5 otázok a odpovedí pre TV Markíza k právnej stránke očkovania

08.12.2012 20:54

Ing. Marián Fillo

 

ilustračný obrázok - paragraf       Občas ma nejaký redaktor (či už novín, časopisu, TV alebo rozhlasu) osloví, aby som odpovedal na ním položenú sadu otázok, ja odpoviem, ale on(a) si z toho potom vyberie len niečo a celý tento "rozhovor" tak nie je nikde uverejnený.

       Keď už som si dal tú prácu a zodpovedne odpovedal na položenú sadu otázok, je mi potom ľúto nechať to len tak ležať ladom, a tak aj teraz zverejňujem 5 otázok redaktorky TV Markíza k právnej stránke očkovania na Slovensku a moje odpovede na ne:

 

1. Všetky nordické štáty, Kanada, Japonsko, Holandsko, Nemecko, Veľká Británia atď. nemajú ani jedno povinné očkovanie. Napiek tomu je zaočkovanosť pomerne vysoká. Prečo je podľa vás potrebné vynucovať si na Slovensku očkovanie pod hrozbou finančného trestu?

       Finančný trest je čistý nezmysel, pretože na fakte, že dieťa zostane nezaočkované, vôbec nič nezmení.

       Ak je na očkovanie dobrý dôvod, lekár by to mal vedieť pacientovi (rodičovi) vysvetliť a zdôvodniť. To zrejme lekári v slobodných krajinách spravidla vedia, čo vedie k pomerne vysokej zaočkovanosti napriek slobodnej voľbe. U nás však asi nevedia (prinajmenšom MZ SR o tom zrejme vážne pochybuje), a tak sú ich nedostatočné vedomosti a neschopnosť komunikácie s informovaným pacientom nahradené nezmyselnou sankciou a despotickým prístupom.

 

2. Dohovor o ľudských právach a biomedicíne hovorí o ochrane zdravia a nie o povinnom podrobení sa zdravotníckeho zákroku. Aký teda všeobecne záväzný právny predpis, ktorý je v súlade s Ústavou, prikazuje povinné očkovanie?

       Nijaký nejestvuje.

       Všetky medzinárodné zmluvy o ľudských právach sú proti povinnému očkovaniu - buď priamo, uvedením práva na informovaný (ne)súhlas s akýmkoľvek zdravotníckym zákrokom, alebo nepriamo, uvedením práva na (fyzickú i duševnú) nedotknuteľnosť osoby, s ktorou je povinné očkovanie v rozpore.

       Ak nejaký právny predpis prikazuje povinné očkovanie, tak je zákonite v rozpore s Ústavou SR i niekoľkými medzinárodnými zmluvami o ľudských právach a základných slobodách, z ktorých Ústava SR vychádza.

 

3. Ak odmietnem povinné očkovanie a nedám svoje dieťa zaočkovať hrozí mi pokuta do výšky 350 eur. Kto pokutu udeľuje a vymáha? Čo sa deje ak ju rodič nezaplatí?

       Pokuta je do výšky 331,- € + trovy konania 16,- €, spolu teda max. 347,- €.

       Pokutu udeľuje regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) a v prípade, že ju rodič nezaplatí, môže ju RÚVZ dať na vymáhanie exekútorovi. Doposiaľ nemáme informácie o tom, že by RÚVZ pokutu skutočne posunul exekútorovi, ale vieme o jednom prípade, v ktorom sa tým RÚVZ vyhrážal.

 

4. Tento rok bolo u nás zrušené očkovanie detí proti tuberkulóze, minulý rok by za odmietnutie tohto očkovania bola ešte udelená pokuta?

       Bolo to možné, i keď viaceré RÚVZ odmietnutie očkovania proti tuberkulóze tolerovali, keďže sa už zhruba rok pred jeho zrušením vedelo, že k zrušeniu dôjde od 1.I.2012.

 

5. Aké kritéria musia byť naplnené na zrušenie očkovania napr. proti tuberkulóze a na zavedenie nových očkovaní, ktoré v posledných rokoch pribúdajú.

       U tuberkulózy bola podmienkou chorobnosť pod 10 nových prípadov na 100.000 obyvateľov ročne, čo znamená menej než cca 540 nových prípadov ročne na Slovensku.

       Pri zavádzaní nových očkovaní sú motívy viac než pochybné, pretože pri nákazlivej žltačke typu B napr. odborná správa, ktorú si dalo vypracovať Ministerstvo zdravotníctva ČR, konštatuje, že očkovanie dojčiat proti tejto chorobe nemá zmysel a je finančne neefektívne. U pneumokokov sú dôvody zavedenia plošného očkovania dojčiat ešte pochybnejšie. Bližšie k tomu v článku "Na základe čoho bolo u nás zavedené povinné očkovanie proti pneumokokom?".

 


Zverejnenie tohto článku zabralo autorovi približne 30 minút čistého času.

Ak sú pre Vás tieto informácie zaujímavé či prínosné, môžete našu činnosť podporiť.

 

Diskusia: 5 otázok a odpovedí pre TV Markíza k právnej stránke očkovania

komentár od vážne individuálne úver

ariane | 11.03.2016

Dobrý deň, moje meno je ariane som len zdieľať s vami moja radosť, radosť, že pani ABYGAIL mi to dlho som pri hľadaní pripravený na operáciu v nemocnici a vďaka Bohu priateľ mi dal svoj e-mail a kontaktoval a ona ma poskytnutie úveru 50 000 € so sadzbou 4% ročne s veľmi jednoduché podmienky. Cítim sa dobre, teraz po operácie Ak ste potrebujú úver kontaktoval to ide vám pomohol. Tu je jeho e-mail: abyabygaelle@gmail.com

100% úver bez zabezpečenia vkladu

mark anthony s ramos | 10.03.2016

Máte nejaké nezaplatené účty? Ste v dlhoch? Musíte založiť firmu? Už ste bol odmietnutý vašej banky? Máte zlé úvery? To je informovať vás, že Thomas Credit firma dáva 2% miera pôžičky poskytované bez akéhokoľvek zaistenia alebo akýchkoľvek podmienok, dlhu úver, rizikový kapitál, podnikateľský úver, vzdelanie úver a úver na bývanie s podmienkami, ktoré 25 rokov odpisovania jednom mieste s možnosťou, v závislosti na kreditné obale. Zabezpečujeme od 10.000 do 900 miliónov v akejkoľvek mene. Ponúkame tiež finančný nástroj BG / SBLC (MT 103, MT 799, MT760) na financovanie projektu, rovnako ako úverové posilnenie. Zúčastnené osoby by mali napísať priamo na môj e-mailovej schránky pre okamžité odpovede. e-mailu; markanthonysramos@gmail.com

pastorharryloanfirm@outlook.com

pastor harry | 09.03.2016

Ahoj,

Hľadáte podnikateľský úver, osobné pôžičky, hypotéky, auto úver, úvery, pôžičky konsolidáciu dlhu, nezabezpečených úverov, rizikového kapitálu, atď .. Alebo máte úver od banky alebo finančné konfiguráciu bol odmietnutý alebo viac dôvody, Nenechajte svoje úverové riešenie! Som pastor Harry, súkromných veriteľov, požičiavanie podnikom a jednotlivcom s nízkymi a cenovo dostupné úrokovej sadzby vo výške 2%. Máte záujem? Kontaktujte nás za účelom liečenia úveru po prevode do 48 hodín. Kontakt: pastorharryloanfirm@outlook.com
aplikácie

Názov:
Dátum narodenia:
Pohlavie:
Rodinný stav:
adresa:
umiestnenie
Postavenie:
Poštové smerovacie číslo:
Krajina:
telefón:
E-mail:
Uvedie účel úveru:
Výška pôžičky:
Doba trvania úveru:
Čistý mesačný príjem.

Späť ku mne čo najskôr s vyššie uvedené informácie pre viac informácií.

Vďaka a Boh ti žehnaj

Pasotor Harry

komentár od vážne individuálne úver

ariane | 08.03.2016


Ja som z mojich finančných ťažkostí prostredníctvom pani, že moji kolegovia v službe som propose.ca dlho, ako som
Hľadáte pôžičku, a som odmietnutý bankou, ale táto dáma cítim úľavu v vypožičiavanie mi sumu vo výške 4500 € mám
splácať v 120 mesiacov vo výške 4% za an.je Rady
tých, ktorí potrebujú kontaktovať na
abyabygaelle@Gmail.com. to budete mať svoje pôžičky do 48 hodín

komentár od vážne individuálne úver

ariane | 25.02.2016

dobrý deň
S obeťou opakovane podvod úverov
peňazí medzi jednotlivcami skončil som nájsť dobrý človek
srdca, ktorý mi dal, požičiavanie peňazí, chcel som po mnoho rokov
a vďaka nemu som mohol realizovať svoje sny a zaplatiť svoje dlhy.
Zaplatené nič ako čerstvé a 72 hodín už dostal sub
na môj účet. Chvála Bohu, navrhujem vám aj pre všetky
vaše finančné problémy nechám svoj e-mail a kontaktu
pomôže vám.
adelinedumon1213@Gmail.com alebo mageritte.coster@gmail.com
A prisahám vám, že budete spokojní s 100/100
Ďakujeme vám za pochopenie.

