Očkovacia ruleta: skúsenosti, riziká a alternatívy — 47. Príbeh Madeline ● Príbeh Anny a jej dcérky

23.06.2016 22:48

Australian Vaccination Network (AVN) Inc.1998 (prvé vydanie)ISBN: 1329-4873

 

       Z knihy Vaccination Roulette: Experiences, risks and alternatives
       stranu 157 z angličtiny preložil Ing. Marián Fillo.

 

<<< predchádzajúca kapitola       obsah knihy       nasledujúca kapitola >>>

 

Príbeh Madeline

obálka knihy „Vaccination Roulette: Experiences, risks and alternatives“    Do troch dní od tretej dávky vakcíny proti záškrtu, tetanu a čiernemu kašľu sa telesná teplota Madeline vyšplhala na 39,5 °C. Mala napuchnutú fontanelu,[1] takže ju jej lekár poslal do Kráľovskej detskej nemocnice (Royal Children's Hospital) s podozrením na meningitídu (zápal mozgových blán). Keďže Madeline nemala žiadne známky stuhnutej šije, nemocničný lekár to vyhodnotil ako nesprávnu diagnózu, takže — vďaka Bohu — lumbálna punkcia nebola potrebná.

K. E. Mowle,
Brisbane, Austrália

 

[1]  Fontanela je mäkká plocha v strede vrchu hlavy veľmi malého bábätka. Je to diera, teda miesto, kde sa ploché lebečné kosti ešte nestretávajú, takže mozog bábätka je tam pokrytý len mäkkým obalom a pokožkou. Ak mozog takéhoto bábätka opuchne, ako sa to stalo Madeline, mozgové tkanivo sa vyduje von z fontanely. Keď bábätko rastie, lebečné kosti zrastú, čím sa fontanela uzavrie

 

Príbeh Anny a jej dcérky

    Keď moje zdravé a spokojné bábätko v júni (cz: červnu) 1993 dostalo druhú dávku niekoľkých vakcín, malo veľmi ťažkú reakciu na očkovanie. Moja dcérka neutíšiteľne plakala až vrieskala celý deň až do večera. Nemohla som ju položiť ani na minútku. Jediná vec, čo zastavila jej plač, bolo, keď som si ľahla veľmi ticho na posteľ a ju som mala položenú na sebe. Akýkoľvek môj pohyb spustil znovu jej vysoko položený vreskot. Keď som o tom neskôr povedala zdravotnej sestre, tak mi odpovedala, že to dokazuje, že očkovanie zaúčinkovalo!!!

    O 14 dní neskôr dostalo naše bábätko ekzém, počas spánku bolo rozhorúčené a v noci sa začalo často budiť. Pritom od dvoch mesiacov moja dcérka prespala na jeden záťah celú noc.

    Tiež začala mať probém s ušnou dutinou a neskôr sa jej rozvinuli početné alergie na potraviny. Jeden lekár ich počet označil za „vyše hlavy“.

    Teraz, vo veku 4 rokov, po množstve homeopatickej liečby, prísnych a obmedzených diet, je zdravotný stav mojej dcérky pod kontrolou. Ale veľký počet bežných potravín a prídavných látok u nej vyvolá celý rad problémov, od nádchy (cz: rýmy), ktorá — keby sme ju neliečili — by prešla do ochorenia uší, cez ekzém, opar, problémy s Candidou, nočné potenie, až po problémy s trávením.

Anna Klotz,
Západná Austrália

 

<<< predchádzajúca kapitola       obsah knihy       nasledujúca kapitola >>>

 


    Len vďaka dobrovoľným príspevkom čitateľov a poslucháčov môže Sloboda v očkovaní prinášať všetkým ľuďom bezplatne dôležité informácie (nielen) o očkovaní. Ak si myslíte, že naša práca má hodnotu, a ak je to vo vašich možnostiach, prispejte, prosím, na ďalší chod tejto stránky. Každé euro a každý cent je dobrý a srdečne ďakujeme zaň!
    Môžete však priložiť ruku k dielu aj iným spôsobom.