India zastavila skúšky vakcíny proti HPV po tom, čo 6 dievčat zomrelo. USA ako odpoveď na 67 úmrtí nerobia nič

02.09.2010 16:41

NaturalNews.com - 1.IX.2010 - Ethan A. Huff

 

       Pôvodný článok "India halts HPV vaccine trial after six girls die, US does nothing in response to 67 deaths and counting"
       z angličtiny preložil Ing. Marián Fillo.

 

       Horory spôsobované vakcínami Gardasil (na Slovensku sa predáva pod menom Silgard) od firmy Merck a Cervarix od firmy GlaxoSmithKline pokračujú: 6 mladých dievčat nedávno zomrelo po očkovaní proti HPV počas skúšok týchto vakcín v Indii. Dve vakcíny proti ľudskému papilloma vírusu (Human Papilloma Virus = HPV) spôsobili v USA prinajmenšom 67 úmrtí, to však nevyvolalo nijakú odpoveď od zdravotníckych predstaviteľov USA - tí len ďalej pretláčali toto očkovanie na verejnosti. 6 úmrtí v Indii (ktorá má 4x viac obyvateľov než USA - pozn. prekl.) však stačilo na to, aby indická vláda okamžite zastavila skúšky týchto vakcín.

       "Dve zahraničné značky vakcín proti HPV, menovite Gardasil a Cervarix, boli pripustené ku klinickým skúškam (III. fáza) v Indii, pred vydaním povolenia na dovoz a predaj na indickom trhu," vysvetlil S. Gandhiselvan, minister pre zdravie a rodinu, vo vyhlásení pred indickým parlamentom. Kvôli týmto úmrtiam odporučil všetkým štátom, aby okamžite zastavili očkovanie proti HPV.

       Podľa správ boli tieto skúšky úplne neetické a nelegitímne, a neboli ničím iným než bezohľadným vykorisťovaním znevýhodnených ľudí z rozvojovej krajiny výrobcami liečiv. Keďže mnoho žien z priemyselne rozvinutých krajín už vie o nebezpečenstvách očkovania proti HPV a odmieta ho, výrobcovia vakcín sa presunuli do rozvojových krajín v snahe napichať celý svet nebezpečnými vakcínami.

       TruthAboutGardasil.org, stránka zasvätená odhaľovaniu skutočných nebezpečenstiev očkovania proti HPV, vysvetľuje tiež, že výrobcovia liekov podlo propagujú vakcíny v iných krajinách, pričom zachádzajú až tak ďaleko, že o nich lživo tvrdia, že sú povinné v USA, Francúzsku či Austrálii.

       "Považujeme to za porušenie ľudských práv a požadujeme, aby USA zaujali vedúcu úlohu v ochrane základných ľudských práv a zvolali vypočúvanie pred Kongresom (parlamentom USA - ppozn. prekl.)," povedala Rosemary Mathis z TruthAboutGardasil.org.

       Doteraz však bolo nahlásených 67 úmrtí po očkovaní proti HPV do VAERS (Vaccine Adverse Event Report System = Systém na hlásenie nežiadúcich účinkov očkovania v USA), a popri tom nespočet hlásení o vážnych nežiadúcich účinkoch s trvalými následkami, pričom predstavitelia verejného zdravotníctva s tým nič neurobili. Je teda nepravdepodobné, že by USA urobili čokoľvek na zastavenie celosvetového vydávania tohto jedu za liek.

 

Zdroje: