Ad: Pod záštitou R. Rašiho sa uskutoční 1. Slovenský vakcinologický kongres

04.03.2010 18:36

Pôvodne vydané v piatok 29.I.2010 o 7:34, aktualizované vo štvrtok 4.III.2010 o 18:36.

 

!!! Upozornenie !!!

!!! Tento komentár je čistá fikcia, ktorá nič netvrdí, len si všetko vymýšľa, a teda nie je nijakým spôsobom právne napadnuteľná. Všetky postavy a udalosti v tomto komentári sú vymyslené, padajú v ňom neslušné slová, takže by ho nemal nikto čítať !!!

 

Úvod

Nedávno vyšiel takýto článok.

Pozvánku na spomínaný kongres nájdete TU. Odporúčam obzvlášť stránku 12 (sponzori) a 2 (vysporiadanie sa s "anti-vakcinačnými aktivitami").

V ďalšom Vám predkladám môj čistý výmysel, ktorý sa (dúfam) nijak nezakladá na pravde. Rozprávačom je nemenovaný fiktívny predstaviteľ nemenovanej fiktívnej nadnárodnej farmaceutickej firmy.

 

Vysvetlivky

NSVČ = Napísali Sme V Článku

VSTM = V Skutočnosti Tým Myslíme

 

Komentár 

NSVČ: Vo štvrtok (14.1.) sa na Štrbskom Plese začne 1. Slovenský vakcinologický kongres, ktorý vznikol na základe prudkého rozvoja vakcinológie v posledných rokoch.
VSTM: Naše kšefty vďaka úmyselným mediálnym bublinám a zastrašovaniu celosvetovej populácie vymyslenými hrozbami vzrástli natoľko, že nám z tučných ziskov zvýšilo aj na luxusný kongres vo Vysokých Tatrách (najdrahšie ubytovanie a služby na Slovensku).

NSVČ: Predsedníčka Slovenskej epidemiologickej spoločnosti Zuzana Krištúfková informovala, že kongres sa uskutoční pod záštitou ministra zdravotníctva SR Richarda Rašiho.
VSTM: Vedúca našej reklamnej agentúry informovala, že aj minister je "náš človek".

NSVČ: Cieľom kongresu, ktorý potrvá do soboty (16.1.), je spojiť odborníkov z rôznych odborov, čo má prispieť k lepšiemu poznaniu problémov.
VSTM: Nestačí, že sme vymyli mozgy detským lekárom, treba ich vymyť aj lekárom s nadväzujúcimi špecializáciami.

NSVČ: Organizátori chcú ponúknuť priestor na širokú diskusiu a poučenie v oblasti vývoja, výroby, zloženia, testovania bezpečnosti a účinnosti, ale aj správnej aplikácie vakcín pre praktických i špecializovaných lekárov.
VSTM: Budeme naďalej a s ešte väčšou dôraznosťou presviedčať všetkých o jedinej skutočnej pravde - tej našej. Síce tomu ani sami neveríme, ale keď to tak dobre vynáša, za to presviedčacie úsilie to rozhodne stojí. O vakcínach budeme bez mihnutia oka tvrdiť, že sú bezpečné a dôkladne otestované, hoci dobre vieme, že to tak nie je - testujeme len na 145 ľuďoch počas 7 dní s vynechaním tehotných žien, čo je dostatočne málo na to, aby sa typické nežiadúce účinky prejavili len v obmedzenej miere (ak vôbec). Všetky závažné negatívne následky očkovania budeme zapierať alebo ich odbijeme magickou formulkou: "časová následnosť neznamená príčinnú súvislosť". Pod správnou aplikáciou myslíme napichanie všetkých ľudí hlava/nehlava tažší/ľahší menší/väčší vakcínami, ktoré tieto rozdiely nijak nezohľadňujú. Pre istotu (aby sa snáď neukázalo, že adept na vakcináciu má kontraindikácie) nebudeme pred očkovaním vykonávať žiadne testy úrovne protilátok v tele adepta na zaočkovanie, ani iné testy, ktoré by (nedaj Bože!) nám mohli v napichnutí dotyčného zabrániť.

NSVČ: Cieľom je tiež informovať o efektívnosti očkovacích postupov a stratégií, a tým aj ochrany zdravia.
VSTM: Chceme znovu a poriadne nahlas tvrdiť svoje otrepané frázy o skvelej účinnosti očkovania v ochrane zdravia, hoci každý súdny človek, čo vie používať Google.com už dávno vie, že klameme, až sa hory zelenajú. Našťastie, počítačová gramotnosť a občianske seba-vedomie je na Slovensku na tak nízkej úrovni, že nám naše klamstvá stále celkom dobre prechádzajú. A nemôžeme si tiež vynachváliť spoluprácu s komerčnými médiami, ktoré pre vidinu veľkého zisku z našej inzercie "informujú" verejnosť presne v štýle našej reklamnej agentúry (MZ SR) a jej dcérskych firiem (ÚDZS, ŠÚKL, ÚVZ SR, RÚVZ a NCZI).

