirodzená imunita oslabená alebo narušená, telo s vyššou pravdepodobnosťou dostane chrípkový či ľubovoľný iný vírus, ako aj ďalších bežných votrelcov, ako sú kvasinky, rôzne parazity (vrátane červov), améby a iné jednobunkové prvoky.

    Máme vonkajšie i vnútorné druhy obrany. Množstvo enzýmov, obsiahnutých v slzách, pote a hliene na slizniciach zažívacieho, dýchacieho a rozmnožovacieho ústrojenstva zneutralizuje prípadných votrelcov (ak nie sú zmenené látkami, ako sú napr. glyfosát (herbicíd Round-up od Monsanta — pozn. prekl.) alebo očkovanie). Vnútorne fagocyty (biele krvinky) obkľúčia votrelcov, ak naša imunita pracuje, ako má.

    Nakoniec máme aj dobré baktérie v našich črevách, ktoré pracujú na vytesňovaní tých zlých a strpčujú tým zlým život v našom tele. Ak máme nevyvážené zloženie vnútorných baktérií, staneme sa hostiteľmi parazitov a vírusov.

    Nepotrebujeme žiadnu ďalšiu neúčinnú vakcínu proti chrípke, vyrobenú biotechnologickou spoločnosťou, ani ďalšiu dávku rakovinotvorných chemikálií od farmaceutického molocha. Potrebujeme len dobre živiť svoju vrodenú imunitu probiotikami a podporovať ju prírodnými prostriedkami.

ilustračný obrázok: echinacea

 

21 prírodných liekov na chrípku (antivirotík)

    Tu je zoznam 21 prírodných antivirotík a liekov na chrípku, ktoré to zvládnu lepšie, než by akýkoľvek super-liek od GlaxoSmithKline kedy mohol. Prečo CDC o týchto prostriedkoch nikdy nehovorí?

  1. Koloidné striebro. Je tak silné, že zabije aj vírus HIV. Zabíja aj baktérie a kvasinky.
  2. Obrubovec mnohoklaný (lat. Lomatium dissectum). Je „tajnou“ bylinkou proti chrípke, o ktorej vie len veľmi málo ľudí. Koreň má proti-vírusový účinok a zároveň prečistí dýchacie cesty, čo je obzvlášť užitorné na zvládnutie druhotných nákaz, ktoré často nastupujú po prekonaní chrípky.
  3. Zinok. Soli zinku sa ukázali byť veľmi účinné v boji s vírusmi.
  4. Zelený čaj (lat. Camellia sinensis). Táto super-potravina, ktorá je najmenej spracovaným čajom, má mnoho prínosov pre zdravie. Boj s vírusmi patrí medzi ne. Používa sa ako antivirotikum už storočia.
  5. Medovka lekárska (lat. Melissa officinalis). Je účinná proti herpes-vírusom a viacerým ďalším.
  6. Baza čierna (lat. Sambucus nigra). Tieto úžasné bobule môžu vyliečiť poranenia, pomôcť s upchatým nosom a účinne bojovať s prechladnutím a chrípkou.
  7. Olivový list (lat. Olea europaea). Starí Egypťania považovali olivovník za symbol nebeskej sily, pretože je silným posilňovačom imunity. Prekypuje silnými fytochemikáliami a antioxidantmi, ktoré vás chránia pred chrípkou.
  8. Lapacho (lat. Tabebuia impetiginosa). Je účinné pri zneškodňovaní, spomaľovaní, potláčaní, zabíjaní a brzdení vírusov, vrátane herpes-vírusov, vírusu detskej obrny (poliomyelitídy), vírusu vezikulárnej stomatitídy, vírusu vtáčej myeloblastózy, Rauscherovho vírusu myšacej leukémie, vírusu ľudskej nedostatočnej imunity (angl. Human Immunodeficiency Virus = HIV), chrípkového vírusu a viacerých ďalších.
  9. Sladké drievko (lat. Glycyrrhiza glabra). Skvelé antivirotikum. Lieči dokonca aj ovčie kiahne a pásový opar.
  10. Cesnak (lat. Allium sativum). Zdravá potravina, ktorá môže ochrániť pred prechladnutím, chrípkou a mnohými ďalšími chorobami. Viac k zdravotným prínosom cesnaku v samostatnom článku.
  11. Echinacea (lat. Echinacea). Výťažok z 8 rôznych druhov echinacey má preukázateľné proti-vírusové účinky.
  12. Ľubovník bodkovaný (lat. Hypericum perforatum). Táto bylinka vám dokáže nielen zlepšiť náladu. Je aj antibiotikom a antivirotikom.
  13. Vitamín D (cholekalciferol). Výborný vitamín, ktorý treba mať v zásobe. Chráni pred viacerými vírusmi a tiež predchádza sezónnym depresiám, ktoré sú počas chrípkovej sezóny bežné.
  14. Vitamín C (kyselina askorbová resp. askorbát sodný). Podľa Michiganskej univerzity je silným antivirotikom.
  15. Probiotiká. Ľudské telo obsahuje 10x viac baktérií než vlastných buniek. Väčšina z nich, pokiaľ možno aspoň 85%, by mala byť priateľská bakteriálna mikroflóra. Tá nielenže útočí na choroboplodné baktérie a kvasinky, ale spúšťa aj správnu odpoveď bielych krviniek na votrelcov a ovplyvňuje mentálny a emocionálny stav. Odhauje sa, že 80% z okolo 100 biliónov baktérií v ľudskom tele sa nachádza v črevách.
  16. Zelený jačmeň alebo pšenica. Obe tieto trávy sú najlepšie odšťavené. Šťava zo zelenej pšenice omladzuje a nazývajú ju aj krvou všetkého života, keďže najviac pripomína zdravú ľudskú krv. Zelený jačmeň je tiež prírodným antivirotikom, ktoré sa na tento účel používa už po stáročia. Obe tiež čistia lymfatickú sústavu a posilňujú imunitu.
  17. Zázvor/ďumbier (lat. Zingiber officinale). Koreň zázvoru obsahuje vyše 14 bio-aktívnych zlúčenín, ktoré pomáhajú zvíťaziť nad chorobou.
  18. Húževnatec jedlý/šitake (lat. Lentinula edodes). Nielenže spomaľuje rast nádorov, ale aj vynikajúco zabíja vírusy a zlé baktérie všetkých druhov.
  19. Mačací pazúr/vilcacora (lat. Uncaria tomentosa). Táto bylinka posilňuje celkovú imunitu a prirodzenú obranyschopnosť tela. Rastie v povodí Amazonu, aj keď pri troche šťastia ju dostanete kúpiť vo vašom obchode so zdravými potravinami.
  20. Kozinec blanitý (lat. Astragalus propinquus/mambranaceus). Ďalšia starodávna liečivá bylinka. Zdvojnásobuje dobu prežitia pacientov s rakovinou a pomáha pri mnohých chorobách.
  21. Dobrý spánok. Nedostatok spánku činí človeka náchylným na choroby. Dokonca aj pár nocí dobrého odpočinku učiní človeka odolným voči prechladnutiu či chrípke.

ilustračný obrázok: usmiate dievča na tráve

    Prepáč, CDC, ale nebudeme viac kupovať medikamenty od farmaceutických molochov. Máme v našom protivírusovom arzenále vlastné prírodné lieky na chrípku. Tu je 9 ďalších spôsobov, ako posilniť imunitný systém.

 

Ďalšie zdroje: