Médiá teraz propagujú mozog požierajúce vakcíny

07.09.2010 19:00

Mercola.com - 24.VIII.2010 - Dr. Joseph Mercola

 

       Pôvodný článok "Media Now Promoting Brain Eating Vaccines"
       z angličtiny preložil Ing. Marián Fillo.

 

       Dr. Robert Sapolsky vyvíja "vakcínu proti stresu" už 30 rokov, a na obzore sa už jedna taká črtá. Dr. Sapolsky verí, že je možné zmeniť chémiu v mozgu tak, aby sa vytvoril stav "sústredeného pokoja", a tvrdí, že sa blíži k cieľu v podobe výrobku genetického inžinierstva.

       Prispôsobil vírus oparu (herpes), aby vniesol umelo vytvorené gény na "ochranu nervov" hlboko do Vášho mozgu, čo zneutralizuje stresové hormóny. Podľa Blue Star Chronicles:

"Nanešťastie musíme počkať, kým sa skončia všetky klinické skúšky. Dovtedy sa musíme spoľahnúť na techniky zvládania stresu, ktoré už používame, ako napr. joga, cvičenie a u niektorých aj určité lieky."

 

Zdroj:

 

Komentár Dr. Mercolu

       Skúšky na ľuďoch tejto "vakcíny proti stresu" sú stále roky pred nami, ale som naozaj zvedavý, či nájdu dobrovoľníkov, ktorí budú chcieť, aby im pozmenený vírus oparu (herpes) putoval hlboko do mozgu. Kladný náhľad, ktorým médiá pozerajú na tento najnovší očkovací výmysel, môže vyústiť do toho, že ľudia budú na toto očkovanie pripravení a budú ho nedočkavo očakávať.

 

Vakcína, ktorá uľaví od stresu?

       Teoreticky vzaté, koncept vypadá seriózne. Dajte sa zaočkovať a zbavíte sa biča v podobe stresu - toho malého odporného naničhodníka, ktorý Vás zožiera postupne deň za dňom, ak mu to dovolíte. Skoro každý z nás si uvedomuje, že naša schopnosť vysporiadať sa so stresom v našich životoch je pravdepodobne jediný veľký činiteľ určujúci, či budeme alebo nebudeme zdraví.

 

Ach, keby bol život tak jednoduchý...

       Tak veľa z nás hľadá jednoduché rýchle riešenia. Koľko poznáte ľudí, čo jedia diétne jedlá a pijú diétne nápoje vo viere, že im to pomôže schudnúť? Pritom veda dokazuje, že opak je pravdou.

       S najvyššou pravdepodobnosťou sú to tí istí ľudia, čo hľadajú jednoduchšie, ľahšie a rýchlejšie riešenia.

       Áno, smutnou skutočnosťou v našej kultúre je, že väčšina chce všetko riešiť ľahkým spôsobom a veľké nadnárodné korporácie sú vždy dosť rýchle, aby poskytli riešenie, ktoré vyzerá, že vyrieši problém - ale nakoniec to takmer vždy skončí tak, že narobí viac škody než úžitku.

 

Mýtus o očkovaní

       Deti sú už teraz nadmerne očkované, obzvlášť proti chorobám, ktoré sa ľahko liečia a ktorých prirodzené prekonanie (bez očkovania) spôsobuje celoživotnú imunitu voči nim.

       Stres nielenže nie je prenosnou "nákazlivou chorobou", proti ktorej je potrebné očkovanie, ale máme tu nespočet bezpečných a takmer bezplatných spôsobov, ktoré takmer odstránia stres, alebo aspoň jeho zlé následky, zo života.

       Budeme v blízkej budúcnosti stáť v rade aj na očkovanie proti smútku, hnevu či úzkostlivosti? Snáď dokážeme vyvinúť očkovanie, ktoré nás učiní takmer imúnnymi voči akýmkoľvek pocitom, ktoré nás robia ľuďmi!

       Niet pochýb, že profesor Sapolsky zo Stanford University v Kalifornii je odborníkom na poli účinkov stresu na ľudí. Ale umelo manipulovať stresové hormóny na vytvorenie stavu "sústredeného pokoja" - použijúc k tomu geneticky modifikovaný vírus herpesu obsahujúci vakcínu, ktorá v podstate zoskratuje normálnu odpoveď mozgu na stres - je prinajlepšom riskantný návrh.

       Dokonca aj profesor Sapolsky povedal: "Ak mám byť úprimný, stále som milo prekvapený, že to funguje."

       Iróniou osudu, profesor tiež plne využíva výhody skutočne vyskúšaných a funkčných spôsobov úľavy od stresu, ktoré sa jeho vakcína snaží nahradiť: dať si voľno a vypnúť. Podľa správ vypol svoj e-mail a vybral si na celý mesiac august dovolenku, ktorú strávi s rodinou.

       Nuž, to je spôsob úľavy od stresu, ktorý môžem z celého srdca odporučiť!

 

Stres treba riešiť

       Je dôležité si všimnúť, že Vaše pocity vytvárajú fyziologické zmeny. Vaša pokožka, tep srdca, zažívanie, kĺby, energia v svaloch, vlasy na hlave a nespočetné bunky a sústavy, o ktorých ani neviete, sa menia s každým pocitom (emóciou).

       Zatiaľčo v strese sa tep srdca zvyšuje a tlak krvi rastie, krv prechádza z trupu do končatín a hlavy pre rýchle myslenie, boj či útek.

       Keď sa stres stane chronickým (sústavným), či už preto, že ste v strese po dlhú dobu, že máte príliš negatívnu odpoveď na dennodenné podnety vyvolávajúce stres alebo sa sústavne cítite preťažení a prepracovaní, môže to vážne ovplyvniť Váš imunitný systém a Váš:

  • krvný tlak
  • cholesterol
  • chémiu v mozgu
  • hladinu cukru v krvi
  • hormonálnu rovnováhu
     

       Stres, aj ten "bežný" každodenný, môže dokonca slúžiť ako cestička pre rakovinové mutácie, ktoré môžu vyvolať rast tumorov. V skutočnosti je stres dôležitým činiteľom v chorobe takmer všetkých pacientov, ktorí zavítajú na moju kliniku, čo je dobrý dôvod, prečo by ste mali mať účinný spôsob na uvoľnenie pocitov stresu z Vašej mysle a tela.

 

Ako sa vysporiadať so stresom zdravým spôsobom

       Je dôležité zapamätať si, že stres môže byť pre Vás užitočný rovnakým spôsobom ako cvičenie. Potrebujeme tento podnet na poskytnutie rovnováhy v živote. Ak by väčšina ľudí nemala v živote nijaký stres, mohla by zomrieť od nudy.

       Samotný podnet vyvolávajúci stres nie je až tak kľúčový. Dôležitejší je Váš postoj k stresu.

       Mnoho rokov som sa pokúšal aplikovať múdrosť W. Clementa Stonea, ktorý zomrel pred pár rokmi vo veku 100 rokov. Vyzýval ľudí, aby sa stali inverznými paranoikmi. Zrejme sa (rovnako ako väčšina ostatných ľudí) pýtate, čo to je inverzný paranoik.

       Namiesto viery, že svet sa proti Vám spikol, aby vám ublížil, radšej verte, že svet sa spikol, aby vám činil dobro. Namiesto toho, aby ste sa na každú ťažkosť a výzvu pozerali záporne, hľaďte na ňu ako na niečo, čoho úmyslom bolo Vás obohatiť, posilniť a zväčšiť Vaše šťastie.

