E-mailová konverzácia s hovorkyňou MZ SR + nezodpovedané otázky

09.07.2013 13:28

Ing. Marián Fillo

 

       Jeden pekný májový deň zakotvil v mojej e-mailovej schránke e-mail z Ministerstva zdravotníctva SR, čo sa nestáva často. Nižšie nájdete vernú reprodukciu našej e-mailovej konverzácie:

 


 

logo MZ SROd: Čižmáriková Zuzana <Zuzana.Cizmarikova@health.gov.sk>
Dátum: 14. mája 2013 8:44
Predmet:
Komu: sloboda.v.ockovani@gmail.com

 

vazeny pan fillo, kym taketo nieco tvrdite, tak sa prosim opytajte oficialne a neklamne, ziadnu kampan pre GSK sme nerobili, prave naopak, na tom stretnuti sme jasne firmam povedali, ze ideme robit kampan sami bez ich financii a aj sme ju urobili a viete kolko stala? uz sa o to zaujimal aj dennik sme, ale nepisal clanok, lebo nebolo o com, stalo na to 30 eur na chlebicky pre novinarov a tlac, tak prosim nezavadzajte verejnost vasimi vymyslami

 

Mgr. Zuzana Čižmáriková
riaditeľka komunikačného odboru MZ SR
mob.: +421 915 882 166
tel.:     +421 2 593 72 416
fax.:    +421 2 547 77 983
mail.:  zuzana.cizmarikova@health.gov.sk
web.: www.health.gov.sk

 


 

Od: Za slobodnú voľbu v očkovaní <sloboda.v.ockovani@gmail.com>
Dátum: 15. mája 2013 20:17
Predmet: Re:
Komu: Čižmáriková Zuzana <Zuzana.Cizmarikova@health.gov.sk

 

Milá pani Čižmáriková,

       môžete byť, prosím, konkrétnejšia, na ktoré moje tvrdenia z ktorého článku (presný odkaz) týmto mailom reagujete?

       Chcete tiež tvrdiť, že GSK nefinancuje "vzdelávanie" lekárov na Slovensku (napr. Mediforum Škola očkovania), čo je tiež de facto reklamná kampaň? Chcete tvrdiť, že táto komerčná (marketingová) aktivita GSK nie je de facto posvätená zo strany MZ SR, podobne Pfizerom platený Sprievodca očkovaním?

       Otázok mám na Vás more, chápte to ako zahrievacie kolo.

 

       Pýta sa a pekný večer resp. dobré ránko praje

--
Ing. Marián FILLO
* * * * * * * * * * * *
Sloboda v očkovaní - necenzurované informácie o očkovaní
https://www.slobodaVockovani.sk
sloboda.v.ockovani@gmail.com
* * * * * * * * * * * *
poštová adresa: Jaseňová 26, 01007 ŽILINA
tel./SMS/MMS: 0904 827 031 (prenesené do O2)

 


 

logo MZ SROd: Čižmáriková Zuzana  <Zuzana.Cizmarikova@health.gov.sk>
Dátum: 15. mája 2013 20:27
Predmet: Re:
Komu: Za slobodnú voľbu v očkovaní <sloboda.v.ockovani@gmail.com>

 

Gsk neplatilo mz sr ziadnu kampan ako vy tvrdite vo vasom clanku, kampan si mzsr robilo samo z vlastnych zdrojov a stalo nas to 30 eur

Odoslané z iPhonu

 


 

Od: Za slobodnú voľbu v očkovaní <sloboda.v.ockovani@gmail.com>
Dátum: 15. mája 2013 20:55
Predmet: Re:
Komu: Čižmáriková Zuzana <Zuzana.Cizmarikova@health.gov.sk

 

       Ktoré moje tvrdenie v ktorom článku? Pýtam sa už druhý krát. Článkov som už napísal desiatky, ak nie stovky, tak by som poprosil upresniť, pani Čižmáriková.

       30 € z vlastných zdrojov? To je vtip? Aké vlastné zdroje? MZ SR podniká alebo čo ste tým chceli povedať? Ak nepodniká, tak žiadne vlastné zdroje nemá, takže dalo 30 € z peňazí daňových poplatníkov, čiže aj z mojich peňazí, na reklamu na komerčné vakcíny, reklamu namiesto ich výrobcov.

       Tu nejde vôbec o výšku sumy, ide o princíp. MZ SR je marketingovým oddelením GSK a Pfizeru. Sama ste to práve potvrdila. Ďakujem.

       A poprosím Vás ešte o odpoveď na moje otázky z predchádzajúceho mailu:

       Chcete tiež tvrdiť, že GSK nefinancuje "vzdelávanie" lekárov na Slovensku (napr. Mediforum Škola očkovania), čo je tiež de facto reklamná kampaň? Chcete tvrdiť, že táto komerčná (marketingová) aktivita GSK nie je de facto posvätená zo strany MZ SR, podobne Pfizerom platený Sprievodca očkovaním?

 

Za odpovede vopred ďakuje
--
Ing. Marián FILLO

 


 

logo MZ SR

Od: Čižmáriková Zuzana <Zuzana.Cizmarikova@health.gov.sk>
Dátum: 15. mája 2013 21:26
Predmet: Re:
Komu: Za slobodnú voľbu v očkovaní <sloboda.v.ockovani@gmail.com>

 

Pan fillo kym ste neboli na tej tlacovke tak nehovorte ze sme marketingovym oddelenim frma firiem, davajte si pozir na slova, cela tlacovka bola o chorobach na ktore sme vdaka ockovaniu zabudli s historickym pohladom pred 50 rokmi, ak tak rad pozerate nase weby urcite najdete odkazy a materialy, ziadna firma tam nebola o ziadnej ockovacej latke sme nehovorili, ja vas chapem aj vase nastavenie proti vsetkemu co sa tyk mzsr, le kym nieco tvrdite, tak si to naozaj overte

Odoslané z iPhonu

 


 

Od: Za slobodnú voľbu v očkovaní <sloboda.v.ockovani@gmail.com>
Dátum: 15. mája 2013 22:20
Predmet: Re:
Komu: Čižmáriková Zuzana <Zuzana.Cizmarikova@health.gov.sk>

 

Milá pani Čižmáriková,

       stále ste mi nedala odkaz na článok, na ktorý reagujete svojím prvým mailom. Tretíkrát Vás o to prosím. Aby som Vám to uľahčil: máte na mysli tento článok:
https://www.slobodavockovani.sk/news/uvz-sr-ako-reklamna-agentura-pre-pfizer-a-gsk-teraz-uz-oficialne/
alebo nejaký iný?

       Na Vami spomínanej tlačovke som nebol, ale rád si ju vypočujem. Pošlite mi, prosím, zvukový záznam.

       30 € na propagáciu akéhokoľvek očkovania (tzn. predaja komerčných medikamentov na predpis - vakcín) podľa Vás nie je de facto službou ich výrobcom (marketingom), platenou zo štátnych, tzn. našich (aj mojich) peňazí? Opakujem: mne nejde o sumu, ide mi o princíp.

       Ako riaditeľka komunikačného odboru MZ SR určite nemáte problém uviesť v maile odkazy na konkrétne zdroje, ktoré máte na mysli, aby nedošlo k ďalšiemu zbytočnému nedorozumeniu, keďže si nie som celkom istý, či Vám viem dostatočne presne čítať myšlienky. Alebo s tým problém máte?

       Stretnutie na MZ SR 11.VI.2012 o 10:00 bolo predsa o pneumokokoch:
https://www.health.gov.sk/Clanok?zapis-zo-stretnutia-20120611
a vakcíny proti pneumokokom pre deti (prinajmenšom tie, čo sa predávajú na Slovensku) vyrábajú len 2 firmy (GSK a Pfizer), ktoré sa aj zúčastnili spomínaného stretnutia. Propagácia očkovania detí (a v poslednom čase aj starších ľudí) proti pneumokokom konjugovanou vakcínou je teda de facto propagáciou Synflorixu a Prevenaru 13.

       Ale ozaj neviem, čo bolo na tej 30-eurovej tlačovke, takže budem veľmi rád, keď mi pošlete mailom zvukový záznam z nej alebo odkaz na stiahnutie tohto zvukového záznamu, aby som si utvoril správny obrázok o tom, ako vyzerá marketingová kampaň pre GSK a Pfizer v podaní MZ SR.

       Pripomínam moje dve stále nezodpovedané otázky:

       Chcete tiež tvrdiť, že GSK nefinancuje "vzdelávanie" lekárov na Slovensku (napr. Mediforum Škola očkovania), čo je tiež de facto reklamná kampaň? Chcete tvrdiť, že táto komerčná (marketingová) aktivita GSK nie je de facto posvätená zo strany MZ SR, podobne ako Pfizerom platený Sprievodca očkovaním?

 

Za odpovede a zvukový záznam z 30-eurovej tlačovky vopred ďakuje
--
Ing. Marián FILLO

 


 

Komentár

       To, že riaditeľka komunikačného odboru MZ SR píše e-mail bez mäkčeňov a dĺžňov ešte celkom pochopím, ale všimnite si, že vôbec nepoužíva bodky na oddeľovanie viet. Čo je ešte pozoruhodnejšie, nepoužíva vôbec veľké písmená, a to dokonca ani v oslovení. Napísala malými písmenami aj moje priezvisko, aj skratku ministerstva, len GSK je veľkými písmenami. Hmmm... Čo si o tom má človek myslieť?

       Navyše má pani hovorkyňa, zdá sa, problém nielen s písaním, ale aj s čítaním. Tvrdí, že "Gsk neplatilo mz sr ziadnu kampan ako vy tvrdite vo vasom clanku". Schválne: kde v mojom článku ("ÚVZ SR ako reklamná agentúra pre Pfizer a GSK: teraz aj oficiálne") vidíte niečo také? Ja tam predsa píšem niečo úplne iné:

"MZ SR sa zaviazalo urobiť reklamnú kampaň pre GSK (za štátne = za naše peniaze) v tak veľkom rozsahu, že GSK už do toho nemusí vraziť ani cent z vlastných zdrojov."

       Úprimne: naozaj nechápem, ako mohlo MZ SR na miesto riaditeľky komunikačného odboru zamestnať osobu, ktorá nevie ani poriadne čítať, ani poriadne písať.

       No a to, že ani po takmer dvoch mesiacoch som nedostal odpoveď na svoje otázky, idúce priamo k jadru problému, mi už pripadá ako "kto mlčí, ten svedčí". O nedodaní záznamu z tlačovky radšej pomlčím...

       Celkovo vzaté som však veľmi rád, že mi pani Čižmáriková napísala, lebo sa pekne ukázalo, ako na tom sme, keď štát robí (možno nízkonákladové, predsa však z našich peňazí) kampane v prospech súkromných výrobcov vakcín. Potvrdila tým moju neblahú predtuchu.

 


Zverejnenie tohto článku (grafická úprava + komentár) zabralo šéfredaktorovi www.slobodaVockovani.sk približne 1 hodinu čistého času.

Ak sú pre Vás tieto informácie zaujímavé či prínosné, budeme radi, ak našu činnosť podporíte.

 

Diskusia: E-mailová konverzácia s hovorkyňou MZ SR + nezodpovedané otázky

c

Janko | 18.07.2013

Odpovede od Vrchnosti sú fakt biedne až žiadne - ako skoro vždy. Pani Čižmárikovú netreba valcovať, ona skrátka nemôže/nechce priamo odpovedať + asi nebola na začiatku moc dobre informovaná do čoho ide. Ku cti jej slúži už to, že vôbec ako-tak odpovedala. A do veľkých a malých písmen by som sa moc nenavážal, keďže ani p. Fillo neovláda vykanie a sem-tam zamontuje nejaký čechizmus... :) Nebuďme zase precitlivelý. Chápem tú nasr...denosť, ale to nie je dôvod, aby ste nadávali hocakému (prakticky bezmocnému) pešiakovi na ministerstve.

Re:c

Ing. Marián FILLO | 19.07.2013

Vykanie používam úmyselne v českej verzii, pretože je deterministickejšie než to, čo nás učí JÚĽŠ SAV.

Celý problém pani Čižmárikovej však nie je ani tak v biednej forme prejavu (napriek pozícii, akú zastáva), ale skôr v ešte biednejšom obsahu. Chce sa do mňa obuť za uverejnenie niečoho, čo nakoniec sama prizná, že to je pravda... Veď to je choré...