NSVČ: Krištúfková uviedla, že aktivity odporcov očkovania sa v poslednom období rozrástli a svojím spôsobom ohrozujú zdravie populácie, pretože očkovanie prezentujú ako život ohrozujúci medicínsky zásah.
VSTM: Nesmierne nás vytáča, že nám tu tí nespratníci chcú kaziť náš skvelý biznis. Ako si to len môžu dovoliť, galgani jedni, hovoriť o nás objektívnu pravdu??? Však my im ukážeme!

NSVČ: Odborníci na tento spôsob prevencie sa preto nebránia diskusii o rizikách očkovania, chcú sa jej však venovať na základe vedecky podložených dôkazov.
VSTM: Najlepšia obrana je útok. Dobre vieme, že naše dogmatické zbožňovanie očkovania je nevedecké až strach, a že skutočná veda stojí na strane odporcov očkovania. Preto treba na verejnosť púšťať iba také správy, ktoré majú vyvolať podvedomý dojem, že (v presnom protiklade s objektívnou pravdou) my sme vedeckí, a oni sú šarlatáni, čo o vedu nikdy ani nezakopli.

NSVČ: Tejto téme bude venovaný prvý blok prednášok.
VSTM: Tí bastardi, čo sa dožadujú svojej slobody na úkor nášho biznisu, nám už naozaj lezú na nervy, takže si na nich musíme poriadne posvietiť.

NSVČ: „V samostatných blokoch sa bude ďalej diskutovať o aktuálnej pandémii chrípky, prevencii ochorení spôsobených ľudskými papilomavírusmi, ale aj o ďalších chorobách s povinným i odporúčaným očkovaním v detskom a dospelom veku,“ informovala Krištúfková.
VSTM: Ten Nemec v Rade Európy nám poriadne nalomil náš skvelý kšeft, treba sa s ním nejak "odborne" vysporiadať.

NSVČ: Na kongrese tiež budú môcť účastníci vidieť prezentácie o klinickej závažnosti ochorení, o ich epidemiológii a laboratórnej diagnostike, „pretože len keď o probléme vieme, tak ho môžeme riešiť,“ zhodnotila Krištúfková.
VSTM: Treba všetkých poriadne vystrašiť, aj keď vieme, že tie choroby, proti ktorým vyvíjame (a hlavne predávame) akože prevenciu, nie sú zďaleka tak nebezpečné, ako tvrdíme. Ale keby sa to ľudia dozvedeli, dlabali by na očkovanie a prišli by sme o kšeft. Ostatne: strach je v našom obore najlepším radcom našich zákazníkov. Najlepším pre naše peňaženky, samozrejme.

NSVČ: Na kongrese odznie 52 prednášok a 13 prezentácií od lekárov z rôznych univerzít, kliník, nemocníc, úradov verejného zdravotníctva, ale aj laboratórií a primárnej praxe.
VSTM: Sú to v podstate nami platení hlásatelia našej reklamnej kampane, ale to sa nemusí nikto dozvedieť. Dôležité je, aby to v televíznych novinách vyzeralo odborne a vedecky (na rozdiel od tých úbohých odporcov očkovania, čo sa na taký kongres nemajú šancu poskladať - ostatne ani nemajú z čoho, chudáci, lebo im (narozdiel od nás) nejde len a len o peniaze a moc).

NSVČ: Organizátormi podujatia sú Slovenská epidemiologická a vakcinologická spoločnosť, Slovenská pediatrická spoločnosť, Slovenská spoločnosť všeobecného a praktického lekárstva, ďalej Slovenská infektologická spoločnosť a Fakulta verejného zdravotníctva Slovenskej zdravotníckej univerzity v Bratislave. Okrem toho sa na vzniku kongresu podieľala aj Jesseniova lekárska fakulta Univerzity Komenského v Martine, Lekárska fakulta Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, a tiež vydavateľstvo SAMEDI. Svoju účasť na kongrese potvrdilo viac ako 300 lekárov.
VSTM: Pozvali sme ich takmer zadarmo - za symbolický poplatok, aby to nevyzeralo ako úplne okatá korupcia. Síce to korupcia stále je, ale aspoň to vypadá ako Bohu milá vzdelávacia aktivita, takže žiaden problém. Stále sa nám to bohate vyplatí - tým, že lekárom vymyjeme mozgy, naše kšefty porastú ďalej do ešte väčších výšok.

 

Uzdu svojej fantázii popustil

Ing. Marián FILLO