       Aká neuveriteľne pozitívna viera! Predstavte si, o koľko ľahšie bude uspieť v živote, keď budete sústavne očakávať, že svet Vás podporí a dá Vám príležitosť. Takže akokoľvek tragickú a bolestnú udalosť´zažijete, verte, že sa stala pre určité dobro a aby Vás urobila nejakým spôsobom lepšími.

       Pripúšťam, že nie vždy sa mi darí používať tento prístup, ale silne verím, že je to tá najzdravšia možnosť.

 

Na dosiahnutie "sústredeného pokoja" nepotrebujete vakcínu

       Starať sa o svoje emocionálne zdravie (vrátane uvoľňovania stresu) je základným predpokladom dobrého zdravia. Vakcína však nikdy nebude riešením, a to ani keby už jestvovala a keby bolo dokázané, že je bezpečná, o čom Vás môžem silne ubezpečiť, že sa nestane.

       Výrobca síce môže povedať, že bezpečnosť bola dokázaná, skutočnosť je však taká, že u takmer každej vakcíny trvajú štúdie bezpečnosti prinajlepšom niekoľko týždňov (u Infanrixu Hexa len tri dni - pozn. prekl.) - a nie niekoľko rokov, ktoré sú potrebné na dôkaz bezpečnosti.
       Namiesto vakcíny môžete použiť viacero techník, ktoré Vám pomôžu vysporiadať sa so stresom a uvoľniť sa každý deň, napr.:

  • Cvičenie. Štúdie ukázali, že počas cvičenia sa v mozgu vylučujú upokojujúce chemikálie (endorfíny). Cvičenie je prirodzený spôsob ako dať telu príjemný odpočinok a zotavenie.
  • Doprajte si dostatok spánku.
  • Meditácia (rozjímanie)
  • Zmena postojov vo vyššie popísanom zmysle.
     

       Ďalej, používaním techník, ako je technika citovej (emocionálnej) slobody (EFT), môžete preprogramovať reakcie svojho tela na stres vyvolávajúce podnety každodenného života, ktorým sa nedá vyhnúť. EFT je druhom psychologickej akupresúry, ktorá spočíva v jednoduchom klopkaní prstami na vloženie kinetickej energie do určitých meridiánov na hlave a hrudi, zatiaľčo vyslovujete pozitívne výroky.

       Táto kombinácia poklopkávania na energické meridiány a vyslovovania pozitívnych výrokov odprace "skrat" - citový blok alebo stres - z bioenergetickej sústavy Vášho tela, čím sa obnovuje rovnováha Vašej mysle a tela.

       EFT je neuveriteľne účinná ak ju použije človek samu o sebe, ale môžete ju použiť aj v spojení s inými technikami na uľavenie od stresu, ktoré u Vás zaberajú. Môžete sa vydať na dlhú prechádzku do lesa, keď sa cítite preťažení, alebo sedieť vonku s dobrou knihou. Ďalším nápadom, ktorý je účinný u mnohých ľudí, je vytvoriť si rituál na zbavenie sa stresu po tom, čo prídete domov z práce (alebo pri západe slnka večer, keď deti prídu domov zo školy atď.).

       Môže to byť tak jednoduché ako prezlečenie sa do pohodlného odevu, pustenie si nejakej jemnej alebo inšpiratívnej hudby, či prevoňanie vzduchu nejakými upokojujúcimi vonnými olejmi. Tento posun vo Vašom dni Vám pomôže pri prechode z predchádzajúceho stresu do uvoľnenejšieho, pokojného stavu.

       Nemôžete, a domnievam sa, že by ste ani nemali úplne odstrániť stres z Vášho života, ale môžete popracovať na zmene Vašich reakcií na stres tak, že bude mať len veľmi malý dopad na Vaše zdravie a životnú pohodu. A ani jeden z týchto postupov nezahŕňa použitie syntetických medikamentov či vakcín akéhokoľvek druhu. Úľava od stresu sa dá dosiahnuť bezpečne, účinne a prirodzene.