Re:Re:c

Janko | 21.07.2013

Ja s Vami vcelku suhlavim, ale mam dojem, ze p. Cizmarikova nie je nepriatel. Robi si svoju pracu, ale asi skor z nevedomosti, ako z nejakej zlomyselnosti. Ludi ako ona treba pretiahnut na svoju stranu a nie ich pranierovat zverejnenim viac-menej sukromnej korespondencie, za ktoru ju mimochodom nadriadeny asi nepochvali...
Toto mi na clanku vadi, inak stranka je vyborna, vsetka cest.

to vas nemusi zaujimat

:-D | 16.07.2013

Odbornici na vsetko na tejto stranke :-) Aspon sa bavim na diskusiach, ked uz uroven clankov je na bode mrazu. Preco sa nepochvalite pan Ing. Fillo svojim trapnym vystupovanim v TV v relacii Supermama?

Mimochodom, ked sa uz navazate do pani Mgr. Cizmarikovej ako pise vase meno malym pismenom, tak by sa patrilo dat do oslovenia aj jej titul, nemyslite? Ked uz jej komunikacia je taka nedokonala, aspon vy by ste sa mali ukazat v tom lepsom svetle.

Re:to vas nemusi zaujimat

Ing. Marián FILLO | 19.07.2013

To je uhol pohľadu. Niektorí ma za SuperMamu chválili. Ale nejde o to.
Som zvedavý, ako by ste Vy reagoval na mojom mieste, keby moderátorka dávala 2-3x viac priestoru Vášmu oponentovi a celá relácia (vrátane moderátorkinej reči) mala len 40 minút a boli tam 4 hostia.

Re:Re:to vas nemusi zaujimat

:-D | 23.07.2013

To Vas zrejme chvalili Vasi blizki alebo Vasi zaslepeni fanusikovia. Nehnevajte sa na mna, ale Vase vystupovanie nemalo uroven a mozno preto Vam radsej ani nedavali vela priestoru. Evidentne nemal nikto v studiu chut pocuvat Vase nicim nepodlozene bludy. Robo Papp je tiez za slobodne rozhodovanie v ockovani a konverzacia medzi nim, moderatorkou a odbornikmi prebiehala ok.

Re:to vas nemusi zaujimat

ferko | 20.07.2013

a ty skade si sa "zjavil" ?? odborník na všetko"???.....zdochýňajúca kobyla kope..čo??....pekne sa bav :).........V Supermame Mistrík so Špánikovou zabodovali možno "PRE TEBA" :-D, pre každého informovaného poslucháča boli na smiech........trápna rečníčka Špániková :-D, zdržím sa komentáru radšej..:) A ty sa radšej vzdelávaj chlape baviaci sa na diskusiach...

Re:Re:to vas nemusi zaujimat

:-D | 23.07.2013

Hahaha, odkial ste prisli na to, ze som chlap? Piste si tu keci a balamutte hlupym ludom hlavu. Kto ma aspon nejake IQ, tak tymto bludom, co tu pisete, neuveri.

sliepkam

marek | 15.07.2013

jak sliepky, jednej vadi hento, druhej toto, tretej ze odpisovala z telefon bez diakritiky, stvrtej ze nedava velke pismenka :)

MZSR - kabinet krivoprísažníkov Hippokratovej prísahy

rodič | 11.07.2013

Stačí hada odhaliť a začne syčať....
takýto typ úradníkov ako pani magistra za peniaze bude obhajovať záujmy kohokoľvek:

Aj tak sa nedozvieš kto proti komu s kým
Topí sa svedomie terén je horúci
Aj tak sa nedozvieš kto drží opraty
Amatér nabok, heš, tu ide o prachy

®: Tak oblečte si dresy keď sme takto v kope
Aby bolo jasné, kto za koho kope

komentár

AYA | 11.07.2013

Lˇudia prosím Vás,veď ona je len jednou z mnohých úradníkov,ktorí sú zvyknutí na takéto primitívne jednanie. Ako súčiastka v stroji nie je schopná vidieť čo sa deje.Prosím ukážme jej cestu,že ako matke ak ňou je,žene ktorá má čosi dočinenia so zdravím tohto národa jej táto situácia nemôže byť ľahostajná. Ak už má informácie od pána Ing.Filla nech sa zobudí a začne niečo robiť pre spoločnosť v ktorej žije. Nebičujme ju , presvedčme ju,že to čo sa tam hore deje nie je správne a pre ľudí to nie je prínosné ale naopak je to deštruktívne pre celú spoločnosť. Ak jej zaočkujú niekoho blízkeho a on bude mať vážny zdravotný problém potom jej to dôjde ,ale to bude pre ňu neskoro.Nech využije svoju pozíciu pre dobro a pravdivosť veci.

doba

Kathleen | 10.07.2013

Jej pracovna doba neni vobec standardna ? 8 hodin ? Co to mele? Je kopu inych ludi co tahaju 12stky a nestazuju sa..tak to je fak trapne.

Re:doba

Ing. Marián FILLO | 10.07.2013

tiež som chcel napísať, že by pani hovorkyňa určite nechcela meniť so mnou kvôli pracovnej dobe, heheh...

neprofesionálne

katka | 10.07.2013

Mailová komunikácia p. Čižmárikovej na mňa pôsobí hlboko neprofesionálne. Obhajuje sa tým, že písala z telefónu - a koho to zaujíma? Maily písala z pracovnej adresy, použila logo MZ SR. Dokonca sa dajú považovať za oficiálne stanovisko MZ SR, nakoľko hovorcovia len tlmočia stanovisko danej inštitúcie. Tiež by mala na konci uvádzať svoju vizitku - meno, prac. pozíciu, adresu, telefón a mail. Používanie veľkých písmen a diakritiky by malo byť samozrejmosťou. Ak by p. Čižmáriková pracovala pre súkromnú firmu a vyslovila by svoje osobné stanovisko pod logom firmy, hrozilo by jej prinajmenšom pokarhanie, ak nie rovno vyhadzov. Viem o čom hovorím, u nás v práci máme zakotvené v interných smerniciach, že nesmieme podávať stanovisko médiám, ani sa vyjadrovať na internete pod logom firmy, na to máme hovorcu a porušenie je tvrdo disciplinárne trestané...

Re:neprofesionálne

Ing. Marián FILLO | 10.07.2013

Prvý e-mail bol z pracovného počítača, druhé dva boli z iPhone (súdiac podľa pätičky mailu).

Logo som tam ale dal ja, nie pani hovorkyňa MZ SR.

Vizitka je súčasťou prvého mailu, takže toto je nesprávna výčitka.

Pravdu povediac ale netuším, či vyjadrené stanoviská sú súkromné, alebo či ide o stanovisko MZ SR. Vzhľadom k pokročilej večernej hodine druhých dvoch mailov sa však domnievam, že tie asi neboli konzultované s nikým iným z MZ SR, takže ich možno označiť za súkromné stanovisko.

aj ja tiez

NeDlouholudsky | 10.07.2013

ja som tiez negativne naladeny voci vsetkemu co suvisi s MZSR, UVZ, RUVZ, pediatrov, vseobecnych lekarov a podobnych "prekupcov" ockovacich latok pod slovkom "povinny"...

kto uz by nebol negativne naladeny na delerov latok obsahujucich hlinik?!??

Re:aj ja tiez

IP | 10.07.2013

Ešte tu máme dílerov drog a chemickej lobotómie, pod názvom psichiatri. Ďalej dílerov ortute pod názvom zubári. Ďalej dílerov jedov pod menom onkológia alebo akýkoľvek múdry. A tak ďalej.

Paradox

Zana | 10.07.2013

Som tiež veľmi prekvapená písomnou komunikáciou "pani riaditeľky", veľa tým prezradila o sebe. Ďakujem za zverejnenie.
Pritom aký paradox - je riaditeľkou komunikačného odboru :-)
Komunikačná úroveň jej mailov je pod bodom mrazu. A vôbec ju neospravedlňuje ani fakt, že písala z Iphonu.

Senior

Helena | 10.07.2013

https://www.badatel.sk/kpm/glaxosmithkline-sa-vyhraza-stranke-sloboda-ockovani/

dobre platená a verná

Suzi | 10.07.2013

Fíha, ako rýchlo dokázala pani riaditeľka "poopraviť" svoje písanie a gramatiku, až to vyzerá podozrivo :-D. Žeby to za ňu niekto iný sformuloval a ona to len prepísala???