Urgentní úvěr nabídka

Maria Iliana Mendez | 27.10.2015

dobrý deň,
Volám sa Maria Iliana Mendez zo Španielska a bol som hľadal úver po dobu 3 rokov, ale zlyhal mnohokrát a niekedy dokonca stratil moje peniaze v tomto procese, ako som stretol túto úprimný spoločnosť (James Harry Loan firma), že som sa konečne dostal môj pôžičku , Bolo to len o 3% úrokovej sadzby tak nízko a cenovo dostupné s mesačnými splátkami.
Ja mám pôžičku z tohto James Harry úver firmy a predtým, než mi pán James dal pôžičku som dal sľub, že ak sa mi môže dal úver budem publikovať a informovať ostatných ľudí, ktorí potrebujú úvery o svojej firme, a to je to, čo robím teraz. Chcem povedať svetu, ako mi pán James pomohol s pôžičkou.
Ak chcete úver, prosím, kontaktujte ma môj súkromný e-mail mariailianamendez@gmail.com pobj a tak som sa môžete obrátiť na pána Jamesa priamo, kde budete mať úver.
Takže, kontaktujte svoj email: mariailianamendez@gmail.com

franklinosayandescott@gmail.com

FRANKLIN SCOTT | 19.10.2015

Som Pán Franklin Scott certifikovaný úver veriteľ, ponúkam úver na individuálne i verejného sektora, ktoré potrebujú finančnú pomoc na nízkou úrokovou sadzbou vo výške 2%. Zlé úvery prijateľný, podmienky sú veľmi jednoduché a considerate.You nebudete ľutovať nič v tomto úverovej transakcie, pretože som sa budete usmievať. Naša spoločnosť zaznamenala mnoho objavov v oblasti poskytovania prvotriednych finančných služieb pre našich klientov, a to najmä v oblasti Orderline úveru a zabezpečenie kapitálu pre jednotlivcov a spoločnosti. Priniesli sme chorľavejúcu priemysel späť k životu, a sme späť dobré podnikateľské nápady, poskytnutím finančných prostriedkov na ich úvodného. Máme sieť investorov, ktorí sú ochotní poskytnúť finančné prostriedky bez ohľadu na sumu, ktorá jednotlivcom a organizáciám začať podnikanie a prevádzku. E-mail: franklinosayandescott@gmail.com Chcem, aby ste pochopili, že som Mr.Franklin Scott je mimo pomôcť menšie finančné privilégium dostať späť na trať tým, že poskytuje všetky typy úverov, ktoré im (EG) hypotéky, úvery na bývanie , podnikateľské úvery, zlé úverové pôžičky, obchodné úvery, štart-up-prevádzkové kapitálové pôžičky, úvery zo stavebného sporenia, pôžičky na autá, hotelové úvery a študentské pôžičky, na čo ešte čakáte na ASAP prečo nevyskúšaš pán Franklin Scott úver spoločnosti a byť bez dlhov každá zúčastnená Klient by ma ASAP kontaktovať (franklinosayandescott@gmail.com), a budem vám pomôžu s vašou túžby výšky úveru v poriadku, mi e-mailom dnes a budete radi, že ste urobil.

Potrebujete naliehavú pôžičku

JIM | 01.09.2015

dobrý deň,
  Potrebujete naliehavú pôžičku začať dobré obchodné alebo splatiť svoje dlhy?
Jb Finančná skupina spoločnosti vám môže pomôcť.
  láskavo kontaktujte nás na org.jb12@centrum.sk , ak máte záujem o ďalšie informácie.

monstrum

ela | 09.12.2012

veru, monstrum komunizmus je nebezpecne - zivi sa pozieranim slobody....

<< 39 | 40 | 41 | 42 | 43

Pridať nový príspevok