Re:dobre platená a verná

rodič | 11.07.2013

pani asi použila nápomocnú F7 - Kontrola pravopisu a gramatiky - a potom CTRL-C , CTRL-V
:-D :-D

odpoved pre pána Filla

zuzana | 10.07.2013

Vážený pán Ing. Fillo,
väčšina ľudí ocení, že dostanú na svoju otázku odpoveď pomerne rýchlo a nemusia čakať na úradnícke termíny, ak Vám prekáža, že Vám píšem z telefónu, lebo pomerne málo času trávim v kancelárií a moja pracovná doba nie je vôbec štandardná 8 hodín – ako väčšina úradníkov – ospravedlňujem sa, že nie som klasický úradník. Nepíšem v telefóne ani bodky ani čiarky. Písala som vám ako osobe, keďže ste útočili osobne na moju prácu, nie oficiálne ako na človeka, ktorý robí aktivity v spolku Sloboda v očkovaní. Môžete byť do budúca pokojný a nemusíte sa obťažovať čítaním mojich nedokonalých viet, odteraz si naozaj dám záležať, aby bolo všetko tak ako má, na papieri, pod hlavičkou a s termínom aby sme plnohodnotne naplnili literu zákona.

S pozdravom

Mgr. Zuzana Čižmáriková

riaditeľka komunikačného odboru MZ SR
fax.: +421 2 547 77 983
mail.: zuzana.cizmarikova@health.gov.sk
web.: www.health.gov.sk

Re:odpoved pre pána Filla

Ing. Marián FILLO | 10.07.2013

Milá pani Čižmáriková,

ja som v pôvodnom článku (odkaz viď vyššie), kde komentujem stretnutie MZ SR s Pfizerom a GSK, predsa vôbec neútočil na Vás osobne. Nechápem, ako ste na niečo také mohla prísť. Ak dobre vidím, tak Zápis zo stretnutia MZ SR s Pfizerom a GSK ( https://www.health.gov.sk/Clanok?zapis-zo-stretnutia-20120611 ) ste nevyhotovila Vy, takže môj komentár nemôže byť chápaný ani len ako kritika Vašej práce, tobôž nie ako kritika Vašej osoby.

Taktiež nechápem, ako ste došla na to, že tvrdím, že GSK platí MZ SR za reklamnú kampaň, keď v článku tvrdím jasne (čierne na bielom) niečo úplne iné - že tú reklamnú kampaň namiesto GSK urobí MZ SR a zaplatia ju namiesto GSK daňoví poplatníci. A to ste mi vlastne aj potvrdila.

Čo sa Vášho písania v telefóne týka, čiarky ste predsa písala. Verím tomu, že iPhone je dostatočne pokročilý telefón na to, aby zvládol aj bodky, ba dokonca aj veľké písmená (a určite aj mäkčene a dĺžne, ale na tých si až tak nepotrpím). Ostatne, GSK sa Vám podarilo napísať s veľkými písmenami, hoci moje priezvisko ste napísala celé malými - v jednom a tom istom maile.

Dve otázky som Vám položil hneď v prvom maile, zopakoval v druhom, treťom a následne (po zverejnení tohto článku) aj vo štvrtom. Odpovedala ste mi až na štvrtýkrát, po takmer dvoch mesiacoch a až po zverejnení našej podarenej konverzácie. Vaša odpoveď pritom bola naozaj úchvatná:

"My nespolupracujeme na tychto aktivitach s farmafirmami, oslovte prosim ich o ich aktivitach nas neinformuju"

To je naozaj prekvapivé, keďže Pfizerom platený Sprievodca očkovaním mal až donedávna na stránke i v brožúrke uvedené, že
"Text tlačového materiálu podporujú:
Slovenská pediatrická spoločnosť
Úrad verejného zdravotníctva SR"
Ešte v 3. vydaní, ktoré som si stiahol pred rokom, to bolo. Po neľútostnej kritike tohto do očí bijúceho konfliktu záujmov zo strany ako našej, tak aj MUDr. Igora Bukovského v jeho knihe "Návod na prežitie pre bejby" odtiaľ ÚVZ SR vymazali, čo som si všimol až dnes. Traja z odborníkov Sprievodcu očkovaním sú však tak-či-onak v Pracovnej skupine pre imunizáciu (PSPI), takže ako ľudia, platení Pfizerom, sú v jasnom konflikte záujmov. Ale MZ SR to očividne nezaujíma:
https://www.slobodavockovani.sk/news/odpoved-ministra-zdravotnictva-na-otvoreny-list-ministrovi-zdravotnictva-kvoli-jeho-nekonaniu-vo-veci-konfliktov-zaujmov-clenov-pspi/

A Vy sa teraz tvárite, že MZ SR nemá vôbec do činenia s Pfizerom plateným Sprievodcom očkovaním?
Ste len neinformovaná, alebo to mám chápať ako vedomé zatĺkanie?

Re:odpoved pre pána Filla

MartinBA | 11.07.2013

Pani Cizmarikova, ma zaujala tato cast vasej vety: "davajte si pozir na slova", to ste mysleli ako vyhrazku? Preco by si p. Fillo mal davat pozor na slova? Lebo sa mu nieco stane? Alebo ako ?
Dufam, ze sa raz dozijem doby, ked statny uradnik plateneny z nasich dani "nam" (svojim zamestnavatelom) bude preukazovat patricnu uctu a nie aroganciu domnelej moci...

preco ziadne makcene, velke pismena atd

is | 09.07.2013

lebo pise z iphonu. tot taka pravda.

hebedo

Bodovan | 09.07.2013

Tato pani sa neda nazvat vzdelanou ani uprimnou ani nijakym inym pozitivnym pridavnym menom. Snad len sprostym hebedom, ale to je skoro kazdy otrok systemu ockovania pracujucim na najvacsej genocide v historii ludstva. Za to si nezasluzia nic ine len trest smrti

ani stipka slusnosti

peta | 09.07.2013

Sila! Nechapem! Presne ako si napisal v komente, bola som v soku z tych jej nedostatkov. Ani podpis, nic... Si myslia, ze povedia, bud ticho a my budeme... Ked povedali... Fuj. A takato pani je riaditelka, otras. Fakt som sklamana a poburena.

Re:ani stipka slusnosti

stara mama | 10.07.2013

som z toho zhnusená, a toto sedí vo vláde a rozhoduje o nás a našich deťoch a vnúčatách, hrôza !!!!

dobre platená a verná

irena | 09.07.2013

Počuj ty sa ničomu nerozumieš vôbec iba ako hus do piva tak neviem čo sa vyjadruješ a ktorá politická strana ťa nominovala.
Si platená a to veľmi dobre z mozoľov pracujúcich a neviem ako si vôbec dovoľuješ držkovať svojim živiteľom.
Ty tu nebudeš nikoho presviedčať aké vakcíny si má pichnúť, pretože my pacienti sme zákazníci a nie debili ktorým budeš vnucovať šmejdové aušusové výrobky.
Tak ako si máme možnosť a právo vybrať ktoré lieky budeme užívať a ktoré nie, tak isto si máme právo vybrať ktoré vakcíny dáme pichnúť sebe a svojim deťom.
Tam sa radšej staraj aby lekári nezabíjali deti a ľudí keď zanedbajú svoje povinnosti.
Za posledné roky toho bolo až až ale nikto nepotrestaný.
Cez pracovnú dobu máš robiť a nie fluktuančiť.
Ak máš záujem dám ti napichať do tvojho cteného zadku všetky vakcíny a ešte ti ich aj preplatím.
A ešte čosi . To si už počula že keď je hovno na polici tak si myslí že je torta.

Re:dobre platená a verná

peta | 09.07.2013

Presne tak!

Re:dobre platená a verná

Zojita | 09.07.2013

ta posledna veta :) musim si ju zapamatat

freedom

max | 09.07.2013

myslím, že se v dnešní době lidé příliš starají o to jak kdo vypadá při tom když něco řiká, ale mnohem důležitější je obsah sdělešní přátelé, nebo ne?

Re:freedom

Ing. Marián FILLO | 09.07.2013

problém je, že obsah je ešte horší než forma.

Katastrofa

Jana | 09.07.2013

No to gsk nie je zámerne... Pani mgr. Píše z iPhone, coz teda pardon! Takto vybavovať komunikáciu na nejakej úrovni...a preto aj tie male písmena a žiadne makcene...radšej ďalej bez komentára pretože vyjadrovanie tejto pani je veľmi vzdialené od úrovne vzdelanostnej k jej titulu...

...

Zojita | 09.07.2013

Co ona velke pismena nepozna?? To je prezentacia pana boha

trapas

Martina | 09.07.2013

velmi trapna komunikacia z jej strany. Ako tetka z trhu, hlava nehlava, bez urovne...a to sproste Davajte si pozor...

Záznamy: 1 - 36 zo 36

Pridať nový príspevok